Wat vind jij ervan?

Schuitemaker Isobus en Elektronisch-hydraulische wielbesturing

6


Schuitemaker Isobus

De Schuitemaker Rapides zijn vanaf heden verkrijgbaar met ISObus elektronica. Ongeacht welke tractor u heeft met ISObus besturing; de opraapwagen kan met elk type trekker en ISOBUS systeem communiceren. Door het gebruiken van één terminal is het koppelen van trekker en werktuig vele malen eenvoudiger geworden en de cabine ziet er overzichtelijker en opgeruimd uit. Verder biedt dit nieuwe mogelijkheden omdat de gegevens van de wagen gebruikt worden om functies van de trekker aan te sturen. Bijvoorbeeld het verhogen van het motortoerental als de machine hierom vraagt. Niet alleen wat betreft het aansluiten van de elektronica, maar ook voor het gebruiken van gegevens van verschillende sensoren. Hierbij kan bijvoorbeeld aan de snelheid gedacht worden. Het grote voordeel van ISObus voor gebruikers die zaaien, spuiten en bemesten, is dat alle ISObus voorbereide werktuigen kunnen worden aangestuu rd met één terminal. Bij een nieuw werktuig hoeft dus ook geen boordcomputer gekocht te worden wanneer de gebruiker al een virtual terminal heeft.
Schuitemaker Elektronisch-hydraulische gedwongen wielbesturing

De Schuitemaker elektronische wielbesturing werkt niet anders dan het conventionele gedwongen besturing, behalve dan dat het stuursignaal niet hydraulisch maar elektronisch wordt gemeten met een rotatiehoek sensor. Vanuit de sensor gaat een signaal naar de besturingscomputer die dit vertaalt naar een signaal voor de trekker hydrauliek. Deze stuurt op zijn beurt de juiste hoeveelheid olie naar de stuurcilinders op de wielas(sen).

De voordelen:
- Mogelijkheid tot grotere stuurhoeken
- Er worden geen krachten overgebracht via de stuurstangen naar de trekker toe
- Minder wringing bij de wielen omdat de besturingssoftware de stuurhoek automatisch corrigeert
- Stabieler bij hogere snelheden
- Nauwkeuriger dan conventionele systemen

Schuitemaker Machines BV is van 5 t/m 8 september aanwezig op AgroTechniek Holland 2012 in Biddinghuizen. Voor uitgebreide informatie over onze machines kunt u hier uw vragen stellen of kom langs op veld C, standnummer 4.12.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Klopt, bij intensieve bedrijven moet je op details letten. Een paar extra ogen zien meer. Ben je extensief en heb je een duurzame melkkoe zoals MRIJ heb je minder kosten en scoor je financieel beter dan intensieve collega's

 • ruben steenblik

  Je kan zelf toch ook je celgetal, vruchtbaarheid, productie enz in de gaten houden? Ik geloof niet dat je daar een veearts voor nodig hebt. Als je er zelf maar concequent aan bent. Je weet zelf toch ook dat je een koe boven de 300 cellen aan moet pakken? Dat je een koe boven de 120 dagen tochtig moet spuiten? stel normen voor jezelf, houd je er aan en je behaald het zelfde resultaat als met bedrijfsbegeleiding. Daar ben ik van overtuigd.

 • Anne-Marie van der Linde

  @Ruben, ik hoop toch dat intensieve bedrijven dat zelf zowieso ook doen en de dierenarts gebruiken voor de puntjes op de i. Wat in het verslag ook opvalt is dat de begeleidde bedrijven de koeien alsnog eerder weg doen en de vaarzen later aan het kalven hebben. Moet je toch jezelf een schop voor de kont geven en strakke doelen stellen met de dierenarts.
  Wat ik jammer vond dat het rapport niet vermeldde wat de winst van begeleiding op het individuele bedrijf is. Daar hoop ik toch wel duidelijke verbeteringen te zien.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Is qua rendement toch mooi?
  Niet meer inkomen/winst, maar wél een paar mannetjes meer ant werk!

 • Anne-Marie van der Linde

  Haha, Marnix. Dan liever wat personeel als groeiend bedrijf die mij weer op de dierenartskosten helpen besparen (twee of drie paar ogen zien hopelijk meer onder de koeien), maar ja goed personeel is schaars en duur.

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  Voor een groot (rundvee)bedrijf is goed personeel onmisbaar!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.