Wat vind jij ervan?

Branddetectiesysteem met KVS2 computer

5


SOMMEN automatisering + elektrotechniek introduceert haar nieuwe brand detectiesysteem met de SOMMEN KVS2 computer

Deze is voorzien van een groot scherm en één draai/druk knop voor bediening.

Het SOMMEN ventilatiesysteem is uit te voeren met branddetectie. Dit werkt op basis van temperatuurwaarneming. Wanneer er ‘brand’ geconstateerd wordt zal er een gespecificeerd alarm uitgegeven worden.

Het uitgegeven alarm dient door een BMC/alarmkiezer verwerkt te worden.
Het voordeel van het SOMMEN branddetectie systeem is dat er over de gehele stal meerdere betrouwbare meetpunten zijn (vaak 2 per afdeling). Daar komt bij dat het systeem continu controle uitvoert op de werking van alle temperatuursensor. Daarmee is de bedrijfszekerheid gegarandeerd.Eigenschappen:
- Maximaal 288 sensoren;
- Maximaal 9 zones;
- Brandtemperatuur instelbaar;
- Beheer en controle op afstand;
- Geheel geïntegreerd in het klimaatsysteem;
- Tevens los te verkrijgen / toe te passen;
- Continu controle over functioneren sensoren.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • geert bolivia

  Als je de koeien voert in de melkstal kun je ze straffen door ze geen voer te geven zodra ze schijten. Het duurt enige tijd voordat ze die link leggen maar bij mij werkte het erg goed. Er kwamen ongeveer 80 koeien door de melkstal en tijdens een slechte melkbeurt mestten er 3, had er ook vaak dagen tussen zonder mest in de melkstal. Heb het bijna 10 jaar zo gedaan. De eerste maand is het wel even doorzetten daarna pluk je de vruchten. Je kunt koeien dus best gedrag aanleren; het was zelfs zo sterk aangeleerd dat als een rij koeien bijna klaar was er soms een op hete kolen stond en een beetje onrustig werd --) snel dippen en er uit laten en jawel, direkt buiten de melkstal gaat de staart omhoog.

 • vofnagel

  Als er maar 3 van de 80 schijten..waar praat je over..als het bijv de helft is dan is er een probleem maar 10 of minder ach..schijtloos lukt nooit.

 • janskip

  heeft na mijn idee veel te maken met een onrustig gevoel op darm/pensnivo en door een te hoge passage snelheid en te lag voerefficientie teveel druk op de darmen, een aantal collega s heeft dit probleem verholpen door de inzet van Flora TMR Silage door de mengwagen en bij verse koeien extra voor goede opstart www.vitados.com

 • henk fledderus

  misschien een beetje afhankelijk van wat je dieren gewoon zijn.
  toen mijn vader not molk werd er eigenlijk nooit in de melkstal gedumpt.
  nou molk de beste man een 30 koeine in 1 van de eerste melkstallen die nederland had, maar toch.
  en er waren buur kinders die in een uit liepen en aan een buis heen en weer zwaaiden, maakte die koeien niet uit. vaders en de (meeste) beestjes waren de rust zelf.
  ik molk eens voor een boer die op vakantie was, dat ging gewelding tot ik een zware vanelle op de lip legde.... ik heb nog nooit zoveel stront gezien. tijdens het schoonmaken van roosters en boxen keek geen koe raar op van een beetje sigarette rook maar in de melkstal was het bal...

 • gerrit coppens
  Panellid

  Toen ik nog molk ben ik met voeren gestopt. Sommige hadden er een handje van om te gaan mesten als ze zelf de brok op hadden en andere kregen cq nog aten. Nadat ze de brok in de melkstal ontwent waren is er maar zelden gemest, hooguit door een tochtige koe. Nadeel is dat je de laatste koe soms moet gaan halen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.