Wat vind jij ervan?

Farmstore
Bedrijf

NX Wingfold: Getrokken 8-rijige maïszaaimachine

4


Monosem introduceert de nieuwe 8-rij getrokken opklapbare maïszaaimachine. De machine is standaard met de NG 4-Plus zaai-elementen, maar kan ook uitgevoerd worden NX zaai-elementen (voor zaaien op ongelijk land, direct zaaien of zaaien met hogere snelheden).

De voordelen van een getrokken frame zijn dat de machine gebruikt kan worden in combinatie met tractors van een lager vermogen en de machine kan eenvoudig aangekoppeld worden. Het frame is gemaakt van de standaard koker 125x125 mm. Het geïntegreerde opklap/inschuif systeem maakt het mogelijk om te zaaien met een rijafstand van 70, 75 en 80 cm. Tijdens transport vouwt het frame naar voren en blijft binnen een transportbreedte van 3 m (met een rijafstand van 75 cm).

Het getrokken frame is uitgevoerd met vier wielen voorzien van hydraulische hef. Deze wielen hebben een grote diameter van 7,5x20, twee van deze drijven de zaaimachine aan en de kunstmeststrooier. Aan het einde van het perceel zorgen de vier wielen voor een maximale stabiliteit van de zaaimachine.De kunstmeststrooier is uitgevoerd met een FertiDrive variabele aandrijving, deze is eenvoudig en snel in te stellen. De tank met een inhoud van 1.500 liter heeft twee openingen voor het legen van de tank, 8 uitgangen met RVS afsluitschuiven, op iedere rij een luchtsysteem met cyclonen.

Alle functies kunnen bediend worden vanuit de cabine door middel van een electro-hydraulische bediening. Met één dubbelwerkend ventiel kan het heffen van de machine, het invouwen en de markeurs bediend worden. Om het afstellen zo eenvoudig mogelijk te houden is de machine voorzien van een tandwielkast, zodat de hoeveelheid zaaizaad ingesteld kan worden zonder het verstellen van tandwielen of kettingen. De machine kan ook uitgevoerd worden met Microsem met de variabele aandrijving MicroDrive.

Met deze nieuwe zaaimachine, biedt MONOSEM een oplossing voor loonwerkers en landbouwbedrijven die 8 rijen willen zaaien en bemesten, maar niet beschikken over een zware tractor met veel vermogen. De Monosem Wingfold machine kan uitgevoerd worden met dezelfde opties als de andere zaaimachines uit de MONOSEM serie, zoals zaaicontrole, handmatige of automatische rijuitschakeling, het SeedDrive systeem, etc.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • Alette

  Aad, wat voor discussie wil jij hiervan maken? Denk aan het geven van een stelling, een mening, een oplossing of een vraag.

 • Aad Baars

  Ik plaatste dit bericht om aan te geven dat het werken met virussen in vaccins ernstige gevolgen kan hebben voor de sector www.nu.nl/.../gevaarlijk-herpesvirus-ontstaan-kippenvaccins.html In Australie werd dit vaccin vooral op grote schaal preventief ingezet tegen verschillende dierziekten en nu hebben ze er daar weer een paar nieuwe ziekten bij !

 • dejongekoekoek

  @Aad Het ging om een ILT vaccin met een mengsel van verschillende herpesvirussen, dit wordt ingezet in de bestrijding van ILT, wat geen verzameling is van verschillende dierziekten, maar één ziekte. Je kunt verschillende discussies voeren over wel of niet enten, maar daarbij moet je de effecten van een uitbraak van een ziekte meenemen. Hier in Nederland laaide ten tijde van de MKZ-crisis de vraag op of we de dieren niet gewoon konden enten, om ruimen van gezonde dieren te voorkomen.

 • Aad Baars

  Er is inmiddels ook meer duidelijkheid over het smallenberg virus : www.boerenvee.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.