Wat vind jij ervan?

Van Der Meer
Bedrijf

Automatisch oprolsysteem zuigkleden

0


Bij bewaring wordt volop aandacht besteed aan de kwaliteit van het product. Sinds een aantal jaren is het zogenaamde “zuigsysteem” op de markt, wat garant staat voor een optimale bewaring van het product. Dit zuigsysteem werkt door middel van een zuigkleed, dat twee rijen kisten afdekt en waarmee de lucht door de kisten heen wordt gezogen.
Een belangrijk nadeel van dit systeem is dat, bij het in- en uitrijden van de kisten, het zuigkleed iedere keer handmatig op- en afgerold moet worden, wat kan leiden tot onveilige werksituaties.

Van der Meer Techniek uit Nagele, al geruime tijd gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte oplossingen binnen de agrarische wereld, heeft hier nu de oplossing voor gevonden in de vorm van een automatisch op- en afrolsysteem voor zuigkleden.

Werking en gebruiksvriendelijkeid
Het systeem werkt door middel van een as, met daarop een aandrijfmotor gemonteerd die het zuigkleed oprolt. Deze as is recht tegenover de zuigwand gepositioneerd. Door middel van twee bevestigingsbeugels kan het systeem eenvoudig in iedere bewaarplaatsgemonteerd worden.
Tijdens het oprollen komt het kleed ruim boven de kisten te hangen, wat het mogelijk maakt om de kisten in of uit de bewaring te rijden. Voor de bediening van het systeem wordt een besturingskast bijgeleverd. Hiermee is het mogelijk om per rij het zuigkleed op te rollen. Een radiografische bediening wordt standaard meegeleverd.

Unieke eigenschappen van het systeem
- Arbeidsvriendelijk: Geen gevaarlijke werksituaties meer, doordat er niet meer met een ladder op de kisten geklommen hoeft te worden om handmatig het zuigkleed op- en af te rollen;
- Efficiënt: Eén persoon kan het zuigkleed op- en afrollen;
- Eenvoudig: Het systeem is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik;
- Onderhoudsvrij: De as is in kogellagers gemonteerd en wordt aangedreven door middel van een industriële aandrijfkast.

Of registreer je om te kunnen reageren.