Wat vind jij ervan?

Heeft de varkenshouderij een toekomst?

3


de varkenshouderij heeft die nog wel een toekomst want er zijn volgens mij te weinig jonge mensen die nog in de varkenshouderij willen werken ,als dit zo door gaat dan zie ik het somber in voor het jaar 2020.

Laatste reacties

  • leftturn

    de toekomst hangt niet af van het aantal bedrijven, maar van de kwaliteit en of er wat te verdienen valt. en als er wat te verdienen valt komen er ook nieuwe ondernemers. het handwerk zal in toenemende mate door oost-europeanen gebeuren. we moet

  • rdronald

    Ligt eraan of het kleine tot redelijke familiebedrijven betreft of grote bedrijven met alleen vreemd personeel dan zou dat kunnen. De kwaliteit van arbeid moet men niet in de toekomst onderschatten en heel goed management zou hierbij dan ook van levensbelang zijn.

  • wgtroosendaal1

    Wat willen we behouden in de toekomst? Als het gaat om het "gezinsbedrijf" in de varkenshouderij gaat is dit de was dit de enige manier om varkens te blijven houden en kweekvijver van doorzetter boeren.Als een "gezinsbedrijfs" op industrieele wijze varkens te gaan houden heb je een.. familiebedrijf... nodig.. voor de extra inzet en verantwoording meestal ontstaan uit het hardwerkend gezinsbedrijf!Meestal gaat een familiebedrijf met vele managers niet lang goed vooral niet als het moeilijker gaat en om geld en emotie en inzet.Om het gezinsbedrijf(goedkope krachten)te willen behouden zal er door banken en belangenbehartigers samen met de ENKELE monopolistische afzet en aanvoer en KENNIS kanalen krachtige vaste niet vrijblijvende afspraken(keuzes)gemaakt worden en niet onder de tafel zoals het al jaren gaat.Anders verdwijnt de motivatie uit de sector en uit Nederland en gaat de intensieve rundveehouder tijdelijk de mestruimte innemen.Dan is het eerste gebeurd met het familiebedrijfjes(tegenhouden van MVO en mestverwerking).Het tweespalt lijdt tot enkele megabedrijven en clubjes van grote..mega's en uiteindelijk het kompleet(max 25 jaar)verdwijnen van de varkensector.De goedkope oostblokker kracht neemt de varkens en kennis straks mee naar zijn eigen land en de voerfabriek(en afzet) gaat mee verhuizingskosten betaalt door de NL(ex) boer.Het tempo waarin de afgelopen jaren de kleinere bedrijven de nek omgedraait(uit de markt gewerkt) worden geeft geen vertrouwen in de toekomst en zeker niet op de manier waarop.De mentaliteit is verziekt en de emotie is weg en zakelijkheid zegeviert. Om nou die oude emotie zakelijk te verpakken in meerwaarde voor vele boerenconcepten uit (grote) varkenshouderijen sla je de plank totaal mis(voor de grote massa= een exportproduct??)Zo als het er nu voorstaat verdwijnt deze sector(kostprijs)en hou je echt een paar varkens op stro over grondgebonden,misschien maar beter en gezonder voor mens en dier.Dit beleid leidt tot misbruik van en verdraaiing van regels en waardes en tot valsspelers en afschuifsysteem.Niemand heeft echt schuld,behalve de meeste niet grondgebonden stoppers.Alleen om een goedkoop export consumptiepakket daar zou ik me niet voor laten gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.