Wat vind jij ervan?

Farmstore
Bedrijf

Xeos TF: Nieuwe zaaicombinatie met fronttank

6


Sulky introduceert met de Xeos TF een nieuwe zaaicombinatie. Dit is een combinatie van een fronttank met een verdeelunit en kouterbalk. De kouterbalk, zowel vast als opklapbaar, is leverbaar in versies van 3 tot 6 m werkbreedte.

De fronttank, met een inhoud van 1000 of 1800 liter, verzekerd een uitgebalanceerde gewichtsverdeling tijdens het zaaien en tijdens het transport over de weg. De machine is uitgevoerd met eenvoudige gewichten of met een bandenpakker met 11.5/80-15 banden. Standaard is de machine uitgevoerd met LED verlichting en markeringsborden voor een veilige gebruik in het donker.


Het doseersysteem van de zaaimachine is het Sulky’s eigen pneumatische centrale ADS systeem. Dit systeem is standaard inclusief een proportionele hoeveelheidsregeling afhankelijk van de rijsnelheid (DPAe) door middel van radar en de PILOT computer met electronische regeling van het doseersysteem. Uitgevoerd met veel RVS onderdelen en met de functie “volle tank legen”, is de fronttank TF veelzijdig (voor gebruik van zowel zaaizaad als kunstmest).

De opklapbare kouterbalk is leverbaar in een werkbreedte 4 m, 4,5 m, 5m en 6 m en uit te voeren met 3 rijen schaarkouters of 2 rijen met UNIDISC schijfkouters met of zonder aandrukwielen. De 3 m, 3,5 m en 4 m versies zijn beschikbaar met de CULTIDISC zaaiunit waarmee tot 80 kg druk per zaaielement gegeven kan worden, een doordacht systeem wat ook gebruikt wordt op andere zaaimachines uit het Sulky programma.

De grondbewerking wordt gedaan met Sulky’s eigen Cultiline rotorkopeg met 4 rotors per meter werkbreedte, een grote diameter packerwals en snel-montage tanden. De Cultiline serie zijn bijzonder efficiënt en vragen een minimaal vermogen. Een electro-hydraulische bediening maakt het mogelijk om de verschillende functies zoals opklappen (van zaaimachine en markeurs), hydraulische diepteregeling (optie), en optillen van de kouterbalk (optie).


Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • Aad Baars

  Vooral de verwerkende industrie is de grote winnaar Klaas ! De Veehouder trekt altijd aan het kortste eind. In Engeland staat de zuivelprijs zo scherp onder druk dat de hele sector om dreigt te vallen. Vooral de scandinavische bedrijven zijn verkeerd bezig.

 • klaas.van.der.horst1

  Aad, zie je Arla dan niet als een coöperatie die het beste voorheeft voor de leden?

 • Aad Baars

  In beginsel hebben coöperatie's altijd het beste voor met de ondernemers. Het verleden leert echter dat op deze manier samenwerken niet goed blijft gaan .

 • gerrit coppens
  Panellid

  Een coöperatie kan zijn verworden tot een onderneming die haar leden is ontgroeit. Bestuurders vaak Commissaris bij de onderliggende onderneming leunen dan meer op de informatie die ze van de directie krijgen dan op hetgeen bij de leden leeft. Een gezonde mix van beide inputs ontbreekt dan

 • japke33

  We weten allemaal wie er niks bij wint!! En dat zijn wij. Laat ze die miljoenen die ze over houden, eens terug brengen naar waar het hoort. Zodat wij onze bedrijven gezond kunnen houden.

 • Aad Baars

  Alleen door een onderscheidend product te produceren en de afzet zelf in eigen hand te nemen kan een Land en Tuinbouwer nog op een prettige manier Boeren. Japke33 Zeker is dat naar de Consument luisteren duidelijk maakt waar echt behoefte aan is . Zo teel ik sinds kort vooral Biologische exotische groente en fruitsoorten in de buurt van de grote steden aangezien daar extreem veel allochtonen wonen die flink veel geld te besteden hebben. Qua zuivel kun je het beste aan aparte kaassoorten en Turkse yogurt denken.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.