Wat vind jij ervan?

JayLor introduceert nieuwe mini voermengwagen

3


De MiniMixer mengwagens zijn verkrijgbaar met een mengbakinhoud van 1,5 tot 3 m³. Hiermee wordt kleine melkveebedrijven de mogelijkheid geboden hun voerefficiëntie te verhogen door het toedienen van TMR rantsoenen. De compacte afmetingen, de breedte is slechts 1,20 meter, maken de mengwagen geschikt voor bedrijven waar de ruimte beperkt is zoals de witvlees- en rosé kalverstallen. Ook voor de schapen- en geitenhouderij komt het effectief voeren van TMR rantsoenen nu binnen handbereik. Daarnaast wordt voor grotere melkveebedrijven de mogelijkheid geboden om subgroepen van aangepaste rantsoenen te voorzien.

Het verticale mengsysteem met staande vijzel(s) van de MiniMixer is rechtstreeks afgeleid van de grotere mengwagens die JayLor al sinds 1993 ontwerpt en bouwt. Hierdoor kan de mengwagen alle gangbare voedergewassen en ingrediënten verwerken tot een hoogwaardig TMR rantsoen. Bovendien zorgt het verticale mengsysteem voor een snelle en homogene menging waarbij de structuur van het rantsoen behouden blijft. De MiniMixer is standaard uitgerust met een elektronische weeginrichting waarmee een efficiënte samenstelling van het rantsoen kan worden bepaald. De A50 modellen hebben een gepatenteerde mengbak van kunststof waardoor roestvorming tot het verleden behoort. De zelfrijdende modellen hebben hydrostatische aandrijving op alle wielen waarmee de machine door smalle voergangen en onverhard terrein gemanoeuvreerd kan worden. Voor de aandrijving zijn de machines uitgerust met industriële Briggs & Stratton motoren met een vermogen van resp. 16 en 23 PK.De MiniMixer is eveneens leverbaar in een getrokken aanhanger versie, alsmede een stationaire versie met een B&S Powerpack. Als optiekan de MiniMixer geleverd worden met een roestvrijstalen vijzel en losklep waarmee tegemoet wordt gekomenaan de eisen van de witvlees kalveropfok. Het A100 model is eveneens leverbaar met een hydraulisch bediende losklep aan beide zijden. Alle modellen zijn voorzien van CE certificering en voldoen aan de meest recente EUnormen voor gezondheid en veiligheid.

„Met deze kleine TMR mengwagen wordt ons productassortiment gecompleteerd en bieden wij kleinere bedrijven, alsook specifieke bedrijfssectoren de mogelijkheid om op een effectieve en economische wijze de voordelen van gemengd voeren toe te passen“, aldus Jake Tamminga, directeur en grondlegger van JayLor in het Canadese Orton, Ontario.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Laatste reacties

  • Kristof Van Hoye

    hier ook meldingen van hoge fusariumgehalten in B en NL. de huidige weersomstandigheden zijn gunstig voor deze schimmel. stress(extreme droogte, nattigheid, warmte of koude) doet hem mycotoxines als DON, AcDON, T2, H-T2, NIV, DAS, ZEA...noem maar op, produceren. het zal er van afhangen welke Fusarium overheerst graminearum, culmorum en welke combinatie er te vinden zullen zijn en finaal welk weer we krijgen in de afrijping. de eerste analysen van gerst zullen wel snel komen denk ik.

  • Gerd-Jan

    Och och, die mycotoxinen zijn een ramp hier in NL!

  • Gerd-Jan

    Als je een beetje pech hebt vallen er zomaar koeien dood neer in de stal. er zijn boeren waar 1/5 daard door dood is gegaan...

Of registreer je om te kunnen reageren.