Wat vind jij ervan?

Het Varkenstoilet

1


Varkenshouders willen steeds meer aan de slag om emissies, bijvoorbeeld van ammoniak, in hun stal bij de bron aan te pakken.De varkenshouderij neemt het initiatief om een systeem te ontwerpen dat uitgaat van het principe dat een varken zindelijk is.
Varkenshouders en adviseurs hebben diverse ideeën om emissie bij de bron aan te pakken. Zo kan het varken gescheiden functiegebieden worden aangeboden, vreten uit de voerbak en mesten op het “varkenstoilet”. De plek waar gemest wordt, het emitterend oppervlak, kan zo klein mogelijk gehouden worden. De uitstoot blijft hierdoor binnen de perken en het scheiden van mest en urine draagt bij aan het verlagen van emissies. Het vaste gedeelte van de mest zou ingezet kunnen worden in een mestvergister, terwijl de urine als meststof aangewend kan worden in de omgeving.

Ik vraag mij af of een varkenstoilet zou werken en of er boeren zijn die dit gaan aanpassen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig of jullie zelf al andere oplossingen om emissies aan te pakken.(Bron: http://www.ltonoordprojecten.nl/content/ontwerp-van-varkenstoilet-voor-emissiebeperking)


Eén reactie

  • Alette

    Vandaag is via VarkensNet een symposium over het varkenstoilet. (Bij LIV Venray) Voor beeldmateriaal van het varkenstoilet en meer informatie; www.youtube.com/watch

Of registreer je om te kunnen reageren.