Wat vind jij ervan?

Het voerspoor levert mij geld op!

4


Het voerspoor (minder fosfaat produceren door minder fosfor via het voer te gebruiken) is een belangrijk onderdeel in het nieuwe mestbeleid. Met de overheid is afgesproken dat dit in twee jaar tijd 10 miljoen kilo minder fosfaat in mest van rundvee moet opleveren. Gaat dat lukken en bent u er zelf ook mee bezig?
En belangrijker nog : levert het u wat op, bijvoorbeeld door een besparing op mestafzet?

Laatste reacties

 • johan1

  dat levert het wel op ja maar het kost ook veel bijvoorbeeld door minder grasgroei op het land , je ziet steeds meer dat het gras bruin wordt en er wordt zo geleidelijk aan ieder jaar minder opbrengst gehaald

 • pietbongers

  het bruine gras heeft niks te maken met fosfaat gebrek ,eerder een stikstof gebrek ,met voerspoor kun je veel mineralen besparen maar heeft geen invloed op de opbrengsten van grasland, de bodem heeft een hele grote voorraad en als je die wil benutten heb je een goed bodem leven nodig ,als je die hebt is de aan wezigheid van zouten die je toevoegt niet belangrijk.
  goed bodem leven maakt je bodem alchimistisch iets wat veel vergeten word dus voerspoor bespaart veel en heeft geen invloed op opbrengst bodem .

 • henk fledderus

  gaat dit terug brenen van de hoeveelheid fosfaat ook effect hebben op de dier gezondheid.
  toen de mest wetgeving kwam zou dat niet te veel invloed hebben op de productie want we waren toch maar aan het over bemesten. nu hoor je de een na de ander die minder opbrengsten heeft.
  voor zo ver ik er me bekend ben is er een redelijk goede kans om te besparen.

 • koeboertje

  Had pas een kalfkoe gehad met melkziekte omdat zij na een infuus niet ging staan heeft mijn dierenarts bloed onderzocht en geconstateerd dat er een ernstig fosfor gebrek was , hetzelfde heb ook vorige zomer ook een keer meegemaakt , naar mijn idee kan dit niet door het fosfaat arme krachtvoer komen omdat een droge koe niets krijgt , en in de weide waar ze heeft gelopen is het pal getal ook hoog, er zijn dus meer zaken die een tekort in de koe kan veroorzaken

Of registreer je om te kunnen reageren.