Wat vind jij ervan?

Schulte FX Roto Mulchmaaiers

1


De Schulte FX mulchmaaiers zijn leverbaar in werkbreedtes van 4,50 tot 12,80 meter. Horizontaal roterende messen en het ontwerp van het maaidek zorgen voor een hoge doorvoersnelheid van het maaigoed. Deze combinatie van werksnelheid en werkbreedte resulteert in een aanzienlijke capaciteitsverhoging tussen de 50 en 80% in vergelijking met conventionele klepelmaaiers.

De FX-serie is leverbaar met naar keuze enkele of dubbele "Fixed knife" messen die snel kunnen worden omgewisseld. Hierdoor is de FX multi-inzetbaar voor het onderhoud van openbaar groen, dijken en weideonderhoud. De grote capaciteit maakt de machine in het bijzonder geschikt voor het onderhoud van grotere oppervlaktes zoals vliegvelden, militair terrein en natuurgebieden. De roterende messen kunnen struikgewassen met stamdiktes tot 90 mm doorsnede versnijden. Bovendien is de FX door zijn multifunctionele karakter inzetbaar voor het mulchen van stoppelland, braakland en groenbemesters. In Duitsland is de FX succesvol ingezet in de strijd tegen de maïsstengelboorder. Ook is bewezen dat de ziektedruk wordt verlaagd in teeltvormen waarbij gereduceerde bodembewerking wordt toegepast.

De FX is uitgerust met zware onderhoudsarme aandrijfkasten. Speed Level maaihoogteverstelling in combinatie met automatisch nivellerende vlakstelling zorgen voor een snelle en eenvoudige afstelling passend bij de omstandigheden. Het maaidek heeft een gewelfde vorm zodat opeenhoping van maaigoed, zand en water wordt voorkomen. In transportstand meet de machine al naar gelang het model slechts tussen de 2,52 en 2,99 meter breed waarmee ruimschoots aan de Europese maatstaven wordt voldaan.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Eén reactie

  • janskip

    De inbreng van de heer Baars wordt heel vervelend en heel persoonlijk en lijkt me zeer ongepast
    Zoals de jongekoekoek zegt komt hij absoluut niet met argumenten alleen met zijn eigen ideologieen
    Geef eens aan met welke bedrijven dan want geloof er weinig van
    ik manipuleer niks ben zelf praktiserend veehouder

Of registreer je om te kunnen reageren.