Wat vind jij ervan?

PPE, het afschaffen en geen vergoeding

1


Het Productschap Pluimvee en Eieren gaat net zoals alle andere productschappen verdwijnen. Hoe vinden jullie dat als pluimveehouder? Hadden jullie veel aan het productschap?

De vergoeding die niet komt gaat over drie vleeskuikenbedrijven die begin dit jaar te maken hadden met een Salmonellabesmetting. Zoals jullie wellicht weten mogen koppels vleeskuikens die besmet zijn met Salmonella sinds begin dit jaar niet meer als vers vlees verkocht worden. Het effect hiervan is dat de prijs van besmet vlees in waarde afneemt. PPE wilde een fonds vormen om vleeskuikenbedrijven die met een besmetting te maken kregen te ondersteunen. Hiervoor was goedkeuring van de Europese Commissie nodig en deze is niet gekomen. De ontwikkeling van het fonds is toen stopgezet door het PPE.
Hoe vinden jullie het dat een dergelijke vergoeding alleen tot stand komt met goedkeuring van de Europese Commissie?
Als ik de afschaf van het productschap en bovenstaand voorbeeld bij elkaar optel vraag ik mij af waar de PPE ook alweer voor staat...

Eén reactie

  • maartje gussinklo

    Het is natuurlijk de vraag wie en wat de taken gaat overnemen. Bepaalde taken van PPE moeten voortgezet worden en dan is het goed dat er een overkoepelende organisatie is die hiervoor zorgdraagt.
    Dat het op een goedkopere, effectievere en doeltreffenderende manier moet, lijkt mij duidelijk.
    Persoonlijk vind ik promotie en reclame voor ons branche ook erg belangrijk. De burger moet meer inzicht krijgen in waar wij mee bezig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.