Wat vind jij ervan?

McConnel Discaerator

28


McConnel Discaerator; woeler, cultivator, schijveneg en zaaibedbereider. Een machine die al deze kenmerken in zich heeft.

De zwaar gebouwde machine is uitgerust met 5 of 7 unieke McConnel (diep)woeltanden. Deze tanden combineren een minimale vermenging van grondlagen met een goede brekende werking op maximaal 450 mm diepte met een lage vermogensbehoefte. De tanden zijn standaard voorzien van verwisselbare tandbescherming en kunnen uitgerust worden met verwisselbare punten naar keuze. Standaard heeft de machine een mechanische obstakelbeveiliging van de tanden; hydraulische beveiliging is een optie. Een dubbele rij getande schijven, eerste rij 6 stuks met 500 mm afstand en tweede rij 11 stuks met 250 mm afstand, snijden het oogstresidu aan de oppervlakte en vermengen het in de toplaag.

Er is keuze uit verschillende rollen achter de machine om kluiten te breken en de grond licht aan te drukken. Zo ontstaat er een perfect voorbereid zaaibed.

Al deze eigenschappen van de machine hebben er in het najaar van 2011 toe geleid dat Bezooijen & Schreuders Mechanisatie BV een McConnel Discaerator heeft uitgerust met een driepuntsbok om daar achter een schijfkouter zaaibalk te monteren. Met een zaad voorraadbak voor de trekker is de pneumatische zaaimachine in combinatie met een niet kerende grondbewerking geboren.

Op deze manier zijn door middel van een niet kerende bodembewerking diverse percelen met verschillende voorvruchten, zoals aardappelen, bieten en zelfs tarwe in een werkgang diep los gereden en ingezaaid.


De opkomst van de tarwe is gelijkwaardig aan tarwe die gezaaid is met een rotorkopeg en zaaimachine op geploegd land.

Deze combinatie kan ook worden toegepast voor het zaaien van groenbemesters.

De belangrijkste voordelen van deze manier van werken zijn tijd- en brandstofbesparing. Een capaciteit van 1,5 ha per uur of meer is gerealiseerd. Dat komt neer op een brandstof besparing van minimaal 50 ltr/ha ten opzichte van ploegen en apart zaaien!

In een tijd waar bedrijven groter worden, er steeds meer gedaan moet worden in een kortere tijd en kostprijs van de gewassen zo laag mogelijk moeten zijn is deze mannier van groenbemester- en tarwe zaaien een welkome ontwikkeling. Daarom zal Loonbedrijf Bezooijen & Schreuders BV ook in 2012 met deze machine gaan rijden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • www.ojoka.com

  Geachte heer Rogier, alles hangt af van de samenstelling van de organische mineralen. Wij zijn ook verdeler van minerale voeders evenals enkelvoudige mineralen, maar de prijzen lopen hier zeer sterk uiteen. Ik kan u beter de vraag stellen: over welke mineralen gaat het?

 • Aad Baars

  Rogier, De samenstelling en de oorsprong van de mineralenmix is is belangrijker dan de prijs. Er zijn mensen die gewoon klei verkopen in een hele dure verpakking maar er zijn ook heel betaalbare mineralen die heel effectief zijn. Kijk vooral op het internet naar de ervaringen van Collega's
  Op de verpakking moet een lijst staan met alle beschikbare sporenelementen in het product!
  Google :organische mineralen voor vee dan vind je ook de onderzoeksresultaten van de WUR!

 • jstut

  Ha Rogier, Je moet je eerst afvragen of je organisch gebonden mineralen nodig heb. Veelal kun je volstaan met standaard mineralen. Alleen als je onder je veestabel weerstand problemen hebt of als blijkt dat je koeien te weinig mineralen opnemen, dan zou ik eerst eens kijken wat de verstorende factoren zijn die de mineralen benutting in de weg staan.
  Er zijn echter voor minder geld uitstekende mineralen te leveren.
  Indien je hulp nodig heb stuur mijn dan maar een berichtje of bel mij even kijken maar bij mijn profiel. Er is meer rendament uit mineralen te halen.

