Wat vind jij ervan?

Watter systeem van Geissler Installatietechniek

7


Watter is de oplossing voor drinkwaterproblemen

Door TNO met positief resultaat getest op:

Uit onderzoeken van TNO is gebleken dat de (drink) waterkwaliteit op c.a. 30 % van de veehouderijen onvoldoende is. Door te hoge temperaturen en te lage doorstroomsnelheid in de stallen, hebben bacteriën alle kans om zich aan de binnenkant van de leidingen te hechten en te gedijen. De biofilm die zo ontstaat laat zich moeilijk afbreken door de meest toegepaste desinfectie- en reinigingsmiddelen. Bovendien zijn de meeste van deze middelen schadelijk voor de gezondheid van mens en dier en hebben ze een nadelige invloed op de productieresultaten.
Watter heeft een doeltreffende manier gevonden om de strijd tegen besmettelijke ziektekiemen, virussen en bacteriën op een duurzame manier aan te gaan zonder dat dit gevaren oplevert voor mens, dier en milieu.
Het Watter systeem maakt door middel van water, zout en elektriciteit een desinfectie-middel dat een betere werking heeft dan de veelal gebruikte middelen. Het middel bestaat voor 99,6% uit water, 0,25% uit zout en een mix van actieve bestanddelen waaronder zuurstofradicalen die zorgen voor de optimale werking.Zo simpel werkt een Watter
Watter kan op de waterleiding worden gedoseerd door middel van de bestaande medicijnpompen. Door de effectiviteit van het middel is een dosering van enkele procenten voldoende om de leidingen schoon te krijgen en te houden zonder dat hierdoor veranderingen aan het water optreden m.b.t. smaak, geur en kleur.
Daarnaast is het een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor schadelijke stoffen als chloordioxide, waterstofperoxide en zelfs formaline. Door de unieke samenstelling van Watter is het toepassingsgebied van de vloeistof bijzonder breed en kan deze ook gebruikt worden voor de ontsmetting van stallen via vernevelings-installaties en voor het gebruik in ontsmettingsbaden.
Watter pakt de oorzaak bij de bron aan zodat preventief bacterie en virusgerelateerde problemen voorkomen worden. In stallen waar het Watter systeem wordt toegepast zien we ook een aanzienlijke daling van het antibiotica gebruik.
Na de zeer succesvolle toepassing van het Watter systeem op vrijwel alle toonaangevende kuikenbroederijen werken Geissler en Watter nu samen aan de introductie van het systeem in pluimvee- en varkensstallen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • vleeskuikentje

  Het idee is goed maar wat heeft het voor zin als de slachterijen zo snel als ze de slachtlijn niet vol krijgen gelijk naar het buitenland gaan en daar de dieren weghalen om weer volop te draaien en wie heeft dan weer het nakijken? ja, de mesters in eigen land die proberen het zo goed mogelijk te doen.
  Wij wonen vlak aan de grens met duitsland en als ik zie wat er per dag aan vrachtwagens de grens over komen met levend pluimvee. Dus op deze manier rem je de aanvoer niet.

 • kleitokkers

  Chronicsche darm onsteking, salmonella en bloedluis los je niet op met langere leegstand.

 • Wian

  De leeg stand na ontsmetten word zwaar onderschat elke dag leegstaan verlengd de otsmettings fase elke slecht organisme dat hier mee wordt gedood is winst voor een goede gezondheid voor de kip.
  Praat er maar eens over met je bedrijfs dieren arts of Gd en je zal zien dat zij dit onderschrijven het heeft zeker een positief effect op darm ontstekingen en salmonella ,bloedluis kan je in zo`n periode door bijvoorbeeld extra roofmijten uit te zetten ook effectiever besstrijden

 • janskip

  roofmijten werkt helemaal niet de oplossing voor de darm problematiek ligt vooral in het verbeteren van het voer en dit kan op dit moment alleen door toevoegingen door het voer te mengen op bedrijfs nivo niks door het water dat maakt het nog veel erger maar echt door het voer zoals
  pluimveemix startbroiler of layer of breeder
  zie www.vitados.com

 • kleitokkers

  Iedereen heeft zijn eigen ervaringen, Ik lees ze met plezier.

 • Aad Baars

  Sluipwespen en roofwantsen zijn wel effectief tegen bloedluizen en de kippen krijgen deze diertjes niet te pakken.

 • Aad Baars

  Pre en probiotica in het drinkwater werken heel goed op de natuurlijke weerstand en darmflora van kuikens en volwassen kippen Dan voorkom je dat in het lischaam van het dier plek is voor een Pathogeen. Vaak zijn deze middelen belachelijk goedkoop maar er zijn mensen die deze middelen in een erg dure fles gooien en de hardwerkende ondernemers graag een poot uit draaien.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.