Wat vind jij ervan?

De vrees/goede raad van Boer

3


De waarschuwing van Piet Boer aan de FriCa-leden om niet zomaar over te stappen naar A-ware brengt gemoederen danig bezig in beweging. Hij lijkt ook een dubbel signaal af te geven: A-ware is geen gevaar, want geen aantrekkelijke concurrent. FriCa doet het beter. Tegelijkertijd is hij toch bang dat mensen overstappen. Of heeft hij alleen maar het goede voor met de FriCa-leden. Zo van: doe geen domme dingen waar je later spijt van hebt?

Laatste reacties

 • Marcel

  keuze is natuurlijk aan de ondernemer als je met steeds meer regels word opgescheept kan ik me voorstellen dat je een overstap overweegt

 • gerrit coppens
  Panellid

  Als Piet Boer uitging van de eigen kracht zou hij niet waarschuwen. Blijkbaar is het angst dat er veel leden opstappen. Zijn er overigens al voldoende leden opgestapt bij FriCa, of is die Europese eis inmiddels ingelost?

 • jan1

  Volgens mij blijft die europeese eis ons achtervolgen.
  Als RFC er voor de leden staat en ze betalen een zo optimaaal mogelijke melkprijs uit, dan lopen de leden niet weg, ook de grotere leden niet. En daar zijn ze toch bang voor. Ruim 100 jaar geleden zijn de boeren zuivelcooperatie's op gaan richten om zo een betere melkprijs voor de boeren te kunnen realiseren en dat doel geld voor mij nog steeds. Alleen bij RFC heeft men een ander denkbeeld en denkt men eerst aan de rest en aan de laatste speen is er met geluk nog wat over voor de boeren.
  Misschien kunnen ze de bedrijven waaaruit onze garantieprijs tot stand komt, kapot concurreren. Dan hoeven ze ons ook niks meer te betalen en hebben ze bereikt wat ze wilden bereiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.