Wat vind jij ervan?

Sporen en vastzitten

3


Diepe sporen in het land en het lostrekken van de trekker. De meesten van jullie kennen het vast en helaas was het bij de buren deze week ook een paar keer mis. De regen van vorige week is toch niet in de koude kleren gaan zitten. Toch was ik wel verbaasd toen de buurman met zijn trekker op de welbekende natte plekken in de drek raakte, het was al een aantal dagen droog en het land lag er op het eerste oog goed begaanbaar bij.

Het resultaat van het wegzakken? Een paar flinke sporen. En helaas is hij hier in de buurt net de enige met het sporenprobleem. Een beetje spoor is niet te voorkomen en om nou op een drie-dubbele band te gaan rijden is ook een beetje overdreven... (Detail: Zelf rijd ik niet vaak op de trekker, die enkele keer met stro rijden telt wat mij betreft niet mee.)

Hoe voorkomen jullie het wegzakken en hoe zorg je dat je zo min mogelijk sporen rijdt?

Laatste reacties

  • BrabantsBoerenverstand

    Tip: Kijk op vastgereden.nl en kijk daar naar de foto's en de discussies. En de hoofdregel is zorgen voor een goede afwatering en niet met de trekker het land opgaan als het niet hoeft, alleen maar slecht voor de bodem.

  • garritsen

    gewoon even wachten dat het land wat beter is uit gezakt.

  • henk fledderus

    als er tijd is om land the laten afdrogen is dat de eerste prijs. verder kijken dan je motorkap lang is en de drooge plekken te pakken als dat mogelijk is. en als je leeg bent rijd eens langs een natte plek en zie hoeveeel sproen je leeg al achter laat. even uitstappen en rond lopen kan je ook een goed idee geven. en soms heb je gewoon de pech. Mijn schoon vader in de NO polder zegt dat als hij niet met de klopen over het kavel pad kan, hij het land niet op hoeft..... wat een paar klompen je al niet vertellen kunnen

Of registreer je om te kunnen reageren.