Wat vind jij ervan?

CZAV
Bedrijf

De coöperatie is hot!

9


De coöperatieve bedrijfsvorm bewijst zijn succes en betrouwbaarheid in economisch woelige tijden als de huidige. Volgens CZAV en Rabobank, beide succesvolle coöperatieve ondernemingen, is de coöperatie ‘hot’ en verdient zij extra aandacht onder studenten en scholieren. De bank en agrarische in- en verkoop organisatie slaan daarom de handen ineen en organiseren gezamenlijk een aantal gastcolleges voor Roosevelt Academy in Middelburg, Hogeschool Zeeland in Vlissingen en Edudelta in Goes.

2012 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Jaar van de Coöperatie. CZAV en Rabobank grijpen deze mooie gelegenheid aan om de coöperatieve bedrijfsvorm een centrale plek te geven in een gastcollege. Tijdens het college nemen financieel directeur van CZAV Kees Blankenburgh en financieel directeur Tielo Jongmans van Rabobank de studenten mee in de wereld van de coöperatie. Aan bod komen de bedrijfsstructuur, de speer- en pluspunten en wordt ingezoomd op de wijze waarop Rabobank en CZAV opereren. Daarnaast krijgt het publiek de kans om met behulp van social media vragen te stellen en te reageren op prikkelende stellingen.

Voor de onderwijsinstellingen zijn de gastcolleges een waardevolle aanvulling op het reguliere programma en een unieke kans voor verdieping.

CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A.) in Wemeldinge is dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland waarbij ruim 3000 actieve agrarische ondernemers in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt zijn aangesloten. CZAV is collecteur van granen, zaden en peulvruchten, is leverancier van o.a. gewasbeschermingsmiddelen, veevoeders en meststoffen en adviseert haar klanten bij het streven naar kwaliteitsproductierendement. In totaal werken er 650 mensen bij CZAV en de geconsolideerde deelnemingen. www.czav.nl

De Rabobank werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door ondernemende mensen die nagenoeg geen toegang hadden tot de kapitaalmarkt. Als een coöperatie. Dat was het idee van de Rabobank. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler met een breed scala aan producten en diensten. Rabobank Oosterschelde is één van de 140 lokale Rabobanken in Nederland. Zij heeft 14 kantoren verspreid over de eilanden Schouwen-Duiveland, Tholen en Zuid- Beveland. In totaal werken er ongeveer 360 mensen bij Rabobank Oosterschelde.

Heeft u vragen of wilt u meer weten plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Op je website kom ik heel wat smartfone's tegen. Mogelijk heb ik niet ver genoeg gekeken, maar als je een paar links hebt naar dat 'product in ontwikkeling', bij een testbedrijf bijvoorbeeld, dat geeft ons een beter beeld

 • JackS
  Panellid

  Ja, mischien wel. Wij zijn zelf al eens een paar keer bezig geweest met een website, maar vaak blijft dat dan na een poos weer teveel hangen. Dus een makkelijk bij te houden website is zeker interessant, uiteraard tegen geringe kosten!!

 • beeldman
  Panellid

  Is er vraag naar een webitepakket voor boeren?
  Een (veehouderij-)bedrijf met een website zijn óf boeren die het leuk vinden om een website te hebben en er mee te knutselen, of ze doen aan verbreding van het bedrijf (zorgtak, huisverkoop etc.) of ze willen een (juister) beeld geven van de sector. Even gegeneraliseerd. Een website zal bij een 'gewone' melkveehouder, varkenshouder, pluimveehouder, tuinder of akkerbouwer geen extra opbrengsten genereren. Dus of er een grote vraag zal zijn naar een specifiek programma; ik vraag het me af.

 • cobra

  @gerrit: het idee is nog in ontwikkeling dus we hebben nog geen plekje op de website gereserveerd
  @Jack natuurlijk moet het tegen een aantrekkelijke prijs
  @beeldman; je hebt gelijk dat het geen directe inkomsten oplevert maar ik denk dat het effect van een goede website wordt onderschat. Wat is er leuker dan je bedrijf waar je trots op bent presenteren en elke aardappeletende en melkdrinkende nederlander zijn onze klanten dus marketing van de primaire consument is alleen maar goed!

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Moet zeggen dat Beeldman daar wellicht een puntje heeft, maar het idee van Cobra zie ik persoonlijk wel zitten.

 • vofnagel

  een website is heel leuk, je moet hem wel bijhouden...ik hou sinds een tijdje facebook bij, daar heb ik al moeite mee, wil ik een website dan zal er iets uit moeten...probeer dat eerst eens het isook nog gratis..

 • jvfarmer

  Maak een website met www.webklik.nl -> Je krijgt dan www.gewenstenaam.webklik.nl en het is tot 25 Mb nog gratis ook. Wil je daar over heen gaan, dan moet je er veel of zetten. Wil je foto's er op plaatsen, gebruik dan een site voor foto's bv www.mijnalbum.nl of www.magix.net En link dat dan door op je site. Werkt heel goed. Wel moet je enige kennis opbouwen.

 • mo-en-co1

  Gewoon een melker inhuren die in haar vrije tijd een website maakt. Kom je ook nog bovenaan. Kijk maar www.klavertjebont.nl. Al veel netwerken mee vervuld.

 • gerrit coppens
  Panellid

  @vofhagel
  Faceboek is anders dan een website. Met een website presenteer je je bedrijf aan je doelgroep. Faceboek kun je daar voor een deel ook voor gebruiken, maar faceboek moet het hebben van de interactie met andere gebruikers

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.