Wat vind jij ervan?

gerrit coppens
Panellid

Kassabon

30


www.boerderij.nl/.../Albert-Heijn-kort-alle-leveranciers-met-twee-procent-1063655W|Boerderij%20-%20Vandaag|10-sep-2012|Albert%20Heijn%20kort%20alle%20leveranciers%20met%20twee%20procent
Je loopt met je kar door de AH, je laad er voor €100,- in en bij de kassa betaal je €98,- Denk je dat je de winkel uit komt zonder politie aan je broek te krijgen?

Laatste reacties

 • vofnagel

  Massaal doen....ze denken dat ze alles kunnen maken....

 • henk fledderus

  ik sta versteld van het lef.. alles netjes in het openbaar op de toon bank. kun je ook nog niet zeggen dat het stelen is. zeggen ze ook nog, we zullen veel meer gaan afnemen, in ruil daarvoor betalen we minder..
  dat is een goed idee, laten we eens kijken of dat ook zo werkt als de schoen aan de andere foot zit.'
  als je 5 kratjes Grolsch haalt krijg je bij appy 2% van de prijs af???
  hoe zit dat mogen in koop organisaties van supermarkten onbeperkt groeien of is daar net als in de machine wereld afspraken over?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Supermarkten weten dat ze door de wet beschermt worden. Als Friesland en Campina fuseren om een vuist te kunnen maken tegen de supermarkten moeten ze van de VWA en Brussel alle voordelen van de fusie overdragen aan Arla. Een vuist tegen de supermarkt is een vuist tegen de consument. Dat mag niet. Als supermarkten de leveranciers *uiteindelijk de boeren" uitknijpen dan is er een kleine kans dat die lagere inkoopprijs zich vertaald in een lagere prijs voor de consument en het andere deel van dat voordeel gaat als bonus is de directiezak

 • Anne-Marie van der Linde

  Laat ze eerst hun rekeningen maar eens eerder betalen, betalingstermijn van 120 dagen. Ga ik ook doen met m'n boodschappen. Vanavond kar volladen bij Appie en over 3 maanden betaal ik wel een keer.
  Zou de leveranciers zieren dat ze een keer een weekje niet leveren. Wat jij niet op tijd betalen of eenzijdige contractveranderingen, dan ook geen producten meer.

 • Alette

  Belachelijke actie van de Appie, gewoon een korting eisen van de leveranciers die al te weinig geld voor de producten krijgen. En dit omdat zij een pakket van de c1000 overnemen?
  Wat een grap, dus dan kan ik bij wijze van spreken ook een paar keer flink uit eten en dan vervolgens bij de appie 2% korting eisen want ik kan de boodschappen eigenlijk niet meer betalen?

 • bertsmallegoor

  Ik vind dat de leveranciers massaal AH moeten gaan boykotten zodat hun schappen leeg worden, zodat de consument wel naar een andere winkel moet. Het zal ons eerst geld gaan kosten maar op termijn genoeg opleveren.

 • kleitokkers

  Je kunt ook hier van leren, wat zij kunnen kun jij ook, we leven in een vrij land dus ook vrij om overal extra korting te vragen. Krijg je het niet laat de kar dan maar staan.

 • vd spoel

  morgen mag ik stemmen hoop nog een partij tevinden die beroeps dief ,crimineel AH de nek om kan draaien ,ze moeten hem de rolstoel nog af halen
  hetis een GROTE BOEF

 • johanvm

  Misschien moeten we massaal gaan winkelen bij alle ah winkels, en als we bij de kassa zijn en geen korting krijgen of niet later mogen betalen het winkelwagentje goed vol laten staan zodat ze er een hoop werk bij krijgen om het weer terug te plaatsen.

 • JAMieras

  Maar eens een week of 2 niks meer leveren, dan zullen we nog wel eens zien. Brutale apen!
  Er ligt toch ook gewoon weer Peijenenburg in de schappen of niet soms?

 • koeboertje

  Peijnenburg heeft destijds wel gelijk gekregen , als alle leveranciers de rug nu ook eens recht houden bindt appie wel in , maar er zullen er altijd wel weer zijn die voor die 2% minder gaan leveren , dat heeft appie allang door

 • JAMieras

  Politiek moet hier ook invloed op uitoefenen vind ik. Ondernemen is risico lopen en geen risico laten lopen.

 • Aad Baars

  Vergeet niet dat ahold veel imagoschade oploopt als de Producent NU de publiciteit pakt ! Als NIEMAND NU actie onderneemt is het spreekwoordelijke Hek van de dam en kunnen de Nederlandse boeren het helemaal schudden ! Stoppen met leveren is geen optie aangezien er enorm veel buitenlandse producenten staan te wachten om te gaan leveren .

 • leeuwtje

  even geen weidemelk meer zou ik zeggen. Buitenland heeft weidemelk niet geborgd en kan deze dus niet zondermeer vervangen.

