Wat vind jij ervan?

Verboden voor alle verkeer, behalve trekkers

2


In Tholen is de eerste landbouwroute van Nederland geopend. Deze weg is uitsluitend voor landbouwverkeer en is afgesloten voor personenauto's, vrachtwagens, fietsers en voetgangers. Door deze weg hoeven de trekkers en machines niet meer door het dorp.
Hoe kijken jullie tegen zoiets aan? Goed voor de veiligheid? Zal de weg in goede staat blijven? Is het iets wat jullie ook graag in de eigen omgeving zouden zien?

Laatste reacties

  • gerrit coppens
    Panellid

    Ik zou me voor kunnen stellen dat als je een smalle weg hebt, met aan weerszijde dikke bomen dat het veiliger is om aan de schaduwzijde van die bomen een tractorpad aan te leggen. Aan de schaduwzijde groeit over het algemeen weinig. Onderliggende eigenaar kan het pad gebruiken om bij werkzaamheden te keren. Als provincie en/of gemeente aan een dergelijk pad mee betalen zou er een win-win situatie kunnen zijn. Maar dan moet elke onderliggende eigenaar mee willen doen en je moet niet geconfronteerd worden met een voortuin halverwege de route

  • Meijes

    Wij rijden altijd met zeer zwaar materiaal. Een van de ergste dingen zijn ventwegen. De mensen daar voelen zich behoorlijk veilig tot er ineens een groot gevaarte aankomt. Ze beginnen te slingeren en schrikken dat er ook nog iets achteraan komt. Daarom proberen wij zulke wegen te vermijden met als gevolg een kans op een boete.
    Ook wij hebben in de buurt een weg voor alleen trekkers. Alleen is er niet over nagedacht dat er ook wel eens een trekker van de andere kant komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.