Wat vind jij ervan?

Nordic Marine
Bedrijf

MLS Fuel Purifier

36


Brandstof voorschriften om schadelijke emissies te verkleinen en een groeiende vraag naar diesel heeft als resultaat dat meer en meer biodiesel zijn weg vind in het brandstof circuit. De toenemende gebruik van biodiesel heeft als gevolg een toenemende aantal problemen met watervervuiling in diesel. Vervuilde brandstof kan enorme schade veroorzaken aan diesel motoren. Speciaal die van de laatste generatie met hogedruk brandstof inspuiting systemen. Water is speciaal de grote veroorzaker van serieuze problemen en tast de betrouwbaarheid van de dieselmotor aan.
De MLS Fuel Purifier( MFP) , brandstof reiniger, verwijdert water en andere verontreinigers van zelf de smerigste en meest vervuilde brandstof. Als de MFP brandstof reiniger gemonteerd is in samenwerking met de traditionele brandstof/waterafscheider zullen deze samenwerken en zorgen dat uw motor beschermt is tegen water en vuil. De MFP verwijdert 99% van het water en 95% sludge veroorzaakt door bacteriën en andere vervuiling.


De MFP brandstofreiniger treedt op als eerste lijn vuil en water verwijderaar en verwijdert sludge, water en zand en zorgt ervoor dat de brandstof filter ongehinderd zijn werk kan doen.
Hoe goed is de kwaliteit van de brandstof die gebruikt wordt voor motoren?
Als u brandstof uit voorraad gebruikt kunt u dan zien of het vervuild is? Slechte of verkeerde opslag, transport of bewaring van brandstof, of gewoon een menselijke fout kan gemakkelijk leiden tot water, zand, grit of sludge in de brandstof en motoren beschadigen.
Als u niet zeker bent van de kwaliteit van de brandstof voor tractors, graafmachines of generatoren motoren is dit een groot risico en kan leiden tot hele dure reparaties en kostbare verloren tijd. Door extra beveiligingen in te bouwen kunt u het risico verkleinen van dure reparaties veroorzaakt door vervuild brandstof.
Hoe ontstaat de vervuilde brandstof? Biodiesel bevat meer water dan petro-diesel, dit gebeurt al tijdens het productie proces. En het is ook nog eens hygroscopisch, dat wil zeggen dat het ook water absorbeert uit de omgeving. Petro-diesel kan rond de 50 parts per million( ppm) absorberen uit water terwijl bio-diesel wel 1500 ppm kan absorberen terwijl de standaard wat aanbevolen wordt voor brandstof maximaal 200 ppm is. Als de omgeving temperatuur stijgt zal door condensatie water vrij komen uit het brandstof en naar de bodem van de brandstoftank zinken. Vrij water kan een enorme schade veroorzaken aan uw brandstofsysteem en motor.
De MFP brandstof reiniger heeft de volgende voordelen voor de motor en de natuurlijke omgeving:
Voorkomt brandstof/ water problemen in de motor
Verwijdert vaste delen zoals vuil, roest en sludge
Schonere uitlaat gassen
Verlengt levensduur van de motor
Verlengt de gebruiksduur van de brandstoffilter
Minder onverwachte reparaties en uitval van de motor.
Geen brandstofverlies uit afgetapte vervuilde brandstoftank.
De MLS Fuel Purifier, brandstofreiniger, is puur mechanisch zonder bewegende delen, brandstof hoeft niet voorverwarmd te worden en behoeft geen brandstofmagneten.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit product plaats dan onderstaand uw bericht.Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Hier in mijn omgeving, de Kempen, staat de mais er over het algemeen goed bij. Percelen die aanvankelijk minder stonden zijn de laatste weken goed bijgetrokken. Afgelopen zondag waren we echter in de Belgische Kempen. In de regio waar de waterscheiding plaats vind. Sommige beekjes die daar ontspringen gaan naar de Maas, anderen naar de Schelde. Daar heb ik veel slechte hoeken in de percelen gezien. Midden in de mais echt verzopen hoeken. Er was hier en daar zelfs mais over gezaaid, op plekken kwam de mais net pas op. Duidelijk een slechte grondstructuur. Omdat de gemeentes in die regio ook inzetten op toerisme, aanleg poelen etc, is het maar de vraag in hoeverre men in die regio aan structuurverbetering grond kan en mag werken

 • Anne-Marie van der Linde

  Hier in de Achterhoek staan de later gezaaide percelen ook wel wat achter. Maar ik zag vanmorgen ook een perceel super erbij staan en in de bloei. Hoe zou het eigenlijk in het Noorden met de mais onder folie gaan? Die folie zou zich nu waar moeten maken na een koud voorjaar.

