Wat vind jij ervan?

Lely Tigo SD Profi in grotere maten

2


Met de introductie van de Lely Tigo SD serie brengt Lely de beste en meest ervaren gestuurde invoer naar een hoger niveau. Door het S-invoersysteem te combineren met het robuuste chassis van de R-wagens ontstaat er een compleet nieuwe reeks voor diverse toepassingen. Het grootste voordeel zit in de gewasvriendelijke behandeling door het brede oppervlak en de uitgekiende beweging van de tanden die het gewas de wagen in stuwen. De Lely Tigo SD Profi - nu ook verkrijgbaar in grotere maten!ogelijkheden die de ‘R’ opbouw biedt zijn: grotere volumes, meer keus in onderstellen en de uitvoering met doseerwalsen en dwarsafvoerband.


Bewezen invoer voor gewasvrien delijk laden
De S-invoer is een gestuurde invoer die zich door de jaren heen bewezen heeft op de Mengele opraapwagens. De nier-vormige curvebaan stuurt vijf invoervorken met brede tanden soepel en gewasvriendelijk door het invoerkanaal. De dubbele tanden op de invoervorken blijven zo onder een ideale hoek in contact met het gewas tot dat ze in een horizontale positie worden teruggetrokken. Het resultaat: een maximaal gevulde wagen met het beste ruwvoer. De gestuurde rotor wordt met een robuuste tandwielaandrijving aangedreven. De mogelijkheid om hoge belastingen te absorberen zorgt voor een consistente en soepel lopende wagen. De snij-inrichting kan met 33 messen uitgerust worden. De gewenste snijlengte is gemakkelijk in te stellen dankzij de twee gescheiden messenbalken. De keus bestaat uit 0, 5, 17, 21 of 33 messen. Met het maximale aantal messen bedraagt de snijlengte 38 mm. Net als alle andere Lely Tigo opraapwagens is ook deze wagen uitgerust met onderhoudsvrije ongestuurde pick-up.

Robuust chassis met veel mogelijkheden
Het chassis en de carrosserie zijn gelijk aan die van de Lely Tigo R-wagens en daarbij horen ook een groot aantal mogelijkheden en opties die op de normale S-wagens niet mogelijk zijn waaronder een automatisch laadsysteem, een 16-tons onderstel met 620/40 R22,5 banden en doseerwalsen met dwarsafvoerband. De bakinhoud kan variëren van 40 m3 tot 70 m3 inhoud bij gemiddelde persing. Met de nieuwe reeks heeft Lely twee belangrijke doelgroepen voor ogen. Zo zullen wagens als de Tigo 40 en 50 SD perfect passen bij bedrijven die zomerstalvoedering doen en zelf inkuilen. De eenvoudig wegklapbare dwarsafvoerbandband maakt de omschakeling erg gemakkelijk. Modellen als de 60 en 70 S zijn ideaal voor het halen van grote hoeveelheden hooi. Beide toepassingen hebben veel baat bij de gewasvriendelijke S invoer. Met deze nieuwe lijn wordt het Tigo opraapwagen programma van Lely weer een stuk breder door slim gebruik te maken van bewezen techniek en modulaire bouwsystemen zijn er nieuwe modellen gecreëerd die zeer gewaardeerd zullen worden om hun unieke eigenschappen en mogelijkheden. Door de brede inzetbaarheid van de serie zal men de Tigo SD wagens bij veel verschillende agrarische bedrijven tegenkomen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

  • Rikken

    Er zijn bollenrooiers (nettensysteem) die alle grond van het net verwijderen met een vijzel. Ook worden bij de aanleg van kabels wel vijzels gebruikt om een sleuf te vullen. een spiraalrol of vijzel kan dus veel verwerken als de maat maar overeen stemt met de hoeveelheid te verwerken grond. Een kleine spiraalrol lijkt me op zwaardere grond wel gevoelig voor vol lopen.

  • henk fledderus

    Hilko ik heb geen ervaring met rollen onder onder een vooraad rooier. wel hebben we een compaction roller achter de frees (een dichte rol met van die haaie vinnetjes er op ) in natte zwaardere omstandigheden de schrapers houden de rol schoon. deze werkt erg mooi flak. ik weet niet of hier en daar een gaatje in de grond van het vinnetje profiel een probleem is maar anders zou dat goed kunnen werken.
    een beetje afhankelijk van de druk op de roller wil deze wel eens gaan buldozen.
    wij hebben daar met name last van op lichte zand grond die vrij droog is, als het hele machine gewicht op de roller rust.

Of registreer je om te kunnen reageren.