Wat vind jij ervan?

Hibiscus harkenserie compleet met CD-reeks

3


Met de introductie van de Lely Hibiscus CD 715 en CD 815 Vario maakt Lely de productlijn van middenafvoerharken met dubbele rotoren compleet. Deze twee nieuwe modellen komen op de markt na de eerdere introductie van de Hibiscus 745 en 915 op de Agritechnica in 2011. De uitgebreide serie middenafvoerharken omvat nu werkbreedten die uiteenlopen van 6,75 tot 8,90 meter. Agrariërs en loonwerkers kunnen daardoor kiezen voor goede en betrouwbare machines die uiterst effectief harken en perfecte zwaden leveren.

Hibiscus CD 715 – de basishark met alle noodzakelijke voorzieningen
De nieuwe Hibiscus CD 715 vormt het begin van de serie met de kleinste werkbreedte en twee tienarmige rotoren met een diameter van 3,20 meter. De hark heeft dezelfde compacte bouw en kleine transportbreedte als de CD 745 Vario, waardoor deze gemakkelijk op smalle wegen en paden kan rijden.

Eenvoudige mechanische werkbreedte-instelling
De Hibiscus CD 715 heeft een mechanische werkbreedte-instelling. De breedte kan worden ingesteld in drie verschillende posities, waardoor werkbreedtes mogelijk zijn van 6,75, 6,90 en 7,05 meter met als resultaat perfecte zwaden voor opraapwagens en balenpersen. De breedte kan eenvoudig handmatig worden gewijzigd als de hark in de transportpositie staat.


Hibiscus CD 815 Vario – maximale stabiliteit betekent hoge capaciteit
Het 815-model is voorzien van twee rotoren met een diameter van 3,5 meter en elf tandarmen. Deze machine is, net als het model 915, gebouwd op een breder frame. In combinatie met een zeswielig onderstel onder elke rotor staat dit garant voor maximale stabiliteit van de rotor en daarmee voor een enorme capaciteit.

Vario – maximale werkbreedte en perfecte zwaden
De hydraulische werkbreedte-instelling biedt de bestuurder de mogelijkheid om tijdens het harken de werk- en zwadbreedte in te stellen. Dezelfde beweging van de ophanging wordt gebruikt om de rotoren te verlagen voor transport (tot 3,95 meter) en ze tegelijkertijd te beveiligen.

Stabiel rijden – maximale capaciteit
Een uniek kenmerk van alle vier CD-modellen is de cardanische ophanging, met de rotatiepunten iets voor het midden van de rotor; dat staat garant voor stabiliteit. De slimme voorwielmontage dicht bij de tanden zorgt voor nauwkeurig harken, terwijl het wiel aan de achterzijde van het onderstel het gewicht van de rotor draagt. De modellen 815 en 915 hebben aan de achterzijde extra tandemwielen die zorgen voor meer stabiliteit en een rustige loop voor hun grotere rotoren.
Met de toevoeging van de Hibiscus-modellen CD 715 en 815 Vario aan het productassortiment levert Lely een unieke en complete serie harken die voldoet aan de wensen van agrariërs en loonwerkers die weten hoe belangrijk goed en efficiënt harken is.

Laatste reacties

  • Aad Baars

    Door alle regen zal gewoon elke reguliere Akkerbouwer met schimmels te maken krijgen

  • marten87

    Phytophthera hoor je met een goed spuitschema niet te krijgen. Andere schimmelziekten zal nog wel erg worden dit jaar. Al veel alternaria, verticilium en rattenkeutel ziekte gezien in aardappelen.

  • Aad Baars

    Marten87, wat heb je aan een goed spuitschema als je door de chemisch industrie in de steek gelaten wordt ? Syngenta geeft momenteel het advies om hun middel tegen deze afschuwelijke schimmel nog maar met mate (Lees:ineffectief) te gebruiken. Daardoor gaat de resistentiewerking alleen maar veel sneller en is de Akkerbouwer klaar voor hun nieuwe middeltjes die veel schadelijker zijn voor Moeder Natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.