Wat vind jij ervan?

PipeFeeder: krachtvoerbesparing in de melkstal

0


Eén van de noviteiten op de beurs EuroTier in Hannover is de PipeFeeder van Hanskamp AgroTech. Deze krachtvoerdosator met een revolutionair ontwerp garandeert rust in de stal, een snellere melkbeurt en minder krachtvoerverbruik. De PipeFeeder past perfect in het streven van melkveehouders naar lagere krachtvoerkosten.

Krachtvoerverstrekking in de melkstal is nog altijd mateloos populair. Logisch, koeien die tijdens het melken worden gevoerd, komen graag in de stal en laten de melk beter schieten. Maar krachtvoerverstrekking in de melkstal heeft ook een keerzijde: er wordt vaak onnodig veel krachtvoer verstrekt, krachtvoer dat steeds duurder wordt. Met de PipeFeeder introduceert Hanskamp AgroTech een dosator die gedurende het melken hele kleine porties brok verstrekt, tot 25 gram nauwkeurig. Het resultaat is dat dieren tijdens het melken heerlijk rustig blijven, de melk snel laten schieten én dat de krachtvoerkosten dalen.

Degelijk ontwerp
De PipeFeeder blinkt behalve in precisie ook uit in eenvoud en duurzaamheid. Montage van de dosator in de melkstal gaat simpel met behulp van twee beugels. In de robuuste RVS ‘pipe’ van de dosator bevinden zich de voorraad krachtvoer en het ingenieuze doseersysteem. Het doseersysteem is helemaal onderin de dosator gebouwd, zodat het hinderlijke geluid van vallende brokken minimaal is. Mede dankzij de ingebouwde motor, doet de dosator dan ook opvallend stilletjes zijn werk.
Bij de ontwikkeling van de PipeFeeder namen de technici van Hanskamp de boerenpraktijk als vetrekpunt. De dosator kan dan ook worden gekoppeld aan elk type voersysteem, kan per melkstand of zijde worden bediend en kan worden ingebouwd in bestaande stallen met een laag dak. Verder is de dosator uit te rusten met de DosPrint anti-mors voorziening van Hanskamp.

Hanskamp AgroTech presenteert de nieuwe PipeFeeder op de beurs EuroTier die van 13 tot en met 16 november wordt gehouden in Hannover. U vindt Hanskamp AgroTech in hal 27 op stand C41. Naast Hanskamp AgroTech zijn tal van andere toonaangevende Nederlandse bedrijven present.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product, plaats dan onderstaand uw reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.