Wat vind jij ervan?

gerrit coppens
Panellid

Kabinet

0


Het kabinet staat in de steigers. De poppetjes zijn bekend, de eed wordt over een paar dagen afgelegd. Wat vinden jullie ervan? De 'zorg' heeft de laatste dagen de discussie gedomineerd met op grote afstand nummer 2 de 'woningmarkt'.
De zorg kan ieder van ons wel of niet raken. Binnen de agrarische sector worden fiscaal soms grote inkomens verdiend, maar er zitten mogelijk nog meer bedrijven op het randje en dan zijn die zorgkosten minder relevant.
Andere zaken zoals de woningmarkt kan grotere gevolgen hebben voor de sector. Wordt de woningmarkt vlot getrokken gaat er alsnog op die landerijen die de gemeentes in eigendom hebben gebouwd worden. Of nemen de gemeentes hun verliezen en komt die grond voor normale prijzen op de markt. Er wordt al geschreven dat de komende staatssecretaris meer oog heeft voor de EHS dan de gaande man. Wordt daarvoor grond aan de voorraad onttrokken of gebruikt hij de gemeentelijke gronden die toch maar liggen te niksen. Of krijgen we nieuwe kansen doordat we een duidelijke betaalde beheerstaak krijgen voor natuur en kunnen we dan impliciet aan Brusselse regeltjes voldoen. Wat gaat het kabinet voor ons uit het vuur slepen in Brussel? Die natuurregeltjes die ik noem. Moet elk bedrijf eenzelfde percentage inzetten voor natuur of kunnen we met buurman die slechtere grond heeft of andere persoonlijke ambitie een deal sluiten dat hij natuurclaim overneemt? De energieambitie van het kabinet lijkt ook niet slecht. Er zijn genoeg daken waar panelen op kunnen, genoeg plek om windmolens te plaatsen. Maar hoe vertalen ze die ambities in hanteerbare regels?
Wat zijn eigenlijk jullie verwachtingen ten aanzien van de komende regering?

Of registreer je om te kunnen reageren.