Wat vind jij ervan?

Bejo Zaden
Bedrijf

Open dagen Bejo Zaden

12


Tijdens de open dagen van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september toont zaadveredelaar Bejo Zaden haar assortiment groenterassen. Jaarlijks komen bezoekers vanuit de hele wereld naar de hoofdvestiging in Warmenhuizen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en de ontwikkelingen in de groentesector te bekijken. Machinefabrikanten tonen hun innovaties.

Ontwikkeling nieuwe rassen
Ook dit jaar laat Bejo nieuwe rassen zien. “We streven naar rassen die naast uitstekende teelteigenschappen ook aansluiten op markttrends zoals smaak, gezondheid en gebruiksgemak” vertelt Perry Kuilboer, verkoopleider Nederland. “Hedendaagse rassen moeten voor vele doeleinden geschikt zijn. Telers willen een goed product afleveren, daarom is het belangrijk dat wij goed weten waar in de toekomst naar gevraagd wordt”. Tijdens de kookdemonstratie komen smaak, gezondheid en gemak samen in heerlijke gerechtjes met onder andere romanesco, kleurenpeen, scheutjesbroccoli, spottype radicchio en witte kool.

Te zien op het demoveld
Naast een gangbaar en biologisch demoveld waarop Bejo haar rassen presenteert, zijn er ook extra’s te zien. Op zand is een extra peen demonstratieveld aangelegd, waar de prestaties van Bejo’s peenrassen worden getoond. Hier vinden ook rooidemonstraties plaats. In koolkisten worden de resultaten van een plantafstandenproef met witte en rode koolrassen getoond. Zo zien bezoekers het verschil in formaat van kool bij verschillende plantafstanden.

Biologische teelt
Op het open dagen terrein is ook een proefveld aangelegd waar de methode van ‘niet kerende grondbewerking’ is toegepast. Het is het derde opeenvolgende jaar dat deze grond niet omgeploegd is. Volgens Perry is niet ploegen een trend die Bejo met interesse volgt: “Je krijgt een vruchtbare bovengrond met een goed bodemleven, dat levert veel voordelen voor zowel biologische als gangbare telers”. In het pakhuis van Bejo is de nieuwe verpakkingsafdeling voor biologisch zaad te bezichtigen.

De open dagen vinden plaats van dinsdag 25 september tot en met zaterdag 29 september van 09.00 tot 17.00 (zaterdag tot 16.00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de open dagen plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Gewoon de gok wagen J.Pak ! mijn ervaring is dat een Veehouder niet graag positief is over een technologie die hem voordeel bied. Zo is het enorm moeilijk om in Nederland een 2 de stal te vinden waar ik de Sulphurplasma technologie mag tonen aan de Rundveehouders. Ik heb verschillende klanten in Nederland maar de staldeur gaat bijna altijd op slot. In Varseveld heb ik wel een Demostal maar die stal gaat als het goed is tegen de vlakte. De Nederlander investeert niet voor de buurman als het niet hoeft. ( Misschien dat Friesco wel een paar referentie's kan tonen!)

 • Aad Baars

  Als ik de folder zo lees denk ik dat het een geweldig product is !www.staltechniek.nl/interface.aspx

 • Johan Harbers

  Ik heb ze liggen in een gedeelte van de stal. In een ander deel ligen oude rubbermatten, en in een derde gedeelte ligt de spinder medow. De koeien kiezen eerst voor de matras, daarna het waterbed, en als laatste de rubbermat. Het waterbed ziet er nu nog steeds als nieuw uit. De toplaag van de matras daarentegen vertoont grote slijtage. Ik zou gaan voor een waterbed uit twee gedeeltes, of met een foam deel erin, want bij die van mij gaat al het water naar één kant wanneer een koe gaat liggen. Ze ervaart dan nog het harde beton eronder. Wanneer ze helemaal ligt gaat het beter. Na 14 jaar nog geen lekkage of gebreken. Gematigd positief.

 • J. Pak

  en welk merk is dat johan?
  ik heb namelijk offerte voor friesko en atlanta de laatste is behoorlijk duurder dan de friesko.
  heb trouwens ook de keus om onder knieen van de koe een onderligplaat onder de watermatras bij te bestellen dit moet betoncontact van voorknieen bij opstaan voorkomen?

 • Johan Harbers

  Atlanta.

 • Marcel

  Volgenms mij moet je je afvragen of je bij een watermatras nog extra een onderligplaat wilt hebben als het waterbedmatras goed zou voldoen zou dit mijn inziens niet nodig hoeven te zijn.

 • Johan Harbers

  Die onderligplaat dient er voor dat de knieen van de koe niet de betonondergrond raken wanneer alle gewicht van de koe rust op de knieen en de achterpoten (wanneer ze gaat liggen).
  Er zijn ook waterbedden met twee compartimenten die hetzelfde doel dienen. Hier heb ik geen ervaringen mee

 • Berkterheide
  Bedrijf

  Comfort mag geld kosten. Als ik lees dat koeien, als ze kunnen kiezen, niet automatisch de voorkeur hebben voor het waterbed vraag ik me af of de meerkosten opwegen.
  In Engeland wordt veel gebruik gemaakt van losse matten, eventueel met foamvulling. Kent een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en voldoet aan vele verwachtingen.

 • Aad Baars

  Het warmte regulerende effect van de Waterbedden is een goed argument en als het mogelijk is dat er een stabiliserende foamlaag in verwerkt wordt heb je als Veehouder de perfecte mat. De kosten moeten natuurlijk wel op te brengen zijn !

 • teunisvdz

  B.U.C. heeft een dual waterbed waarbij er twee compartimenten zijn met schotten ertussen zodat het water niet snel van de ene naar de andere kant kan lopen zodra een koe met de voor knieen op gaat liggen.
  Cowhouse heeft nu ook gelmatrassen omdat gel trager beweegt dan water wanneer er een koe op gaat liggen.
  Heb er zelf echter geen ervaring mee, wel interesse.
  Maar de prijzen zijn behoorlijk......

 • J. Pak

  heb inmiddels wat boeren gesproken die de friesko watermatras hebben liggen zijn wel tevreden maar is vrij nieuw merk van spinder atlanta heeft zich kwalitatief bewezen
  maar ja friesko geeft 10 jaar garantie en spinder staat bekend om kwaliteit
  twijfel alleen over ondelig matjes voor knieen
  de boeren die ik gesproken heb hadden ze niet en misten ze ook nie...........
  7300 ueri voor 44 boxen wel ff zelf erin leggen.............

 • j.gorter4

  Ik heb zelf de dual waterbedden in de stal liggen en daarnaast in het oude gedeelte de DSD noppenmatras. De koeien hebben overduidelijk een voorkeur voor het waterbed. Gel in plaats van water lijkt me het voordeel van warmte regulering te niet doen. Qua prijs kunnen de dual waterbedden goed meedoen met andere soorten matrassen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.