Wat vind jij ervan?

MechaTrac
Bedrijf

Trima voorlader met meer hefkracht

15


Speciaal voor de Nederlandse markt voegde Trima een aantal nieuwe modellen voorladers aan het leveringsprogramma. Bestaande modellen ondergingen een update. Het resultaat: meer hefkracht en hefbereik. Plus: zowel verkrijgbaar in zwart als rood.

Trima voerde in haar voorladerprogramma een update door en voegde er nieuwe modellen aan toe. Hierdoor voldoet het programma beter aan de behoefte van de Nederlandse gebruikers.
Een belangrijke wijziging zit in het nieuwe type MC4 multicoupers (de hydrauliekkoppelingen). Ook zijn een aantal modellen voorzien van vernieuwde hydrauliekventielen. Al met al levert dit meer hefkracht en hefbereik op. Het basisframe is nu naar keuze leverbaar in zowel zwart als rood.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan een bericht hieronder.

Laatste reacties

 • jan1

  OP welke reactie's zit je te wachten en of wat wil je weten?

 • JOZBU2

  hoe zijn de ervaringen,infrankrijk beweert men dat na een half jaar toepassen van het kempensysteem de koeien bepaalde mineralen te kort hebben

 • ejb

  Kloosterman uit Hellendoorn is een ex gebruiker
  www.mijnalbum.nl/Album-KMDT6EZK-Foto&

 • Roosje

  De vader van Kloosterman heeft tegen mijn vader hetzelfde gezegd: Hij is gestopt met het kempensysteem.

 • Roosje

  Ik zal bij mijn vader nog even navraag doen wat de exacte reden was.

 • jan1

  Dat kon ook nooit wat ze bij kloosterman deden. Het kempensysteem gaat goed, maar dan moeten de koeien wel 6 a 7 kg d.s. uit mooi hooi opnemen. Zijn er een keer geweest met een excursie, toen kregen de koeien 4e snede kuilgras. Dat werkt dus niet. Dat is vragen om problemen.

 • Roosje

  Ja Jan1, dat denk ik ook, er moet bij voeren met het kempensysteem goed hooi tegenover staan en geen kuilgras.

 • boerbert1

  volgens mij wordt het erg moeilijk ,om het jaar rond, eerste keus hooi te kunnen voeren/winnen.

 • jveen

  waarom niet drogere kuil in balen met veel krachtvoer met voercomputer voeren? gemiddeld 9-11 kg per koe.
  wat is het verschil van gewone biks en kempenbiks

 • jan1

  Als er maar voldoende structuur in het rantsoen blijft is er geen probleem. Zou de brok dan wel wat aanpassen en geen standaard brok geven. Er zijn wel bedrijven die 40 kg kv/ 100 kg melk voeren, met goede economische resultaten. Mede door verhuur grond voor bollen.

 • koeboertje

  jan 1
  dan komt het economisch rendement waarschjinlijk uit de verhuur van grond en niet uit de melk !
  De krachtvoer kosten lopen namelijk nog steeds op je moet bij zo n hoog krachtvoeraandeel maandelijks de kost / opbrengst prijs door een goede economische boekhouding in de peiling houden , het kempen systeem is al een paar jaar geleden bedacht toen waren de krachtvoer prijzen lager
  ik zou graag eens economische ken getallen van het laatste jaar zien over het kempen systeem

 • jan1

  Krachtvoerkosten alleen zegt niks. Je moet naar de totale voerkosten kijken. Als het dan economischer is om bollenland te verhuren, heb je toch een voordeel.

 • jveen

  als je naar de voederwaarde kijkt is volgens mij ruwvoer en krachtvoer even duur als je toch moet aankopen.

 • jstut

  Ik heb in de jaren zeventig van de vorige eeuw aleens een paar uur rekenwerk gedaan in een opdracht van de MAS daar uit bleek dat stro en brok het goedkoopste voeren was. Toch zijn er maar weinig boeren die dit toe ook zijn gaan doen.Ik ken der geen. Geld uit geven aan grond was altijd duurder maar uiteindelijk is het rendement van het geld dat is uit gegeven aan grondaankopen toch de buffer onder veel boerenbedrijven gebleken. Rendement uit waardenstijging zal ik maar zeggen.

 • boertjepaul

  Nee je land laten vergallen door zn bollenboer!!! Dat is rendabel?! Plus alle organische stof die verdwijnt. of is dat niet belangrijk??

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.