Wat vind jij ervan?

Hoe zorg je dat de dieren niet gestolen worden?

18


In de Bommelerward zijn bijna 250 schapen gestolen. Op het moment ligt de prijs rond de 100 euro per schaap en diefstal van schapen en lammeren komt met regelmaat voorop het platteland.

Ik vraag mij af wat er nog gedaan kan worden tegen diefstal, veel dieren lopen niet altijd vlakbij huis en hierdoor is het gemakkelijker om dieren uit het land te halen. Op welke manier zorgen jullie dat jullie dieren niet uit het land worden geplukt of is het een kwestie van geluk hebben?

http://www.nu.nl/algemeen/2909568/bijna-250-schapen-gestolen-weilanden.html

Laatste reacties

 • RijkersFarm

  Wij hebben onze dieren heel het jaar op stal, dit is de beste manier om diefstal te voorkomen!
  Eerst hadden we het jongvee ook op afstand in de weide maar door stropers is het bijna geheel fout gegaan, alle binnen draden waren geheel stuk gelopen en gelukkig was de omringende afrastering wel heel en daardoor zijn de dieren toen niet uitgebroken! Toen we alles gerepareerd hadden klapte mijn vader in zijn handen en meteen vlogen de dieren weer door de draad en konden we weer gaan repareren, met zo'n ervaring is het bij ons afgelopen met dieren op afstand beweiden!

 • van Ieperen

  In Nijkerk hebben we nog polderwachters (ook een verdwijnend beroep)
  Ze zijn vaak in de polder te vinden, ze kennen het vee en de eigenaren erg goed.
  maar ja dat voorkomt het ook niet, maar het is wel een extra oogje in het zeil.
  Net zoals RijkersFarm zegt is opstallen wel de beste manier, maar ze zijn net zo brutaal om vee s'avonds uit je eigen stal te halen dan overdag te stelen. Misschien dat daar iemand ervaring mee heeft??
  Ik weet wel vanuit andere landen, dat boerenbedrijven gewoon ook bewakers in dienst hebben, maar ja dat zijn ook grote bedrijven (Rusland en Afrika)

 • Cindy1992

  Gewoon een grote stier derbij jagen.

 • De Mol

  Gewoon de moslimfeestdagen in de gaten houden om te voorkomen dat er schapen gestolen worden is noodzakelijk. Wereldwijd doen herders dit al en dus is het nu al 2 maanden voordat het offerfeest is niet meer veilig om schapen op een afgelegen perceel te laten grazen.

 • Makkink

  Het kunnen natuurlijk ook gewoon nederlanders(niet moslim) zijn die de dieren stelen.
  Als het wel moslims zijn heeft het mogelijk ook te maken met het feit dat het niet meer mogelijk is de dieren op legale wijze ritueel te kunnen laten slachten en dus doen ze het zelf.....Thieme bedankt!!!!!

 • De Mol

  Makkelijk om gewoon weer de PvdD de schuld te geven Makkink. Heb jij liever dat elke moslimgezin gewoon op het balkonnetje de keel door hakt van een schaap ? Natuurlijk zou de wereld beter af zijn zonder regelgeving en mensen die de fatsoensnormen bewaken .

 • Makkink

  @de mol Zonder enig voorbehoud geeft de Mol de moslims de schuld van het stelen v/d dieren, en ik zeg dat het mogelijk te maken zou kunnen hebben met het verbieden van het ritueel slachten(en verwijs naar PvdD)

 • De Mol

  Ik denk dat ik eerder bij jou ergens op ben gaan staan Makkink !
  In de UK is al jaren geleden aangetoond dat ruim 90% van de gestolen schapen rond het offerfeest in de garageboxen van de moslinbroeders verdwijnen. Verder kun je tenslotte niets met deze dieren doen want de slagers/horeca moeten bijhouden welke dieren ze verwerken ( oormerk)

 • Alette

  Heren, het doet er volgens mij niks toe of dit te maken heeft met de PvdD óf met Moslims. Speculeren over wie wat doet heeft geen zin. Voor hetzelfde geld zijn het 'gewone' Nederlanders die de dieren uit de wei stelen en vanaf daar doorverkopen.
  Mijn vraag was: Is het te voorkomen en hoe?

 • Piejear

  Alette, daar heb je gelijk in. Bij een collega werden dieren uit de stal gestolen. In de omgeving, straal circa 20 km, verdwenen meer runderen. In een geval werd zelfs een dier in de wei geslacht (!). Wat bleek? De politie heeft de dader betrapt....het was zijn eigen handelaar! Dus ook opletten met welke mensen op je bedrijf komen.

 • xterminator

  Te belachelijk voor woorden eigelijk dat dit gebeurt. blijf af van wat niet van jou is!!
  Ik zeg .....Camera`s ophangen

 • keesgoedhart

  Er zijn manieren om in ieder geval de kans te verkleinen. Bijvoorbeeld een erfbeveiligingsset is hiervoor prima inzetbaar. Hiervoor is een versie met twee handgrepen leverbaar. Als de handgreep en dus het prikkeldraad of schrikdraad wordt losgemaakt ontvangt de ondernemer een sms of gaat er een geluidsignaal af. Op hekken of poorten kan ook een sensor gemonteerd worden en dan als iemand deze opent ontvangt de ondernemer ook een signaal. Werkt allemaal volledig op batterijen.
  www.pincagro.com/.../erfbeveiliging

 • jwitteman

  of direkt de oor numers in het kalf drukken als ze een uur oud zij

 • gerrit coppens
  Panellid

  Oornummers direct na de geboorte vind ik wel gemakkelijk. Dan zijn de kalveren minder beweeglijk en zitten de nummers sneller in het oor. Voor diefstal maakt het weinig uit. Zo'n nummer is gemakkelijk los te knippen

 • Alette

  Inderdaad, een nummer zegt ook niet zo heel veel. Nu is het wel zo dat je schapen in Nederland sowieso moet afmelden voordat ze naar de slacht gaan. Dus in Nederland zijn ze simpelweg onbruikbaar. Maargoed, je zit ook al vrij snel in het buitenland natuurlijk.

 • Alette

  Via freelancer Ruud Peys kwam het bericht binnen dat er in de buurt van Deventer alpaca's zijn gestolen. Henk Heuvelman zoekt hulp met het vinden van zijn dieren. Foto: twitter.com/.../1 en twitteraccount: https://twitter.com/AM_Henk

 • Alette

  Update over de alpaca's: Vanochtend kreeg ik een e-mail binnen dat de dieren inmiddels terecht zijn. Ze stonden 12 km verderop langs de weg in Schalkhaar.

 • opafan

  SUPPER GEFELICITEERD MET HET TERUG VINDEN VAN DE ALPACA'S!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.