Wat vind jij ervan?

Kruse Ootmarsum
Bedrijf

EuM cultivator met hydraulische diepteverstelling

4


EuM –Agrotec in Holzmaden , die bekend staan om cultivatoren te produceren die oppervlakkig en exact over de volle breedte afsnijden, hebben de Vibromix (drie balks cultivator)volledig gerenoveerd. Het massieve frame van de EuM-machine is standaard met een hydraulische diepteverstelling uitgevoerd en maakt het mogelijk om de werkdiepte tijdens het rijden in te stellen.

Een goed zichtbare schaalverdeling geeft echter de gekozen werkdiepte aan.
De cultivatortanden van de EuM –Vibromix zijn over een grote breedte aan het frame bevestigd en worden door dubbele spiraalveren beveiligd zonder beweegbare delen en zijn daarom volledig onderhoudsvrij . De spiraalvering neemt de steenbeveiliging van de tanden over en zorgt tijdens
het werk voor vibratie , zodat de grond goed wordt verkruimeld en de tanden zich zelf reinigen.
De EuM –tandvering is sterk genoeg om de kouters onder zware omstandigheden in de optimale positie te houden. De EuM cultivatortanden wijken verder naar achteren uit en duwen de kouters door de grond. Daardoor breekt de grond voor de tanden en kan naar boven uitwijken en wordt bij diepere bewerking de grond zorgvuldig los gemaakt.
De nieuwe EuM –vleugelkouter met 310 mm breedte bestaat uit een centrale 85 mm tweezijdig bruikbare hartvormige kouter en de vleugelkouter, dat met de speciale EuM- snelbevestiging spelingvrij aan de tandarm is bevestigd. De vleugels zitten op de zelfde hoogte als de kouterpunt en snijden vanaf 5 cm werkdiepte volledig vlak door. Zij laten een vlakke bewerking achter en zorgen op deze manier voor mechanische onkruidbestrijding.
Voor diepere bewerking tot 30 cm worden de vleugelkouters met één hamerslag losgeslagen en kunnen dan na uittrekken van de veiligheidsstift eenvoudig worden weggenomen.
Exact op de zelfde manier worden de vleugelkouters ook weer gemonteerd.
De geveerde egalisatieschijven, die met onderhoudsvrije SKF-lagers zijn uitgevoerd en de nalooprollen hangen aan een parallellogram en worden , zoals hier boven reeds beschreven
hydraulisch afgesteld.


Als naloper voor de EuM-Vibromix staan de EuM –sterncracker-nalooprollen en de EuM hoekijzer-nalooprollenrollen ter beschikking. De Hoekijzer-nalooprollen worden zowel in tandemuitvoering met 400 mm Ø en als enkelvoudige uitvoering met 600 mm Ø voor lichtere grond aangeboden.
De sterncracker-nalooprollen verkruimelen de grond intensief en leggen de losse wortels en onkruiden voor drogen aan de oppervlakte. De onkruiden worden niet weer aangedrukt, maar blijven los aan de oppervlakte liggen. De sterncracker-nalooprollen verstevigen de grond onder het bodemoppervlak, d.w.z. de versteviging begint op ca. 4-5 cm diep.
De EuM-hoekijzer-nalooprollen hebben een zeer goede draagkrachtige werking, intensieve verkruimeling en leveren verstevigend en verstoppingsvrij werk, ook onder vochtige en steenachtige omstandigheden. Ze zijn universeel te gebruiken en ook geschikt op lichte grond.

De EuM-Vibromix wordt aangeboden in werkbreedtes van 2,50 mtr. tot 4,70 mtr.en is leverbaar vanaf € 8600,00 excl. BTW

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • farmer135

  waarschijnlijk zijn varkenshouders het helemaal zat om te weinig voor hun varkens te beuren, dus waarom zouden ze dan meedoen ?

 • Leo Tholhuijsen
  Redactie

  Doen de varkenshouders niet mee of wil AH ze er niet bij hebben?

 • NicoVerduin

  Wij doen mee met ons bedrijf omdat we blij zijn met de samenwerking met AH. We willen onze schapenkaas niet zelf bij de consument brengen en hun 850 (of meer?) winkels zijn een prachtig alternatief. Goede contacten zijn belangrijk en vragen blijvend investeren in elkaar.

 • Aad Baars

  Ik heb gemerkt dat ahold steeds vaker net als Marqt de tussenhandel buiten spel zet door direct bij de Producent af te nemen . Dat is eigenlijk geen slechte ontwikkeling ! De versheid is op die manier gewaarborgd en de prijs voor de Ondernemer is beter. Met vleesproducten lijkt dit nog niet echt te werken in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.