 • info162

  Als het volgende week warmer word hebben ze het water nodig voor het laatste stukje groei en de kolfzetting.

 • HKKruymer

  ik was vorige week aan het fietsen in Duitsland en omg Beyeren staat de mais er veel beter bij dan in Nederland waarvan acte

 • IlseV

  Nu er weer 35mm regen is gevallen staat de mais er goed bij. Enkele weken geleden begonnen de bladeren van de mais al iets te krullen van de droogte, maar dit is weer helemaal verdwenen. @ Zutphen/Doetinchem(Achterhoek)

 • ajax1234

  Afgelopen weekend over A73 van Venlo naar Nijmegen gereden. Maispercelen gezien van nog geen 30 cm hoge mais en helemaal geel/bruin onderin de plant. Staat nog steeds met de voeten in het water. Op lage stukken is mais helemaal verzopen en groeit niet meer. Veel verschil in lengte in hetzelfde perceel. In midden limburg staat betere mais op de betere gronden zonder structuurbederf. De eerst gezaaide mais is ruim twee meter en begint te bloeien.

 • Anne-Marie van der Linde

  @HKKruymer: logisch, Beieren heeft in verhouding beter weer gehad als wij. Warmer en meer zon in combinatie met op zijn tijd een bui.

 • Marcel

  Hier in Noord Oost Brabant staat de mais wisselvallig er zijn percelen met goede mais die al in de pluim aan het komen is maar er zijnook percelen die berg en dal staan of soms nog erger niet hoger als een stoel. Er zijn percelen bij waar de gele kleur de3 overhand heeft.

 • Gerd-Jan

  Mais is hier in de omgeving perfect, ook weinig variatie. De meeste komen nu in de bloei. Gewoon hele mooie mais!

 • Jacco Keuper

  Mijn mais is op Koninginnedag onder uitstekende omstandigheden de grond in gegaan en die staat er goed bij. Sinds een paar dagen komt de pluim er al in en daarmee is ie niet veel achter op een perceel in de buurt dat onder plastic is gezaaid.
  Wel hebben we op 1 perceel een natte plek geegaliseerd. Het water loopt nu wel af richting de sloot, maar de grond is daarmee toch dichtgereden. Daar staat de mais bedroevend. Ik zie het op meer percelen waar de kopeinden slecht staan: structuurbederf komt dit jaar echt heel erg goed tot uitdrukking!

 • meelslag

  Hier in de buurt van zwolle staat de mais er op de lagere percelen er bedroevend bij.
  sommige mais staat niet hoger dan de stoel en is sterk paars gekleurt, met veel water in de rijen.
  De hogere percelen staat de mais soms tot 2 meter.
  Wat wil je ook met de vele regen.
  De laatste weken heel veel regen gehad. De meeste koeien lopen hier niet in het land.

 • Aad Baars

  De GM mais in Duitsland staat er zeker goed bij HKKruymer .

 • marjanschaftenaar

  In de buurt van Beek/Kilder zijn er veel percelen met wisselende groei. Er is goed te zien waar het water langere tijd op de percelen heeft gestaan en hier blijft de groei achter.
  In Stokkum op de hogere percelen groeit de mais erg goed en staat het er mooi bij.

 • teunisvdz

  In de Gelderse Vallei staan de hoge stukken wel redelijk, op lager gelegen percelen is het huilen met de pet op.

 • eddyscania

  als ik van berkel enschot naar helmond rij valt me 1 ding op.
  wat vroeg ingezaait is komt er mooi op, hele vroege al met topjes erin maar de late heeft toch veel last gehad van de regen en de kou, die staat er matig tot slecht erop..........

 • J. Pak

  hier in rondom woerden staat mais redelijk slecht

 • Aad Baars

  De polders in de buurt van Utrecht zijn inderdaad heel erg drassig J.Pak

 • Anne-Marie van der Linde

  Vanmiddag een paar foto's door gekregen. Vraag me serieus af wat voor prutmais daar op de grens van Brabant en Limburg (omgeving Cuijk) staat. Staat amper een halve meter hoog. Hier in Achterhoek toch redelijk wat percelen met structuurschade. Kopakkers mini-mais, rest van het perceel aardig. Moeten we dan toch een keer wat aan de bodem gaan doen?

