Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Effect graanprijs 2013 op contracten 2013

3


Nog even een vervolg op het issue graanprijs 2013: Nu duidelijk is dat graantelers voor oogst 2013 nu al kunnen kiezen voor €200 per ton, moet dat effect hebben op de contractonderhandelingen vlas, graszaad, conserven etc. Als gemakkelijk en vrij risicoloos te telen gewas fungeert het laagsalderende graan is immers een spilgewas.
De afweging graan of wat anders is er niet een voor komende winter, maar is nu al aan de orde want de tarwe moet gezaaid worden.
Ziet u al signalen van prijsbewegingen naar boven op de contractenmarkt?

Laatste reacties

 • martensDLD

  ik zelf denk dat die naar de 300euro per ton gaat,maar ga niet meer zaaien,aardappelen zijn goed in prijs en ben ook nog blij met mn bieten!
  Voor mij is de enige vraag wat ik voor mais moet gaan betalen volgend jaar voor mn vergisters!

 • vael

  de garantieprijs voor graszaad gaat al de goede kant op de geruchten gaan dat de aardappelverwerkers ook met betere prijzen voor de dag zullen komen, al proberen die altijd hun kruit droog te houden tot januari. Dan is het zaaien van wintergranen en graszaad voorbij, dan hebben ze in beeld of er meer graan gezaaid is of niet. weten ze gelijk hoe hard ze moeten lopen.

 • martensDLD

  dat gerucht gaat hier ook al,kan op dit moment aardappelen leveren wat ik wil voor de verwerking,oogst oop het moment meer als 70 ton hect voor een goede prijs plus kwaliteits bonus,heb nog van 250 hect tarwe zitten en noch niet verkocht,k ga maar eens een gokje wagen denk ik!

Of registreer je om te kunnen reageren.