 • japke33

  NMV zoekt de pers al op. Maar ik heb nog niks van LTO gehoord, waar blijven deze heren met hun standpunt, of vinden ze het wel weer best dat de boeren weer aan het korste eind trekken!!!

 • Alette

  Op facebook wordt ondertussen opgeroepen tot actie: www.facebook.com/.../443514065690768
  Gaan jullie meedoen?

 • beeldman
  Panellid

  Niet goed rondgekeken japke33? Deze reactie stond in de Limburger (o.a.)
  www.limburger.nl/.../1056

 • Aad Baars

  Leeuwtje , Als je op dit moment een soort stakingspotje zou hebben als Belangenorganisatie voor de Agrarische sector, zouden de Boeren die tijdelijk willen stoppen met het leveren van weidemelk nu uit dat potje betaald kunnen worden.

 • jstut

  Waarom schrijven wij AH gewoon geen brief met de aankondiging dat de grondstoffen om productie te maken flink zijn gestegen. Met de melding dat wij bij de volgende rekening, deze gestegen productie kosten incl de 2% korting die AHgaat inhouden, bij AH zullen door berekenen,en deze kostenvan af nu boven op de afgesproken prijs gaan door berekenen. Dit omdat deze kostenstijgingen, bij het aangaan van de contracten met AH, niet te voorzien waren. Wie rendement wil kan ook de kosten doorberekening wel betalen. Oog om oog tand om tand. Als een man een man geen woord meer is.

 • Piejear

  Beste Japke33, slecht opgelet. Trieste reactie. Het heeft geen zin om elkaar onnodig af te katten.
  LTO heeft adequaat gereageerd. Prima dat NMV dat ook doet.

 • Aad Baars

  Ahold opende vandaag de eerste to go shop en ook in andere landen openen ze vestigingen. Hierdoor zijn er straks nog minder beperkingen voor de Europese inkoop. Echt een vuist maken kan niet meer als Agrarische sector . Dat kon 25 jaar geleden nog wel . Nu kun je als Land en Tuinbouwondernemers alleen nog collectief een eigen keten van verswarenwinkels opzetten . Voorwaarde is wel dat er echt aan Qualiteit gewerkt zal moeten worden en de bio-industrietechnieken naar het grof vuil gaan.

 • Alette

  Voor de geïnteresseerden:
  Vanmiddag om 13:00 bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam wordt er actie gevoerd. Met het spandoek 'Wurgt Ah voedselproducent' wordt er aandacht gevraagd voor de oneerlijke margeverdeling in de keten en de macht die de supermarkten in de keten hebben.
  Gaan jullie meedemonstreren of wachten jullie af wat er gaat gebeuren?

 • japke33

  Weer een mooie actie van NMV, DDB en AJK. Ik mag niet gaan katten, maar er mist toch 1 hele grote naam in dit rijtje!! ;)

 • gerrit coppens
  Panellid

  japke33, je bedoeld dit: www.nieuweoogst.nu/.../edoris.dll

 • Alette

  Het blijkt dat Jumbo ook mee gaat doen aan het eisen van korting. Ik ben erg benieuwd hoe de actie bij de AH vanmiddag is verlopen.

 • kleitokkers

  De timing om deze 2% te pakken is heel goed uitgekiend. Jumbo/bijeen heeft het al gerealiseerd dus de leveranciers zijn het al gewend. Bovendien zijn alle grondstoffen duurder geworden en zullen de prijzen omhoog moeten. Dit weet AH ook wel. Dus als je nu nieuwe prijsafspraken moet maken dan heb je het zeer zwaar 2% en de prijs van wege de duurdere grondstoffen. dat is wel wat te veel van het goede. En zo zie maar weer een jankende hond krijgt altijd wat.

 • vd spoel

  japke sorrie hoor maar ze hebben het veeeeel tedruk met hof van saksen andere ""belangen verstrengelingen""

 • Alette

  LTO heeft inderdaad nog een aantal boze boeren achter zich aan vanwege Hof van Saksen, maar ik heb niet de indruk dat ze alleen daar mee bezig zijn.
  Jumbo gaat 1,25 procentpunt proberen af te dwingen en deze met terugwerkende kracht over heel 2012 doorvoeren. Jumbo zit nu natuurlijk mooi in de schaduw van de AH... Maar is het nu ook tijd voor acties bij de Jumbo?

 • Martin Oldenhof

  Gewoon de appie en jumbo even een tijdje links laten liggen

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik ben bang dat we aan het kortste eind trekken. Misschien dat Maat deze 'korting' buiten de deur weet te houden en dat zal als een overwinning gevierd worden. AH en Jumbo voorkomen daarmee wel dat bij de volgende onderhandelingsronde hogere inkoopprijzen bedongen gaan worden

Laad alle reacties (26)

Of registreer je om te kunnen reageren.