Wat vind jij ervan?

Audio radio 1: Voerprijzen pluimveehouderij

1


Ik was zojuist een audiofragment van een dikke week geleden aan het luisteren. In dit fragment worden de voedselprijzen aangehaald, maar ook de verdeelheid in de pluimveehouderij. Elke boer heeft een andere blik op de zaak en andere ideeën hoe de scheve prijs tussen voer en de opbrengst kan worden opgelost.

Audiofragment van Radio 1, 2 oktober 2012: http://www.nvpluimveehouders.nl/index.php?pn=6&menu=3&id=7560#artikeltop (Duur ongeveer 8:35)

In de Boerderij Vandaag van 9 oktober stond deze foto van een pluimveehouder die de stal op dit moment leeg heeft staan, de kosten konden niet meer uit. Voor andere pluimveehouders is dit wellicht een druppel op een gloeiende plaat dat er iets minder vlees op de markt komt.

Gert-Jan Oplaat zegt dat we geen schaarste moeten creëren, maar wat is WEL een haalbare stap voor de sector? De voerprijzen zullen omhoog blijven gaan...

Eén reactie

 • kip o loog

  Het probleem zit bij de slagers want die zijn weer bezig om de prijzen te drukken dus volgend jaar gaan de toeslagen op de BCP weer met een aantal centen omhoog.
  Dit is niet gewenst want ook de inkopers kijken naar de BCP prijs en vragen niet naar de toeslagen.
  Zoals een oplettende mester weet wordt er in Duitsland en Belgié een hogere prijs betaald per kg dan in Nederland. Moeten wij als mester de aanpassingen aan de slagerijen (regelgeving, verdoving) betalen
  dan verwacht ik ook een bijdrage van de voerfabrikant want ook wij moeten voldoen aan regels
  Hopelijk worden de inkopers van de slagerijen eens waker.
  En koester de pluimveehouders die er nog zijn want wij wil straks nog kippen mesten voor zo'n kleine vergoeding.
  Als de BCP niet snel stijgt moet de toeslag op 21 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.