Wat vind jij ervan?

Vrachtauto goedkoper voor kuilgras dan trekker met kipper

4


Dit is een filmpje van de grasoogst op het bedrijf van Jan Evers in Bois in zuidwestFrankrijk. Melkveebedrijf met 140 melkkoeien.
Gefilmd door buurjongen.
Even een korte toelichting:
- het perceel ligt op 20 kilometer afstand
- er wordt getransporteerd met drie vrachtauto's met walking floor
- per vracht 90 kuub gras
- kosten per vrachtauto €600 voor 8 à 9 uur, ongeveer €65 per uur. Totaal €1.800
- trekker met kipper zou €50 per uur kosten, iedere keer op-en-neer zou bijna twee uur duren en per keer zou een trkker met kipper ook nog veel minder meenemen
- tweede snede Italiaans Raaigras, 50 ha à 3,5 ha droge stof per hectare
- Oordeel van Jan Evers: 'Goedkoper dan voor deze €1.800 had ik deze 50 hectare gras niet thuis kunnen krijgen."
[View:http://www.youtube.com/watch?v=JcpGGVc-NiE]

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Even rekenen: 2 kiepers rijden er toch al, 3 vrachtwagens a 65 per uur = 195 per uur, 2 verrijkers a 50 per uur = 100 per uur Totaal 295 per uur. Kiepers kosten 50 per uur dus voor hetzelfde geld kun je met 6 kiepers gaan rijden. Die zijn in 1,25 uur op en neer dan hou je die hakselaar misschien wel bij. Ergo, niet goedkoper met vrachtwagens (gesteld dat je 4 extra kiepers kunt krijgen.

 • henk fledderus

  ik zie 3 "kippers" rijden 2x case en een jony en die reizen al een eindje neem ik aan anders heb je er geen 3. daar naast zie ik 2 hele mooie scania's (wel een beetje bang in het donker die franse boefen)
  voor 600 eurie voor 8.5 uur is 70.5 per uur.
  50 ha x 3.5 ton ds geeft je een 175 ton ds dat je verslepen moet laten we voor het gemak even 33 % ds in de kuil doen dan doen we de 175 x 3= 525 ton gras te verslepen.
  wat mag je henky wijngaard meenemen in frankrijk 35 ton? dat is dan 15 vrachtwagens vol
  dat is 5 vrachten de man. als ze daar 8.5 uur over doen dan is dat 102 minuten (1 uur en 42 minuten in het drenths) een trekker zou de 20 km in een uur en 20 minuten doen moeten( gemiddeld 15 km per uur)met laden en lossen er bij in dezelfde of binnen de tijd van de vrachtouto een rondje kunnen doen.
  houd je de 3 trekkers die al bezig zijn en maak je van de 3 trucks nog eens 3 trekkers dan heb je om de 17 minuten een trekker onder de pijp en spraat je 2 telescoop laders uit.
  verander je die ook nog in kippers voor dezelfde uur prijs dan een trekker iedere 12 minuten en bespaar je 20.5 (verschil tussen truck en trekker) x 3 (aantal trucks) x 8.5 (uuren gehuurd).. iets van 522 eurie..
  feit is wel wat kun je organiseren en kun je voldoende betrouwbaar materiaal op scharrelen om het werk in benodigde tijd te doen.
  mooi om te zien hoe ze dat in frankrijk oplossen.

 • robbke

  Waarom laat hij die scania's niet direct onder de pijp rijden, land ziet er niet nat uit.
  Dan bespaart hij ook nog de trekkers en de verreikers.

 • robbke

  Toch wel haha. Had niet het hele filmpje gezien... Sorry niks gezegd

Of registreer je om te kunnen reageren.