Onafhankelijk advies van Maatman Pluimvee

0


Door de voorwaartse integratie in de legpluimveemarkt zijn de aanbieders van jonge hennen onder directe invloed van fokkerij-organisaties gekomen. Daarmee komt een eerlijk en onafhankelijk advies aan de pluimveehouder onder druk te staan. Dit jaar [2012] zijn door overnames, distributieafspraken en deelnames de aanbieders financieel gebonden aan fokkerijen in Nederland en Duitsland.

De jaren voorafgaand aan deze ontwikkeling hebben al laten zien dat wereldwijd de legrassen in handen van slechts twee spelers zijn terechtgekomen; enerzijds het fokkerijhuis van Hendrix Genetics [Nederland] met rassen als Dekalb en ISA, anderzijds het Duitse Wesjohann met Lohmann, Hy-Line en H&N.

Maatman B.V. heeft door deze ontwikkelingen een vernieuwde unieke positie in de markt gekregen. Dit biedt pluimveehouders vele voordelen, immers een rasonafhankelijk advies spaart de pluimveehouder geld. Als enige niet gekleurde leverancier kunnen pluimveehouders vanuit hun specifieke bedrijfssituatie een advies krijgen waarin opfokspecificaties en rasadvies worden gecombineerd. Lees wat dit voor u betekent.

Onafhankelijk
Wij hebben als onafhankelijk familiebedrijf met stevige wortels in pluimvee altijd anders geredeneerd: we willen ongebonden zijn aan ras en organisatie. Daardoor kunnen we een eerlijk advies geven. We worden in onze adviezen niet gestuurd door de benutting van broedeieren. We kopen eenvoudig de broedeieren of eendagskuikens die we in de opfok willen inzetten. Naast bekende producten als de LSL, de witte kip die al decennia super resultaten laat zien, leveren we ook Dekalb Wit en hebben we een aantal testkoppels Hy-line CV22 zitten in zowel kleinvoliere [kooi] als ook in scharrelstallen. Op het gebied van bruine hennen zetten we vooral LB in, maar we hebben in 2012 ook ISA, Bovans, Brownick en LB lite ingezet. We volgen de ontwikkelingen van Novogen natuurlijk ook.

Kostprijs
Als familiebedrijf zijn we gewend om met informele korte lijnen te werken; dit levert een gecombineerde ervaring op die we breed kunnen inzetten. Omdat we zelf ook enkele locaties met leghennen beheren weten we hoe belangrijk de kostprijs van ons product is. Daarvoor zetten we ons maximaal in. Het is daarom dat we onze overhead kosten tot een minimum beperkt houden en 'slimme' oplossingen gebruiken om een kwalitatief hoogwaardig product in te zetten. Dit levert een verkoopprijs voor onze jonge hen op die lager is dan bij anderen. We zoeken opfokkers die bij ons passen, mee ondernemen om een prachtig product te produceren. Met veel van deze opfokkers werken we al meer dan 25 jaar samen; ze zijn meegegroeid van kooi naar volière of nivovaria opfok. Omdat onze mensen ervaren zijn in de fokkerij, in de wereld van veevoeders en in de leghennen, maken we een product dat flexibel kan worden samengesteld tot een offerte die past.
Bij dit alles passen pluimveehouders die ervaren zijn, die weten waarvoor ze op een gekozen tijdstip hennen opzetten en geholpen worden door ons ondernemersdenken.

Uitdaging voor pluimveehouders
Een steeds grotere groep zelfstandige ondernemers vindt ons. Zelfstandig een hen kopen die past in hun bedrijf en dat alles tegen passende weloverwogen leveringsvoorwaarden. Daar ligt een uitdaging voor u. De mogelijkheden zijn aan u, een telefoontje is genoeg. De voordelen kunnen oplopen tot vele duizenden euro's.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw bericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.