Wat vind jij ervan?

Evers Agro
Bedrijf

Evers Agro producten op ATH

14


De AgroTechniek Holland 2012, het grootste nationale totaalevenement voor agrarisch Nederland, nadert weer snel. Evers Agro zal hierbij ook met een stand aanwezig zijn. Op meer dan 1000 m2 zullen wij ruim 40 machines aan u presenteren, waaronder ook een 6-tal noviteiten. Graag ontvangen wij u dan ook bij ons op Veld D in stand 6.18 om deze noviteiten in levende lijve te kunnen aanschouwen.

Hieronder willen wij U toch alvast in het kort de noviteiten toelichten:

1. Forest XL LE-17K hydraulisch opklapbaar
Nieuw in de lijn deelbare cultivatoren is de Forest LE-17K. Gezien de trend in de landbouw groot, groter, grootst , gaat ook Evers Agro hierin mee. Tot nu toe werd de deelbare cultivator tot een maximum werkbreedte van 3,5 meter geproduceerd. Met de introductie van de nieuwe hydraulisch opklapbare typen kan men een werkbreedte verkrijgen van 6,50 meter. De machine wordt standaard voorzien van etage uitvoering en een buizenrol als naloper.

2. Garanno Vario-bemester
Op de ATH 2010 introduceerde Evers Agro de Garanno precisiebemester als noviteit op de stand. Nu, 2 jaar later, is deze machine weer verder ontwikkeld. Om deze precisiebemester niet alleen in te kunnen zetten voor de aardappel- en maïsteelt, is de machine zo ontwikkeld dat de tanden op verschillende breedtes kunnen worden ingesteld, waarbij een onderlinge rijafstand van voor verschillende gewasteelten nu traploos instelbaar is. Dit is uniek op het gebied van mestinjectie. Tevens kan de machine ook ingezet worden voor een volveldsbewerking.

3. Strip-Till bemester
Al jaren is Evers Agro de specialist op o.a. het gebied van bouwlandbemesters. Van een Farmers-Edition tot een professionele loonwerkersbemester tot werkbreedtes van 10,20 meter is voor ons geen enkel probleem. Om het programma helemaal compleet te maken presenteert Evers Agro de nieuwe Strip-Till bemester. Door de steeds scherpere bemestingsnormen moeten de nog beschikbare nutriënten zo goed mogelijk worden aangeboden aan het gewas en om daarbij ook zoveel mogelijk bewerkingen in een werkgang te combineren heeft Evers deze nieuwe Strip-Till bemester ontwikkeld.


4. Pictor en Orion ringen
Om een grondbewerking helemaal compleet te maken hoort er de juiste nalooprol achter de machine. Door alle ervaringen die Evers heeft opgedaan in de loop der jaren, komen we nu met een nieuwe range in de nalopers namelijk de Pictor en Orion ringen. Deze rollen zorgen niet alleen voor het optimaal verkruimelen van de grond voor een goed zaaibed, maar ook voor een goede vastlegging van de toplaag zodat bij droge weersomstandigheden niet al het vocht uit de toplaag verdampt. Deze ringen kunnen zowel op het bouwland worden ingezet, maar de zelfreinigende Pictor ringen zijn daarnaast ook inzetbaar in onze graslandonderhouds machines. Ringen kunnen worden geleverd in verschillende diameters van Ø 47, 59 en 71 cm.

5. Maïsstoppelkneuzer
In Nederland is de Maïszünsler (maiswortelkever) een relatief onbekend probleem, terwijl er in grote delen van Duitsland vele maïspercelen worden aangepast door deze kever. Het gebied waar de Maïszünsler zich bezig houdt komt steeds dichter bij de Nederlandse grens en zal dan ook op korte termijn zijn intrede doen binnen onze landsgrenzen. Het werk van dit kevertje heeft desastreuze gevolgen voor de opbrengst. Door na de oogst de maïsstoppel flink toe te takelen wordt de overlevingskans in de winter flink gereduceerd. Evers heeft hiervoor de Maïsstoppelkneuzer ontwikkeld. Zorg ervoor dat u bent voorbereid op de toekomst en kom de machine bij ons bekijken.6. Grass Profi Plus
Graslandonderhoud is momenteel een hot item in de veehouderij. Tijdens de Agro Techniek Holland 2012 willen wij u de Grass Profi Plus introduceren. Als uitbreiding op de reeds bestaande modellen GP-300 en GP-620 kan dit model worden opgesplitst in 2 afzonderlijke machines. Ook de nieuwe zelfreinigende Pictor ringen kunnen in deze machine worden uitgerust. Naast de Grass Profi machines zullen uiteraard ook de Graslandwoeler en de Graslandbeluchter te zien zijn op de Evers Agro stand.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • koeien10

  han, u heeft helemaal gelijk ze kunnen de winter/ zomerhefing wel afschaffen als er in de prijs toch geen verschil meer is per augustus

 • jan1

  Ze zouden ook eens af moeten stappen van die garantieprijs en zelf een prijs neer durfen zetten. Die garantieprijs is net iets als de mensen ziek praten. Met de garantieprijs is het altijd de kat uit de boom kijken en zo haal je nooit een redelijk en optimaal rendement. Als er maar weer ergens een prijsverlaging van een product is zitten de supers er wel weer bovenop om de producten goedkoper in de handen te krijgen.
  Wij als boeren zouden er zelf eens wat geld in moeten steken om de prijs op pijl te houden, dit door gezamelijk, liefst europees melk aan boter en poeder te verwerken en op te slaan. En in betere tijden weer op de markt te brengen of als laatste middel vernietigen.

