Wat vind jij ervan?

Uitbreiding Apollo Vredestein landbouwbanden

1


Apollo Vredestein, het bedrijf achter het bandenmerk Vredestein, gaat fors investeren in de uitbreiding van de productiecapaciteit van haar landbouwbanden. Aanleiding voor deze investeringen is de groeiende vraag naar Vredestein-banden vanuit de Europese agrarische markt. Nadat de nieuwe investeringen in de loop van 2013 uitgevoerd zijn, verwacht het bedrijf 50% meer landbouwbanden te kunnen produceren.

Uitbreiding capaciteit radiale banden Flotation- en Traxion-range
Al vele jaren staan Vredestein-banden bekend om hun goede kwaliteit en de vraag naar landbouw- en industriebanden van het A-merk blijft met name in Europa toenemen. Het bedrijf heeft daarom besloten te investeren in de productiecapaciteit van de fabriek in het Nederlandse Enschede, waar de investeringen moeten leiden tot een productietoename van maar liefst 50%. De focus bij de productietoename ligt op de radiale implement- en tractorbanden uit de Flotation- en Traxion-range. In de categorie implement gaat het dan om de Flotation Pro en Flotation Trac en in de categorie tractor om de 65-serie van de Traxion+ en alle TraxionXXL-banden. Met name deze premiumbanden uit het Vredestein-assortiment zijn veelgevraagd en de verwachting van het bedrijf is dat de vraag in de komende jaren verder zal stijgen. Met de geplande investeringen heeft Apollo Vredestein bovendien de mogelijkheid om nóg grotere en bredere banden te produceren. Op dit moment loopt het assortiment al tot een breedte van maximaal 850 mm en een totale diameter van 2,15 meter.Focus op groei
De geplande investeringen sluiten aan bij de focus van Apollo Vredestein op continue, duurzame groei, ook in economisch lastigere tijden. De primaire doelstelling van de investeringen is om met de uitbreiding van de productiecapaciteit te kunnen voldoen aan de stijgende vraag van de Europese OE- en vervangingsmarkt. Daarnaast biedt de productietoename van de landbouwbanden Apollo Vredestein de mogelijkheid om nieuwe geografische markten, zoals Amerika en Azië te penetreren met het merk Vredestein. Als onderdeel van het wereldwijd opererende Apollo Tyres Ltd. kan het bedrijf gebruik maken van de reeds bestaande netwerken in alle continenten.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.

Eén reactie

  • deererunner

    Het zijn schieters uit nieuw gezaaide bieten tenminste bij ons in elk geval. Ben er afgelopen week nog doorheen gelopen maar het valt mee qua hoeveelheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.