Wat vind jij ervan?

Voerprijzen; ander voer of leegstand

4


De mengvoerprijzen zijn afgelopen maand weer fors gestegen. Een gemiddelde vleeskuikenhouder was afgelopen maand bijna 17.000 euro meer kwijt aan voer dan vorig jaar. De basiscontractprijs stijgt de laatste tijd niet mee. Het duurder voer wordt dus niet meer gecompenseerd door stijgende (record)prijzen. Wat te doen? Toch kijken naar ander voer (wat wellicht ook weer problemen oplevert) of leegstand. Of toch maar afwachten en hopen op betere tijden.

Laatste reacties

 • kiepeboer

  Het beste is natuurlijk als we allemaal 1 of 2 weken leeg gaan liggen, de slachterijen moeten een lagere aanvoer voelen, voordat ze meer gaan betalen nu leunen ze gewoon achterover die kippen komen toch wel.

 • Aad Baars

  Er zijn Ondernemers die gewoon het dure voeder gebruiken voor de productie van een maatschappelijk geaccepteerd product ! ( www.beterleven.nl ) Minder magen vullen en een hogere prijs beuren voor het Product !

 • JAMieras

  Terug naar de basis denk ik. Graan van de buurman gebruiken of toch voor een deel.
  Minder afhankelijk worden van grote machtpartijen en speculeerders.

 • Alette

  Ik hoorde afgelopen weekend dat verschillende pluimveehouders op het moment toch kiezen voor leegstand. De opbrengsten zijn simpelweg te laag om nieuwe kippen op te zetten.
  En ondertussen ligt de kipfilet in een supermarkt weer in de schappen met 25% korting....

Of registreer je om te kunnen reageren.