Wat vind jij ervan?

Martijn Knuivers
Redactie

Biobrandstoffenbelofte

5


Onder druk van de hoge graanprijzen wil Brussel haar doelen wat betreft de verplichte bijmenging van biobrandstoffen aan reguliere brandstoffen terugschroeven van 10 procent naar 5 procent. De 10 procent bijmenging zou teveel marktverstorend zijn en de prijzen onnodig opdrijven. Is dit een goede zaak, meer liberalisme, of is het een streek, omdat producenten nu niet aankunnen op beloften uit Brussel.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  In Brussel speelt ongetwijfeld de discussie een rol dat voedsel voor energie gebruikt wordt een rol. Lobby van energiemaatschappijen zal ook wel een rol spelen. Feit is dat de akkerbouw er weer de dupe van wordt dat de ene op de andere dag een marktpartij weg valt

 • henk fledderus

  ik geloof dat je daar de keutel bij het schone eind hebt gerrit.
  wel produceren voor de wereld markt prijs maar er mag geen gat in de markt gevonden worden of het wordt weer dicht gemetseld.

 • herwaarden

  Beste mensen,
  Het zijn 3 minne streken;1, je kan niet op ze aan.2. zij kosten te duur 3.Het volk moet inleveren.
  Ik denk als je 90% van ,,Brussel,, zonder uitkering naar huis stuurt en van de blijvers hun loon eens
  bekijkt, het veel en veel beter gaat. Het geeft ook motivatie als je niet van ,,boven,, leeggehaald
  wordt.

 • Een gat in de markt vinden en uitbuiten is niet direct het probleem Henk 1 Het is echter niet de bedoeling dt de productie van Bio brandstoffen ten koste mag gaan van de voedselvoorziening als het globaal een tijdje tegenzit in de Akkerbouw zoals nu.
  Nu ook nog blijkt dat voor de productie van deze brandstoffen erg veel aardolie nodig is komen de sukkels in Europa er langzaam achter hoe onzinnig deze manier van verduurzamen is . Beter kijkt men naar het uitbreiden van de productie van Groene energie door middel van Zon en Wind.
  In china is een accu ontwikkeld die geen zeldzame en schadelijke stoffen bevat zodat we sraks gewoon ( bijna ) allemaal electrisch kunnen gaan rijden.

 • jpf

  stook je eigen methaan in je trekker of het agregaat........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.