Wat vind jij ervan?

Leo Tholhuijsen
Redactie

Graanoogst 2013 nu al verkopen

5


Er is vraag naar tarwe. Coöperatie CZAV in Wemeldinge (Zld.) koopt nu al tarwe van oogst 2013 op van telers voor €200 per ton. Dat is dus nog vóór de tarwe is gezaaid! CZAV ervaart vraag vanuit graanafnemers die zich nu al willen verzekeren van voldoende aanvoer volgend jaar. Ook handelaren elders in het land kopen al tarwe in van oogst 2013.
Wat vindt u, is nu de tijd al aangebroken om voor €200 per ton afstand te doen van de oogst 2013 of heeft u argumenten om maar liever te wachten?
Bij welke prijs zou u nu al de helft of meer van uw tarwe verkopen?

Laatste reacties

 • agri2

  In het verleden is na een goed jaar de prijs van tarwe altijd ingestort, dus als je het zo bekijkt zou je alles moeten verkopen. De wereld is echter behoorlijk aan het veranderen, de vraag naar graan neemt gigantisch toe, hogere prijzen zullen vaker voor gaan komen. Voor deze prijs 20 % van je tarwe verkopen is niet verkeerd, dan weet je wat hebt. Als de prijs volgend jaar lager is ben je blij dat je al wat verkocht hebt, als de prijs hoger is dan heb je nog mooi 80 % te verkopen.

 • martensDLD

  niet verkopen,neem zelf toch eens het risico,en laat de winst bij je zelf,de prijzen van alle gewassen is goed,dus in mijn zicht hoeft niemand te verkopen aan de grote jongens die Jou winst volgend jaar opstrijken!

 • martensDLD

  heb nu nog de opbrengst van 200 hect in opslag bij me zelf en niet verkocht

 • Alette

  Ik zag zojuist een bericht voorbij komen dat graan minder duur aan het worden is. Per ton noteerde de voertarwe in Goes 237 euro, een daling van 5 euro ten opzichte van vorige week. Ik ben heel benieuwd of er al boeren zijn die de graan voor 2013 verkocht hebben voor 200 euro....

 • schnieders

  ik zou nog niet verkopen denk dat je voor 200 altijd nog kan verkopen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.