 • Aad Baars

  Jstut, Organische Mineralen zijn essentiele sprorenelementen die een Koe nodig heeft om gezond te blijven als topprestatie's verwacht worden . Voorkomen dat er problemen ontstaan kan ook een manier zijn om bedrijfszeker te kunnen blijven werken!

 • janskip

  Allen, het bijvoeren van wat voor een mineralen heeft helemaal geen zin als je de efficientie van je eigen rantsoen niet onder controle hebt, dus als er teveel nutrienten door spoelen en niet benut worden door het dier.
  daarom is rantsoen optimalisatie aan de hand van mest onderzoek zeer belangrijk om zodoende een goede aanpak te kunnen neer zetten.
  anders ben je met hagel aan het schieten maar je weet niet wat je wil raken
  Kijk voor meer info op www.vitados.com

 • jan1

  Voer al jaren naar tevredenheid organische mineralen. Qua kosten zijn ze niet duurder dan de standaard mineralen, dit omdat je er ook minder van nodig hebt.

 • Aad Baars

  Inderdaad Jan1, gewoon de juiste mix met mate gebruiken is de beste optie . Organische mineralen zijn beter opneembaar! Pas op voor de dure flessen verkopers!

 • rogier

  jorisvita voedingssupplementen uit belgie

 • Aad Baars

  Rogier, ik kan geen website vinden van deze Joris. Heb jij zelf ervaring met zijn producten?

 • rogier

  Aad, een jaar geleden werkte deze man voor herbavita, deze firma is wel te vinden op internet. toen is deze man voor zichzelf begonnen, de mineralen laat hij ergens maken. Hij heeft veel klanten van zijn oude firma meegenomen. De produkten van herbavita waren wel goed, maar veel duurder dan van onze krachtvoerleverancier. Als organische mineralen zo goed zijn waarom verkopen de krachtvoerleveranciers die dan niet?

 • jan1

  Waarschijnlijk omdat ze toch duurder zijn in aanschaf, maar verbruik is ook minder. Waardoor de kosten ongeveer gelijk.

 • Petermiriam

  Hoi, ik voer mineralen vd rijnvallei. ( rijnspovit ferti )Deze zijn scherp in de prijs en er zit een deel organisch gebonden in maar alleen die gene die nodig zijn zoals selenium. De Heus heeft heeft ze ook en die zijn precies te vergelijken, zit namenijk precies het zelfde alleen iets meer biotine dat is goed voor de klauwen. maar ook met een deel organisch gebonden. en met de prijs maakt 't niks uit.

 • Petermiriam

  Nog even ik heb een keer een pallet mineralen gekocht van schrik niet bijna 2400 euro, was volgens de voorlichter/oplichter voor een jaar genoeg en bracht wel 5 x z'n geld op. er was niks anders als anders en geen druppel melk meer, maar wel geld weg!!

 • gerrit coppens
  Panellid

  Om het verschil te kennen zou je de helft van de koppel die mineralen moeten geven en de andere helft niet. Er was dan geen druppel meer dan het jaar daarvoor zeg je. Waren de gehaltes ook hetzelfde, was je celgetal ook gelijk gebleven. Was de kuilkwaliteit ook idem als dat andere jaar. Je kunt er veel variabele op los laten

 • Kristof Van Hoye

  @Rogier: hoeveel moest je dan voeren van de verdunde versie? 250gram? dan is het bijna net zo goedkoop als het andere. wat is dan de samenstelling per kg van beide producten? leg die eens naast elkaar. dergelijke vitaminen/mineralenmengsels zijn niet te vergelijken met een stuk vlees of een liter melk, een kiloprijs zegt niks. de samenstelling van dergelijke mengsels kan enorm verschillen zowel kwalitatief als kwantitatief. de prijzen variëren van 0,35€-25€/kg.
  uiteindelijk gaat het er om hoeveel en wat je dieren nodig hebben. dat kan je best bespreken met je dierenarts en/of voorlichter...tenminste die personen waar je het meest vertrouwen in hebt. als zij dan hun werk en jij het jouwe naar behoren uitvoeren vertaalt zich dat in resultaten.

