Wat vind jij ervan?

Dubex bv
Bedrijf

Dubex Selektor GPS techniek

4


Dubex introduceert Selector; het nieuwe elektronische besturingssysteem met GPS-individueel gestuurde elektronische dophouders

Selector: Een geïntegreerd systeem met elektronische dophouders, modulaire bekabeling tot en met de nieuwe Selector 400 regeleenheid. De Selector 400 computer is speciaal ontworpen om de elektronische dophoudersaan te kunnen sturen. Hiermee ontstaat een GPS gestuurd regelsysteem dat in staat is de de spuitdoppen individueel aan te sturen. De Selector maakt het mogelijk om de spuitboom op te delen in de kleinst mogelijke stukken. Daardoor worden overlappingen geminimaliseerd wat leidt tot kostenbesparingen en vermindering van ongewenste uitstoot.
De Selector dophouder is een gemotoriseerde afsluiter die aansturing per dophouder mogelijk maakt. De communicatie met de computer geschiedt via een CAN-bussysteem. Via het bussysteem worden de open- en sluitcommando’s naar de dop gestuurd. Ook de schakelstand wordt terug gemeld aan de computer.
De Selector dophouderskunnen enkelvoudig, tweevoudig of viervoudig zijn. Hiermee is tevens een automatische dopkeuze en combinatie mogelijk, afhankelijk van de gewenste opbrengst en rijsnelheid. Bij verandering van de rijsnelheid schakelt het systeem automatisch de juiste doppen of de juiste doppencombinatie in, waardoor de gewenste opbrengst bij een optimale spuitdruk uitgebracht kan worden.
De afsluiters hebben een bijzonder laag stroomverbruik.Bovendien wordt er uitsluitend tijdens het schakelen stroom verbruikt. Een enkele modulaire kabel verzorgt de dophouders van stroom en stuursignalen.

Ook voor retrofit
De zeer eenvoudige montage, het lage gewicht en de geringe afmetingen maken het systeem ook uitermate geschikt voor montage op al bestaande machines. Aangezien de afsluiter direct met de dophouder samengebouwd is, kan de spuit leiding zelf onder druk gespoeld worden. Daardoor worden resthoeveelheden geminimaliseerd en de machinereiniging vereenvoudigd. Bij het begin van iedere nieuwe behandeling zijn de middelen al homogeen door het hele systeem gemengd en aangevoerd.
De Selector maakt de bouw van een praktische, milieuvriendelijke spuitmachine mogelijk. Door de individuele aansturing van doppen is de weg open voor een nieuwe ontwikkeling in de bouw van spuitmachines. De Selector doorbreekt de gebruikelijke grenzen van de tot op heden gebruikte componenten. De nauwkeurigheid van de toepassingen wordt verbeterd waardoor de belasting voor de omgeving geminimaliseerd en het rendement verhoogd wordt.Selector 400 spuitcomputer
De Selector spuitcomputer is een nieuwe computer die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik van Selector dophouders
- Automatisch management van de sectieschakeling
- Automatische keuze van de doppenconfiguratie waardoor
- iedere spuitdop gebruikt wordt in het geschikte drukbereik
- als er dopcombinaties gekozen kunnen worden, de combinatie met het meest optimale drukgebied
geselecteerd zal worden
- U zelf slechts minimaal doppen hoeft te wisselen.
- De slimme selectie van doppen en combinaties maakt een veel groter spuitbereik mogelijk.Op het
hoofdscherm van de monitor kunnen de belangrijkste spuitgegevens als ook een stuurhulp aangegeven
worden. De overige spuitgegevens kunnen tijdens het spuiten per toetsendruk opgeroepen worden.
- De functie ‘Inhoudsmeting” geeft de werkelijke tankinhoud weer en helpt het restant van de
bespuiting optimaliseren. De ijking gebeurt volautomatisch met behulp van de in het systeem
aanwezige doorstroom meter.
- Er kunnen twee camera’s geïnstalleerd worden.
- In aparte vensters kunnen de camarabeelden, de werkinformatie, de alarmen en de spuitkaarten
voor variabele dosering getoond worden.
- Stuurhulpfuncties: afstand en oppervlaktemeting, uitlijning, markering van obstakels en
achteruitrij informatie
- Er kunnen meerdere configuraties ingesteld en opgeslagen worden. Hierdoor kan de Selector 400
op meerdere trekkers en met meerdere werktuigen ingezet worden.
- 2 USB aansluitingen, 1 SD kaart sleuf voor gegevensoverdracht en software updates.
- SHAPE compatibel, door het gebruik van SHAPE bestanden is pleksgewijze behandeling mogelijk.
- Nieuw display met hoge resolutie ( 5.7”TFT, VGA, 640 x 480 pixels )

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • rdronald

  Probiotica zorgt voor een betere gezondheid voor de varkens en daardoor mischien minder antibioticagebruik en een betere groei, maar net als groene thee extract is het maar de vraag of het rendabel is , dat is eigenlijk het punt , het zal waarschijnlijk een gunstig effect hebben maar of de kosten opwegen tegen de baten is de vraag. Maar niet geschoten is altijd mis en gezondheid / hygienisch werken zit ook tussen de oren , als je er in gelooft en strikt aan hygieneregels houdt kom je al een heel eind en probiotica en groene thee extract geeft mischien dat net een beetje extra.

 • Aad Baars

  Ik denk dat de Varkenshouderij alle kansen op het terugdringen van het antibioticagebruik met beide handen moet grijpen. Rustig afwachten tot de markt volledig overgenomen is door buitenlandse boeren die zonder antibiotica werken is gewoon geen optie.

 • rdronald

  Inderdaad wij lopen al voorop met alle wetjes en regeltjes dus dat zulllen we nu ook doen

 • Innoresult
  Bedrijf

  Zoals altijd is het een combinatie van factoren. De basis (water) moet goed zijn, daarna zorgen voor het juiste voer (stemmen we af per bedrijf) en natuurlijk niet onbelangrijk is de kwaliteit van de ondernemer. (hoe goed is die in het onder-(her)kennen van problematieken).
  Zonder antibiotica is best te doen, alleen zal men daar voor open moeten staan en veranderingen durven aan te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.