Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Boer Zoekt Vrouw: Henrieke (2) en homo

8


Dat was even misgegokt op Barrie vorige week. Hardlopers zijn doodlopers, zo blijkt maar weer. Je kunt ook teveel je best doen.
Henrieke kiest voor de meer zwijgende types Bert en Rick Jan en heeft Barrie er uitgeknikkerd. Bert moet dus nog een poosje door, of t'ie dat nou leuk vindt of niet. Wat was hij graag weggestuurd geworden, weg van de camera, weg van de regie-aanwijzingen en dingetjes overdoen, weg uit de gekunstelde setting van BoerZoektVrouw. Neem het hem eens kwalijk.....
Maar goed, het mocht niet zo zijn. Bert wilde er wel tussenuitknijpen, maar Henrieke heeft andere plannen met hem. Een gratis dierenarts is nooit weg, zal ze denken.. Komende uitzending gaan we zien hoe de Twent in vol ornaat een kalf van de koe trekt. Dat wordt weer mooie televisie.
Wat gaat Rick Jan tegenover deze glansrol zetten? Hij moet aan het werk. Nu hij van Barrie geen last meer heeft, wordt het tijd dat hij het al vaker aangekondigde een-op-een-gesprekje met Henrieke gaat forceren en zichzelf wat in de kijker spelen. Haast is geboden. De logeerpartij is niet eindeloos, Rick Jan.
Dan nog even over Willem, de biologische homoboer uit Vorden. Niet iedereen, zo blijkt uit de reacties op BZV-topic op BoerderijConnect van vorige week, is even gecharmeerd van de de deelname van een homoseksueel aan het matchmaker-programma BZV. "Voor mij geen BZV dit jaar", zegt iemand.
Het is inderdaad even wennen aan een homo in overall, zo vaak kom je ze als zodanig in de landbouw niet tegen. Ruwweg één op de tien Nederlanders schijnt homoseksueel te zijn, maar als ik ze om me heen kijk, krijg ik niet de indruk dat op elke tien boeren er één homo is. Ik zie ze vaker als kapper, verpleger, acteur en laatst een hele echte parfumerie-afdeling van de Bijenkorf.
Maar de schijn bedriegt, als we onze Willem Beekman mogen geloven. In een artikel in de Volkskrant ('Liever geen stadshomo' http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/903791/2008/03/01/Liever-geen-stadshomo.dhtml ) praat hij over een boer in de buurt die wel interesse in hem had, maar die vrouw en kinderen heeft. en een vader die hem verrot zou slaan als hij voor zijn geaardheid uitkwam.
Oftewel,het is geen wonder dat we zo weinig homoseksuele boeren om ons heen zien.
Waarmee trouwens ook weer níet gezegd is dat ook onder boeren één op de tien homo is. Veel boerenjongens met de behoefte de herenliefde te gaan praktiseren zien misschien de bui al hangen en worden liever verpleger of kapper, gaan bij de Bijenkorf werken of wat dan ook dan dat ze als homoboer uit de kast komen.
Als Willem onder zijn drie logées de ware niet mocht vinden, heeft hij in ieder geval het vuurtje van de gay-discussie in de landbouw weer even aangeblazen. Ook leuk.
Over de andere kandidaten afgelopen zondag... Tja, het was een hele zit, beetje slaapverwekkend. Van die koeienboer van 23 ben ik zelfs de naam vergeten en van Martin blijft je niet veel meer bij dan dat de vrouwen hem zo'n fijne man vinden. zo'n goede vader.
En dan Aad.....die slaan we hier maar even over. Misschien volgende week.

Laatste reacties

 • gelpenberg

  De Nederlanse media doet erg haar best om ons er te van overtuigen dat homosexualiteit normaal is.
  Piet D

 • Roy Bruck

  Denken zoals jij is een afwijking Piet.

 • Alissa

  @Piet D Wat zou dan de oorzaak zijn van die afwijking?? Kan niemand een antwoord opgeven. Dus het is geen afwijking. Het gebeurd al zoveel jaren en niet iets wat de afgelopen 20j gebeurd. Zelfs toen jij nog vloeibaar was, gebeurden het al!! Al honderde jaren. Nu durven de mensen er alleen over te praten en er voor uit te komen en niet achter gesloten deuren. Het is ongeveer het zelfde als alcohol, word ook gezien als iets normaals. Het is gewoon een geaccepteerde harddrugs. Die de meesten ook nog hun kinderen van 16j al geven. Huh een pilsje kan geen kwaad. Mensen die een joint(softdrugs) roken worden gezien als junk!! En een afwijking hebben.

 • Roy Bruck

  @toevoering, onder dieren komt homoseksualiteit ook voor. Gewoon iets van nature, waarschijnlijk om te voorkomen dat er een over populatie ontstaat ofzoiets.

 • marjanbg

  Sjonge jonge jonge waar maken we ons toch druk over zeg. Hebben we niks beters te doen. Laat iedereen in zijn waarde!

 • w1888

  Ik kan er wel om lachen...

 • marjanschaftenaar

  Op deze site staat ook een leuke blog over boer zoekt vrouw www.zonnigendroog.nl

 • ghlegebeke

  Hendrieke &dierenarts goedkoop is duurkoop !

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.