 • Kristof Van Hoye

  @Rogier: iedereen heeft hier ondertussen wel ervaring mee. de een al wat beter dan de andere(zie Petermiriam). echter mag je dergelijke producten niet beschouwen als een stukje vlees of een kommetje melk. de prijs per kg zegt in deze niets! het gaat er om wat je dieren nodig hebben of dat in 50 of 250gram zit en dat 0,35€ of 25€/kg kost, maakt niet uit. Hoe dan? dat bespreek je best met je dierenarts, voerboer, adviseur etc...die personen die je het meeste vertrouwen schenken. Laat die mensen hun werk doen zoals jij het jouwe naar behoren doet en dan moet daar automatisch resultaat uit vloeien...het blijft ondernemen.

 • Kristof Van Hoye

  eerst staat het er niet dan weer wel... :s

 • jan1

  Ik voer hier al meerdere jaren organische mineralen en die komen uit op 12.5 cent per koe per dag. Denk dat dat redelijk vergelijkbaar is met de standaardmineralen.

 • jstut

  Aad Baars, niet iedere boer wil zijn koeien op hun tenen laten lopen. Er zijn genoeg boeren die geen topproductie nastreven, maar wel een top inkomen halen en dus zich eerst afvragen heb ik dit nodig en wegen de kosten tegen de baten op.

 • vofnagel

  Idd jstut. Niét uitgeven is eerste eerste winst.

 • boerke

  alle veehouders die voor campina melk, melk produceren gebruiken organisch mineralen sinds augustus 2011. in opdracht van Friesland Campina wordt hier onderzoek naar gedaan (gezondheid van de koeien) door ULP hier zal binnenkort waarschijnlijk wel meer over bekend worden.

 • Aad Baars

  Jstut en VofNagel, Ik ben ook een voorstander van gemoedelijk Hobbyboeren en maar afwachten wat het opbrengt maar dat is niet echt een manier om te overleven in de huidige economie!
  Indien je gewoon een boterham wilt verdienen kun je maar beter zorgen voor een goede Algemene gezondheid van de Koeien en dan is het op peil houden van de Sporenelementen in het lichaam van het Dier de enige optie. Ik zie dat de Boeren die aan Friesland Campina leveren wel heel gezonde dieren op stal hebben staan maar dat kan puur toeval zijn :-)

 • Aad Baars

  De absorbtie van essentiele Sporenelementen en calcium in het spijsverteringskanaal van de Dieren kun je als Veehouder nog beter reguleren als ook gekeken wordt naar de staat van de Darmflora van de Dieren. De juiste Pre/probiotica toedienen hoeft niet duur te zijn maar heeft wel een erg positief effect .Met name de belangrijke waarden van de melk gaan omhoog en de aanmaak van Vitanimen is erg hoog wat voor een nog betere gezondheid zorgt.

 • japke33

  Zijn ze verplicht om organische mineralen te gebruiken?? Waarom mogen ze dat zelf niet bepalen? Wie zijn bedrijf is het dan nog?

 • gerrit coppens
  Panellid

  De meeste bedrijven zijn van de bank :D

 • japke33

  Daar heb je helemaal gelijk in Gerrit ;)

 • janskip

  Toevoegen is pas nodig zoals Baars zegt als je de benutting/absorptie in beeld hebt, daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in alleen niemand kijkt naar de efficientie.
  daarom is het belangrijk om er voor te kiezen altijd de darmflora op peil te houden met FLORA TMR/Silage voeg 1 ltr per 1000 product toe en uw efficientie neemt toe weerstand wordt beter celgetal lager en vruchtbaarheid vliegt omhoog en veel gezondere koeien.
  Kijk op www.vitados.com en neem contact op of stuur mestmonsters op voor een efficentie advies

 • Aad Baars

  In de glastuinbouw is het normaal dat de bank eist dat er een teeltadviseur rondloopt . Deze adviseur behartigt alleen de belangen van de bank en zijn salaris moet de ondernemer betalen. Ik weet niet hoe dat bij de rest van de Land en Tuinbouw bedrijven werkt. Ik weet wel dat bij Vee de Gezondheid heel belangrijk is en een Veehouder dus niet zo snel verboden zal worden om hier aan te werken.
  Prima reactie overgens van Janskip !

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.