Wat vind jij ervan?

LNagro-advies
Bedrijf

Oplossingen voor Vorstvrij melken

6


Vorstvrij melken komende winter:

Praktische- en professionele oplossingen

Probleem: Bevroren melkrobot / melkinstallatie

Afgelopen winter ondervonden veel melkveehouders met melkrobots problemen tijdens de strenge vorstperiode. Ondanks de veelvuldige toepassing van diverse heaters was de robotruimte nauwelijks of niet vorstvrij te houden met alle storingen en ergernissen van dien. Dit gold overigens ook voor traditionele melkstallen en carrousels.

- oplossen van extra storingen; ook ’s nachts
- zeer drukke storingsdienstmonteurs, langere wachttijden en “stilstaande”melkrobots
- aanschaf extra heaters die ook ’s- avonds laat gevuld moeten worden met dure dieselolie
- veel lawaai, geur, waardoor koeien minder goed in de melkrobot komen
- provisorische oplossingen met losse zeilen, isolatieplaten etc.Oplossing: Industriegordijn / strokengordijn
LNAgro-advies biedt u nu een praktische oplossing om uw robotruimte of melkstal professioneel en strak af te schermen van de veel koudere ligboxenstal. Afhankelijk van uw stalsituatie kunt u kiezen voor het industriegordijn en/of het flexibele- en doorloopbare strokengordijn. Beiden transparant, op maat gemaakt en ze kunnen ook nog eens voorzien worden van een kleuraccent welke overeenkomt met die van de melkrobot of melkinstallatie. Voor het wisselgemak tijdens de seizoenen kunnen de gordijnen eenvoudig en in korte tijd ge(de)monteerd worden.

Minder verwarming nodig: Lagere stookkosten
Om de robotruimte vorstvrij te houden, zal er nu veel minder bijverwarmd hoeven te worden, wat ook nog eens flink bespaart op de stookkosten. Het verbruik en daarmee ook de kosten van een diesel gestookte heater liegen er niet om. Zeker niet bij een dieselprijs van € 1,- per liter en als er twee tegelijk staan te blazen. Bijkomende nadelen van dieselgestookte heaters zijn extra lawaai en dieselgeur, waardoor de koeien slechter de robot in komen en het aantal melkingen per dag afneemt. Er zullen dus meer koeien gehaald moeten worden. Uiteraard moeten deze heaters ook nog eens tijdig gevuld worden. In de praktijk worden ook wel gaskappen als verwarmingsbron gebruikt. Niet iedereen beschikt echter over een gasaansluiting ter plekke en niet iedereen is even enthousiast over een open vuurbron in de robotruimte.

Alternatief verwarmen: Infraroodstraler
De infraroodstraler kent al deze nadelen niet en kan in een aantal gevallen een goed alternatief zijn. In aanschaf gelijk aan de prijs van een goede dieselheater, maar qua energieverbruik veel goedkoper. Dit alles nog los van het gemak. Gewoon ophangen en de stekker in het stopcontact als het nodig is.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • kuijpers reniers

  je kunt er met de klepelaar overheen gaan maar dat is wel een extra werkgang maar het voordeel is dat het stro goed kort is en goed verteerd ,als je fronthef kun je hem er voor in hangen maar als je dan maar genoeg vermogen hebt, als ik na het graan groenbemeester zaai doe ik dat met een smaragt met zaaibak erop en heb eigelijk nooit problemen daarmee

 • boertjepaul

  Zaaien met een schijvenzaaimachine ideaal!!! noooit meer stropen of verstoppen, MAAR vraagt alleen investering. Klepelen, maaar dat is een extra handeling. VVS Agro heeft een rol die ook goed verkleint en plat walst...

 • marten87

  Schijven zaaimachine en je problemen zijn opgelost.. Ook daar zit nog weer verschil in. Amazone in mijn ogen de beste. Een rol om plat te walsen is geen oplossing. De zaaipijpen zullen nog steeds de langere gewasresten opstropen.

 • m roost

  Wij werken met een lemken rubin met daarop een apv zaaibak. Dit werkt ook perfect met een mooi zwart resultaat en een goede verdeling van het zaad. En de lemken is ook weer te gebruiken bij het onderwerken van de groenbemester en evt andere gewasresten zoals maïs stro.

 • gerrit coppens
  Panellid

  De smaragd is ook een aardig werktuig voor grondbewerking

 • cthijssen

  Klepelen en in spitten....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.