 • janlaurense

  Dit is een goed idee ,maar komt nooit van de grond of hetzal moeilijk zijn.
  Indirekt concurrenten van elkaar.
  En te weinig vertrouwen en ook te weinig ervaring hoe de markt werkt .
  In de tuinbouw is me op een manier begonnen zo dat ieder groot genoeg bedrijf of combinaties van bedrijven hun eigen afzet aan het regelen is.
  Tussenhandel uitsluiten en zo dat mendirect binding heeft met de afnemer.
  Het vroeger afzet in de groententeelt werkt al lang niet meer.. Wat daarvan nog is overgebleven is de Greenery.
  Maar deze werkennu gelijk als de andere afzet bedrijven.
  Ik vind persoonlijk dat de concurrent van producenten in de land en tuinbouw de oorzaak is geweest en nog dat de winkelbedrijven en anderen, hiervan gebruik hebben kunnen maken, zeker als de prijzen laag zijn en de productie hoog is, kan in die periode door winkelbedrijven andere van geprofiteerd worden.
  Ik heb overal in vele landen hetzelfde gezien.
  Vooral omdat de producenten elkaar gewoon weg niet vertrouwen, en als dat niet gebeurd zal men nooit , maar ook nooit iets kunnen opbouwen, dat zekerheid kan geven over stabiele prijzen en betere
  resultaten van alle land en tuinbouw bedrijven.
  Dit is zomaar een klein verslag , over dit onderwerp, waarover al vele jaren wordt gesproken maar indien er geen vertrouwen is onder de ondernemers, het nooit zal bereikt worden.
  vriendelijke groet, Jan Laurense

 • gerrit coppens
  Panellid

  Het is niet enkel een kwestie vertrouwen. Het is juridisch ook moeilijk voor producenten om krachten te bundelen. De winkelbedrijven worden beschermd door het NMA en op het moment dat men maar enigszins denkt dat producenten krachten proberen te bundelen worden deze door het NMA op de vingers getikt

 • willem

  2 cent boven garantieprijs presteren is natuurlijk een verbetering,mits 'streefdoel' niet te vrijblijvend wordt! lijkt weer wat meer op friesland systeem waarbij garantieprijs geen gemiddelde was, maar een geindexeerde prijs waarbij de basis boven gemiddelde lag. directie mag best wat meer 'gedwongen' worden om flink boven gemiddeld te presteren!

 • hspons

  Mu zegt Willem precies wat we willen: de directie mag gedwongen worden om flink te presteren en hun leden flink uit te betalen. Niet om wat andere uit betalen maar omdat ze beter prestenteren. De melkprijs moet omhoog: de fabriek kan best met minder winst draaien.

 • jan1

  Wat mij betreft mogen de de gehele top bij RFC op provisie basis laten werken. Dus de beloning die ze verkrijgen die gekoppeld is aan de melkprijs die de boeren ontvangen. Beuren de melkveehouders een goede prijs, dan staat daar ook een goede belonig tegen over, bij een slechte melkprijs moeten zij ook op een hutje bijten.

 • japke33

  Het is toch "jullie"fabriek. Waarom spreken jullie de hoge heren hier niet op aan op een vergadering? De boeren moeten op een houtje bijten en zij reden rustig rond in hun peperdure auto's met hun topsalaris. Maar als (bijna) niemand hier iets tegen doet, zal er niks veranderen. En gaat de fabriek er zoals als die jaren er met de winst vandoor. Het is toch een cooperatie? Die zijn toch verplicht om het het beste voor te hebben met hun eigen leden/boeren. Maar ze hebben het alleen het beste met zich zelf voor. En iedereen laat dat toe.

 • Gerd-Jan

  Japke33, het hoort hun fabriek te zijn........

 • jan121195

  inderdaad en daarom denk ik dat het juist helemaal niet slim is om op Europees niveau te gaan werken want dan is de boer zijn zeggenschap helemaal kwijt en dan is er ook geen concurrentie meer tussen de melkprijs die de fabrieken uitbetalen.

 • Aad Baars

  Melkveehouders lopen massaal weg bij Friesland Campina !

 • Aad Baars

  Het verleden leert dat cooperatie's nooit lang goed zijn voor de leden maar vooral de zakkenvullers op kantoor tegemoet komt !

 • gerard.hegen

  Wel erg goedkoop om op deze manier te reageren

 • Piejear

  Helemaal eens met Gerard. Aard, als leden, naar mijn mening, zonder reden zo reageren kunnen ze beter naar een andere afnemer uitkijken. Je verwacht/wil gemotiveerde mensen bij de coöperatie, dan moeten de leden er zelf ook een bijdrage aan leveren. Als melkveehouders massaal weglopen bij RFC, waar gaan ze dan naar toe? Het verleden heeft geleerd dat het nog niet meevalt om een afnemer te vinden die betrouwbaar is en een betere prestatieprijs uitbetaald.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.