Wat vind jij ervan?

Provimi BV
Bedrijf

Nieuw assortiment kalvermelken

6

Provimi heeft een nieuwe serie kalvermelken ontwikkeld met verbeterde toedienings- en mengeigenschappen. Deze kalvermelkproducten, met de merknaam ProviMilk, dragen bij aan betere prestaties van uw kalveren in zowel melkvee- als vleesveesystemen. Provimi introduceert een serie van zes melkvervangers, passend bij uiteenlopende managementsystemen en productiedoelen. Elk product heeft een nieuwe, goed herkenbare verpakking.

“De ProviMilk producten hebben een verbeterde samenstelling en verteerbaarheid,” vertelt Jan Soede, hoofd van de formuleringsafdeling. “Het uitgekiende aminozurenprofiel van onze kalvermelken en het darmondersteunende NuStart concept, met een unieke combinatie van etherische oliën, prebiotica en natuurlijke antioxidanten, zijn behouden gebleven. Uit onderzoek blijkt dat NuStart de opname van kalverbrok verhoogt, de pensontwikkeling stimuleert en de gezondheid van de darmflora ondersteunt. Deze eigenschappen vormen de basis van het succes van onze kalvermelken in de afgelopen jaren. De vernieuwde ProviMilk producten verbeteren ook de productieprestaties. Daarnaast zijn de nieuwe ProviMilk producten gemakkelijk te mengen en zeer smakelijk. Deze kenmerken zorgen voor een goede voeropname door jonge kalveren.”

Het Provimi ProviMilk assortiment omvat zes producten, toegespitst op verschillende managementsystemen.

Vier ProviMilk producten, namelijk ProviMilk Excel, ProviMilk Total, ProviMilk Daisy en ProviMilk Elevator, zijn gebaseerd op wei met een hoog gehalte (tot 100%) zuiveleiwit en zijn ontworpen om de voeropname en de pensontwikkeling te stimuleren. De exacte formulering varieert, afhankelijk van het opfoksysteem en de gewenste groei. ProviMilk Elevator is speciaal ontwikkeld voor versnelde opfok van vaarzen met een snelle skeletontwikkeling en vleesgroei.


ProviMilk Prestige en ProviMilk Elite zijn gebaseerd op magere melkpoeder met een uitstekend eiwitprofiel om de jeugdgroei te stimuleren en de levensproductie te verbeteren. ProviMilk Elite is een ‘super magere melkpoeder product’, bedoeld voor de opfok van hoogproductieve vleeskalveren.

“Deze nieuwe serie melkvervangers combineert de nieuwste technologie in ingrediënten, met behoud van de kracht van Provimi’s huidige kalvermelkproducten,” vertelt Sander Abrahamse, Product Manager Rundvee. “We bieden producten van hoge kwaliteit voor elk melkvee- en vleesveesysteem: gericht op excellente groeisnelheden of een combinatie van goede groei en kosteneffectiviteit.”

Laatste reacties

 • kremer

  Ik doe meestal de kalveren vanaf een half jaar naar buiten zodat ik ze niet meer hoef bij tevoeren. ik behandel ze tegen longworm en pinkengriep.

 • Ruud H

  okee dat hoor ik wel vaker. je behandelt ze tegen worm en griep, heb je verder geen problemen met de kalveren als ze eenmaal buiten zijn?

 • kremer

  Nee verder geen problemen, ik laat ze meestal wel op etgroen lopen.
  Je moet ze natuurlijk niet met fel zonlicht naar buiten doen anders wordt het vissen.

 • Gerd-Jan

  @ kremer, spuit je ze niet zodat ze rustiger worden?

 • mitel

  ik doe ze rond één jaar naar buiten, maar eind augustus begin september moeten ze terug binnen, ze mogen niet afzien van het koud en nat weer anders win je nieks het vogend jaar

 • kremer

  Ik doe bij het naar buiten brengen een lus aan het eind van de touw die aan de halster zit en die lus doe ik om een paaltje, zo kunnen ze wennen aan het licht buiten.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.