Wat vind jij ervan?

DSD HVLS verkoelingsventilatoren

8


Voorkom hittestress in uw stal

Uw dieren zijn de producenten van uw onderneming. Diermanagement en huisvesting zijn de bepalende factoren voor het welzijn van uw vee en uw bedrijfsmanagement. Stalklimaat is hierbij een cruciale factor voor dierwelzijn en productie.

HVLS verkoelingsventilatoren van DSD Stalinrichting zorgen tijdig voor voldoende verkoeling in uw stal:
- Brengt een frisse bries in uw stal
- Luchtverplaatsing tot wel 640.000 m3 per uur!
- Energiezuinig en fluisterstil
- Uit voorraad leverbaarEigenschappen
- Geanodiseerde aluminium bladen
- Gepatenteerde aluminium Hybride Hub Systeem
- Nord aandrijftechniek met versterkte lagering
- 20 - 40% meer luchtopbrengst
- Stalen onderdelen gegalvaniseerd
- Veiligheidskabels van RVS
- Zeer laag stroomverbruik
- Fluisterstil, zelfs bij vol vermogen
- Onderhoudsarm
- Als enige HVLS ventilator AMCA gecertificeerd

Aansturing
Om de comfortzone van dieren te vergroten, heeft DSD Stalinrichting een speciale regeling ontwikkeld: de ‘HVLS Controller’. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de warmte-huishouding van dieren en klimaatomstandigheden die van invloed zijn op hittestress. De ‘HVLS Controller’ regelt de ventilatiestand frequentie gestuurd op basis van temperatuur of een combinatie van temperatuur én luchtvochtigheid.

Garantie
DSD Stalinrichting verstrekt 3 jaar garantie op de aandrijving, 10 jaar garantie op de aluminium bladen en hub en 1 jaar garantie op de aansturing.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Op korte termijn kan het inzetten van fungicide nog een beetje helpen maar is het niet belangrijk om te kijken wat deze Azolen www.ru.nl/.../landbouwgif op de lange termijn veroorzaken? Akkerbouwers die het bodemleven niet vernietigen met deze middelen hebben juist door de nuttige schimmels in de aarde een gewas dat sterker is tegen schadelijke schimmels. Google 'van der Wurff bodemweerbaarheid 'voor een paar documenten van de WUR over dit onderwerp.
  In Engeland is het aantal meldingen van phytophthora uitbraken in aadrappel deze zomer 5X zo hoog als vorig jaar door een absolute resistentie op de toegestaande middelen! Daar is de bedrijfszekerheid van de landbouw echt verleden tijd !
  Bij biologische werkende Akkerbouwers is geen stijging van phytophthora te zien.

 • aardappelboer

  O nee Aad, dan moet je toch eens in de polder komen kijken, daar moeten gangbare telers veel meer spuiten omdat de druk uit het naaste biologische perceel zo hoog is. Als je het schema maar gesloten houd en op tijd begint en middelen afwisselt heb je de minste problemen. Ik weet niet wat voor middel ze in engeland gebruiken dat daar het probleem zo grootis.Persoonlijk vind ik curzate geen sterk middel en gebruik het dus al jaren niet meer, liever gebruik ik infinito als ik blaadjes met aantasting vind, en kom ik er eerder weer terug. Ik heb daar goede ervaringen mee.

 • Aad Baars

  Het is natuurlijk makkelijk om Biologische telers onterecht aan te wijzen als veroorzakers van de toenemende resistentie. In Engeland gebruiken ze dezelfde middelen als hier dus kun je daar als Akkerbouwer goed zien wat ons hier te wachten staat. Juist het afwisselen en onzorgvuldig gebruiken van middelen veroorzaakt een versnelling van de resistentiewerking.

 • aardappelboer

  volgens mij is het afwisselen van middelen juist tegen een resistentiewerking. Dit wordt toch ook door allerlei instanties en onderzoekers geroepen. Ik zeg niet dat de biologische telers resistentie veroorzaken, zij zorgen echter wel voor toenemende druk van phytopthora in de nabije buurt dit kun je toch niet ontkennen.

 • agri2

  Ik heb Curzate Partner nog nooit toegevoegd, ik zie zowiezo niet veel in het mengen van phytopthora middelen. Meestal zet ik de middelen in blokken in, dit jaar begonnen met Revus, daarna een aantal keer infinito en als laatste blok Ranman Top.

 • Aad Baars

  Beste Aardappelboer, ik werk met biologische akkerbouwers in Belgie en deze ondernemers hebben nooit problemen met hun reguliere buren! Het komt veel vaker voor dat deze buren ten rade gaan bij de Biologische boeren omdat de uitval daar zo laag is. Schimmelsporen worden door de wind over honderden kilometers verspreid en als je dan een zwak gewas hebt staan ben je het haasje. In Engeland moeten momenteel de meeste aardappelen van het vaste land gehaald worden door de enorme uitval. Alleen in Nederland is het wijzen naar de biologische sector een manier om de eigen verantwoordelijkheid af te wimpelen. Tip : Google Ploegen slecht voor de bodemweerbaarheid library.wur.nl/.../411702

 • Martijn Knuivers
  Redactie

  Nou Aad, dat Belgische biotelers nooit onenigheid hebben met gangbare collega's..... Ik heb anders gehoord.
  Feit is dat de ziektedruk nu hoog is en dat biologische aardappelen in Flevoland nu onder de phytophthora lopen (zie Dacom-haardenkaartje). Veel biotelers willen nog niet branden, omdat de opbrengst en het onderwatergewicht van de aardappelen nog te laag is. Ze meoten nog even doorgroeien. Het gewas wordt ziek en idd, de sporen kunnen honderden kilometers verspreid worden.
  Het is een leuke discussie. Is biologisch idd milieuvriendelijker. Als een gangbare teler naast een bioteler met zieke aardappelen die nog niet wil branden gedwongen wordt om om de drie dagen in plaats van om de week te spuiten om zijn aardappelen gezond te houden, dan kan dat extra spuiten eigenlijk op het conto van de bioaardappelen worden geschreven.

 • Aad Baars

  Martin , natuurlijk kan in Nederland de situatie volledig verschillend zijn van wat ik meemaak in Belgie. De strijd tussen deze sectoren in Nederland vele mate heviger dan in andere Europese landen.
  Nu de vraag naar duurzame hoogwaardige voeding fors toeneemt en de chemische bestrijdingmiddelen geen zekerheid meer geven schakelen momenteel veel reguliere boeren om naar Biologisch. Het probleem is dat deze ondernemers het puur vanuit economisch perspectief bekijken . Dan krijg je eigenlijk een vage vorm van intensieve Biologische teelt. Zodra zo'n man schadelijke schimmels ziet en weet dat zijn planten er niet gelijk onder te leiden heeft is het belang van de Reguliere ondernemers in de buurt van ondergeschikt belang! Dan krijg je inderdaad veel ellende als reguliere boer . Het is nog niet onderzocht of de hoeveelheid schimmelsporen van een biologische akker hoger is dan van een reguliere akker . Duidelijk is wel na grondig onderzoek bij ILVO plant in Gent dat een Biologische boer die de Bodemweerbaarheid van de Grond op een hoog peil heeft absoluut geen last heeft van zijn Reguliere buren. De schimmelsporen vermeerderen zich niet erg snel op een vitale plant. Bij langdurige natte en warme periode zoals de afgelopen tijd is op een gegeven moment bijna elke Boer het haasje ! Er is een grens !

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.