Wat vind jij ervan?

Dairy Solutions
Bedrijf

CoPulsation Milking System van Dairy Solutions

2


Dairy Solutions heeft sinds het begin van dit jaar op een aantal bedrijven in NL de melkinstallatie uitgerust met CoPulsation. Dit revolutionair andere pulsatie systeem uit USA is de eerste fundamentele vernieuwing in de koe-machine interactie sinds de uitvinding van de melkmachine. Door het toepassen van 2 kleppen in de pulsator (één voor lucht en één voor vacuum) in plaats van 1 kan een veel krachtiger luchtstroom worden bereikt waardoor de tepelvoering in de rustfase ook echt dicht gaat en de speen effectief wordt gemasseerd. Hierdoor worden koeien (en geiten) vlotter en completer gemolken en ervaren ze geen irritatie.Het systeem laat zien dat conventionele systemen ondanks vele ontwikkelingen op het gebied van arbeidsverlichting en data verzamelen nooit echt de basis van het melken hebben geoptimaliseerd. Tijdens de rustfase worden spenen afgeknepen en melken ze gewoon door. Het gevolg hiervan is dat veel melkveebedrijven altijd nog problemen hebben met mastitis, uierkwartieren die niet goed uitmelken, onkante uiers, natte spenen, beschadigde speenpunten, lastige koeien etc. Punten waarop CoPulsation veel verbetering laat zien en het melken maakt tot een verrassend prettig proces voor zowel de koe als de boer. Hiermee maakt de uiergezondheid stappen vooruit en vermindering van het antibioticagebruik wordt ineens een stuk eenvoudiger.

CoPulsation kan in principe in elk melksysteem worden geïnstalleerd. Wel is het belangrijk om tegelijk ook eventuele fouten in de lay-out van de melkinstallatie te herstellen. De prijs voor het systeem in tussen de € 600 en € 700 per stand en omvat pulsators met elektronische aansturing, melkbekers en tepelvoeringen. Referentiebedrijven zijn beschikbaar voor het delen van ervaring.

Dairy Solutions brengt moderne oplossingen voor de melkveehouderij. Het bedrijf baseert zich op jarenlange ervaring in melkveemanagement in binnen- en buitenland. Een persoonlijke benadering met een grondige ‘bedrijfsanalyse’ zorgt voor optimalisatie van het management van melkveebedrijven.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

  • Marcel

    Wat betreft waarde van het stro kan ik niet veel van zeggen maar met droog weer rij je volgens mij niet snel structuurschade. Denk wel dat os toevoegen aan de grond een groot goed zal gaan worden

  • Barnie

    Afhankelijk van het volggewas is het volgens mij altijd aan te raden om het stro op het land te laten, mits goed verwerkt en indien mogelijk in combinatie met groenbemester. Niet alleen de o.s. of mogelijke structuurschade maar ook de afvoer van mineralen moet niet onderschat worden. Meststoffen worden vooralsnog niet goedkoper en alles wat je afvoert aan mineralen is ook echt weg!

Of registreer je om te kunnen reageren.