 • timvr

  bij ons 2 meter hoog met pluim er in

 • jstut

  Ja hoe staat de mais er bij, welk jaar je ook wilt gebruiken als referentie jaar dat doet er niet echt toe, maar volgend jaar zal de mais wel licht veel beter staan dan dit jaar. De mais die ik vandaag zag staan was 25 cm en is 2 juni gezaaid. Maar kan nu met veel warmte nog wel de beste mais van de streek worden, voor de rest staat de mais zeer wisselend per streek en per perceel. Er zijn percelen waar de pluim al ver bovendde mais planten uitstaan. Of ik nu in de westelijke Betuwe ben of in west Branbant de mais is matig dit jaar alleen richting Baarle Nassau dus onder de lijn Tilburg en Breda staat de beste mais dit jaar maar vergeleken met 2011 staat ook hier de mais matig. Wat er wel goed bijstaat in al deze genoemde streken is de tarwe deze staat er prachtig bij en bijna nergens is hij plat gegaan ondanks de zware regenval die er in deze streken geweest zijn. Mooi dikke korrels en hij begin al lekker af te rijpen. Als dit warme weer van vandaag even wil aanhouden komt er een zeer mooie tarwe oogst met mooi stro aan.

 • g.g

  twente staat er prima bij

 • Maïsadour Semences
  Bedrijf

  Waar ik ook rijd in Nederland, de mais is zeer wisselvallig. Naast goede percelen zie je soms zomaar een slecht tot zelfs zeer slecht perceel. Veel van de problemen lijken toch te wijzen op structuur schade. Vorig jaar onder slechte omstandigheden (noodgedwongen) moeten hakselen resulteert nu in problemen met de groei. Daarbij komt het koude en natte voorjaar wat ook niet bevorderlijk is voor een tropisch gewas als maïs. We zullen ons waarschijnlijk eens moeten afvragen of we overal wel maïs kunnen of moeten willen telen. Daarnaast moet de bodem in orde zijn. Is de bodem in orde qua structuur dan levert dat al voordeel op. Dus kijk eens in de grond, graaf eens een profielkuil. Vind je storende lagen, horizontale wortelgroei op "ploegzool" diepte, water ophoping boven de storende laag, dan wordt het tijd om over de bodem kwaliteit na te denken. Daar worden we dit jaar weer duidelijk op gewezen. Een bodem moet leven, help de bodem te overleven zodat die voor je kan werken. Scheelt in meststoffen, brandstof en voederkwaliteit.

 • jwitteman

  hier in grotegast in groningen staat de mais wel ongelijk op een perseel maar bij de rest wel goed een een mooie kleur

 • falco

  In het gebied peel en maas ( Limburg ) staat veel goede mais, met een lengte van ongeveer
  2,75 m. ziet er veelbelovend uit.

 • jwitteman

  ja staat nu tog niet zo hoog

 • falco

  Heb zelf alle mais 2,75 m. hoog, met al een behoorlijk goede kolfzetting.
  Mais is 27-04-2012 gezaaid.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Tis dus puur een kwestie van mazzel of mossels op de percelen gehad te hebben.

  Hoe zou het gesteld zijn met de illegale hennepteelt in maispercelen?

 • jwitteman

  soo so staart het in het noorden niet

 • Aad Baars

  KnedoStables.nl de Hennepteelt is in Europa volledig legaal :-) Je zal wel de cannabis/weitteelt bedoelen waar wij Hollanders om bekend staan De overheid heeft een helicopter met een speciale camera die de kleur van deze planten herkent en zichtbaar maakt ( zelfs door het ongekalkte glas van een kas heen werkt het ) en dus is de pakkans bijna 100% .

 • demukkenstal

  In de omgeving noord limburg staat de mais erg wisselvallig.
  Ook hoeken en percelen die het niet waard zijn om in te kuilen.

 • mo-en-co1

  N.H mais staat er goed bij maar wordt niet hoog. Pluim schiet er in dus hooguit 1.80/1.70m hoog. Mais onder plastic is wel een paar weken eerder maar staat dun en is veel lager zekker geen top opbrengst. Hoeveel bengt nu nieuwe mais op per ton heb waarschijnlijk 500 ton over.

 • jstut

  De beste mais die ik tot nu toe gezien heb staat op de lichtzandgronden. Super mais in Alhpen Nbr. Chaam Ulicoten en Baarle Verder blijf ik bij mijn eerdere bijdrage.

 • gerrite

  Na gisteravond wel. Na zware hagelbui en noodweer bij Dicky Woodstock festival

 • Woon ik dan in Maisdromenland? de mais staat er zo geweldig bij dat ik al wekenlang met verbazing aanschouw hoe hoog, groen en geweldig de mais groeit in omgeving lochem/markelo.

 • eggelen1

  Hier veel percelen met niet al te beste mais, veel te veel water gehad.

Laad alle reacties (32)

Of registreer je om te kunnen reageren.