Wat vind jij ervan?

Nieuwe Gilibert Helios mestverspreiders

4


Hissink & Zn presenteert tijdens Agrotechniek Holland een aantal nieuwe Gilibert mestverspreiders. De Helios reeks is naar onderen uitgebreid met 3 nieuwe modellen. De modellen hebben een inhoud van 10,5 tot 13,2 m3 en met een max. totaalgewicht van 10,5 tot 15,8 ton is de wagen uitermate geschikt voor de Nederlandse omstandigheden.Door de speciale bouw hebben de wagens een laag zwaartepunt en de grote wielen zorgen ervoor dat de wagen weinig trekkracht nodig heeft. De verticaal geplaatste strooiwalsen zijn verder doorontwikkeld, waardoor het strooibeeld nog beter en gelijkmatiger is geworden. De diameter van de robuuste strooiwalsen is 860 mm. Verder is de wagen voorzien van 14 mm dikke scheepsketting en kan naar wens worden uitgerust met 16 mm bodemketting. Ook kan de wagen worden uitgevoerd van een automatische snelheidsregeling van de bodemketting, aan boord weeginstallatie, doseringscomputer, verticaal hydraulisch achterschot, spatborden en hydraulische kettingspanners.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Ik denk dat je het best contact op kunt nemen met een afnemer met dit soort vragen. Enkele jaren terug stond er in Boerderij ook een artikel waaruit bleek dat er markt voor hennep was. Na een contact met Hempflax was het voor mij over. Hennep was op dat moment enkel rendabel als het in een straal van 30-40km rond hun bedrijf geteeld werd. De voorrijkosten voor de oogstmachines kwamen anders te hoog uit. Die straal kan inmiddels wel wat gewijzigd zijn, of dat er een andere loonwerker ook geïnvesteerd heeft kan de situatie enigszins wijzigen. Maar dat zullen zij wel weten

 • Aad Baars

  Hennep is vooral lucratief als je makkelijk geld wilt verdienen . gewoon inzaaien en oogsten.
  Onkruid en ongedierte heeft geen invloed. In Belgie staat dit jaar echt enorm veel van deze teelt aangezien de vlasvezels erg in trek zijn . De autoindustrie is de grootste afnemer.

 • jveen

  dit gebruiken ze ook wel voor structuur in het rantsoen ipv stro.
  hakselen dan persen en wikkelen.

 • Aad Baars

  Als stalbodem bedekking voor hoefdieren is het ook uitermate geschikt doordat het een antiseptische werking heeft

Of registreer je om te kunnen reageren.