Wat vind jij ervan?

koe heeft op speen gestaan

5


hey, der heeft een koe op der eigen speen gestaan en daardoor hangt die er beetje aan. de vee arts probeerde wel om hem nog te repareren maar dat lukt nog niet echt. wat kan je het beste doen? de koe staat op een kinderboerderij dus is niet echt productie de koe kreeg wel elk jaar een kalf.

Laatste reacties

 • gerrite

  Droogzet Penicilline er indoen en als dat niet lukt niet meer aankomen en hopen dat ie vanzelf opdroogt

 • gerrit coppens
  Panellid

  Let een beetje op de wachttermijn van die droogzetters. Als je ziet dat de speen niet geneest dan kun je de koe altijd nog naar de slacht doen als wachttijd vlees voorbij is

 • jpf

  Peniciline. Wat er nog bij hangt afknippen.. met een doorn het oude tepelkanaal openhouden. Hopen de kwartier opdroogt en geneest... Als je het niet vertouwd, de veearts laten doen.

 • marjanschaftenaar

  Misschien kan je om te voorkomen dat ze er weer op gaat staan een uiernet (www.macrovet.nl/uiernet-renet-compleet-p-1529.html) om doen zodat het wat kan genezen. Het is wel een beetje ouderwets, wij gebruikten het eerder bij de koeien die op de grup stonden. Ik neem aan dat jullie de koe niet graag vervangen omdat deze rustig is en gewend is aan veel bezoek.

 • IlseV

  Niets aan doen, helpt het beste. Geef het de tijd. De speen moet nu alleen voor bacteriën worden beschermd. Dit kan met een barrière dip. (Dippen met een jodiumdip of andere ontsmettingsdip twee keer per dag). Als er alleen vel los hangt kan dit eraf geknipt worden om vieze randen/gleufjes te voorkomen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.