Wat vind jij ervan?

Valtra Biogastrekker in serie

1


Valtra gaat in 2013 als eerste trekkerfabrikant biogastrekkers in serie bouwen. De 110 pk N101 dient als basis voor de serieproductie en wordt een Dual Fuel-Trekker. Hij is geschikt voor zowel biogas of aardgas als diesel. Bij deze Dual Fuel-motoren wordt een mengsel van biogas en diesel in de cilinders gespoten. Die kleine hoeveelheid diesel verbrandt onder compressie, terwijl 70 tot 80 procent van het vermogen door het biogas wordt geleverd. De trekker is ook geschikt voor uitsluitend diesel als er geen biogas beschikbaar is.

Het klinkt in mijn oren allemaal heel erg goed. Maar ik ben vooral benieuwd wat jullie ervan denken en wie overweegt om een biogastrekker aan te schaffen.

Eén reactie

  • andrecanada

    wow dat klint erg goed maar ja twee plaatsen tanken en waar ik zit in west off canada met een diesel prijs van nog een dollar zon 75 euro cent is het wel waard wat ik erg vind in holland dat ze de rode diesel er uit halen want dat is niet eerlijk rijden met subsidie hallo de regering maakt het duur met de beslasting maar biogas lijk een mooi voordeel voor vele voorals je je vee heb en je eigen gas nog maakt ook :)
    groeten en hoor graag meer
    Andre

Of registreer je om te kunnen reageren.