Wat vind jij ervan?

Quatro met OptiTrackPlus

2


Lichtgewicht op rupsen
Agrifac is producent van landbouwspuiten, bietenrooiers en drainreinigers. Als specialist voor zelfrijdende bietenrooiers breidt Agrifac haar leveringsprogramma verder uit met een rupsonderstel voor het model Quatro. Ook deze Quatro is ontwikkeld volgens het “4e’s for growers” concept. Door alle ontwikkelingen te toetsen aan deze “4e’s” loopt Agrifac voorop met ontwikkelingen en innovaties.


Speciale omstandigheden vragen om speciale oplossingen
Agrifac zelfrijdende bietenrooiers staan bekend om hun “doorzettingsvermogen”. Ze rooien zelfs onder de meest barre omstandigheden altijd door. Of het nu droog is, als het sneeuwt of in de modder, voor Agrifac bietenrooiers is er geen verschil.
Voor bietentelers en loonwerkers die met een minimale bodemdruk willen werken of geen grote bunkercapaciteit nodig zijn, heeft Agrifac de Quatro in het programma. Zelfs met een rupsonderstel is de Quatro nog altijd 10 ton lichter dan een Grimme Maxtron. Dit betekent dat een Quatro met volle bunker net zo zwaar is als een lege Maxtron!


Groter contactoppervlak voor een lagere bodemdruk
Daar waar de Big Six 6 enorme wielen ter beschikking heeft om het gewicht optimaal te verdelen, heeft een Quatro hiervoor standaard 4 wielen ter beschikking. Om het gewicht op de vooras van onder meer ontbladeraar en rooier nog beter te kunnen verdelen is de Quatro nu ook leverbaar met rupsen op de vooras: ‘Quatro OptiTrackPlus’.
De Quatro kan op wens voorzien worden van Zuidberg / Westtrack rupsen van 760 mm breed en 2250 mm lang. De rups wordt in plaats van het wiel gemonteerd aan de fusee zodat de besturing van de vooras in takt blijft. Door een speciale constructie ligt het scharpunt waarom de rups kan kantelen laag bij de grond. Hierdoor wordt voorkomen dat de rups door de aandrijfkracht de neiging heeft voorover te kantelen. Degoede gewichtsverdeling over de rups blijft hierdoor gewaarborgd. Het grotere contactoppervlak zorgt niet alleen voor een optimale gewichtsverdeling, maar maakt het ook mogelijk om in moeilijke omstandigheden toch te kunnen rooien. Hiernaast draagt het systeem positief bij aan een hele rustige gang van de ontbladeraar en de rooier.


Quatro OptiTrackPlus: alle voordelen op een rij:
1. Lichtgewichtmachine die onder bijna alle omstandigheden kan rooien
2. Geen verlies aan trekkracht doordat de rupsen vlak blijven werken
3. Optimale tractie op alle typen ondergronden en in alle omstandigheden
4. Lagere bodemdruk, waardoor de bodemstructuur beter intact blijft
5. Minder draagkrachtige gronden zijn eerder en langer berijdbaar

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • henk fledderus

  toerental zou niet direct veel effect op je baal form moeten hebben. dat is meer de fullings graad.
  nu is er nog al wat verschil tussen de ene en de andere pers en de combinatie van deze met de trekker die er voor staat.
  in principe heb je geen van bijden ongelijk, vermogen dat van de trekker door de aftak as naar de pers gaat kun je eenvoudig gezecht op delen in koppel en toerental. laten we zeggen dat de vermogens behoefte = 6 en het toeren tal is 2 dan moet het koppel 3 zijn. (6=2x3) maak je het toerental hoger dan wordt het koppel lager maar het gevraagd vermogen blijft gelijk.
  een hoog koppel kost je breekbouten en aandrijf assen als je ze gaat overbelasten
  hoog toerental kost je mogelijk meer brandstof en meer bewegings slijtage.
  even terug naar de pakken vulling. als je een operator hebt die de pers goed vol durft stoppen en zo mooiere balen kan maken, die zal hoog toeren draaien om veel vermogen naar achter te brengen en geen breekbouten te verliezen ( ik perste zelf ook wel met hogere toeren tallen)
  in lichte gewassen of als je het niet nodig vind tot het uiterste te gaan, kun je dat toerental prima terug brengen.

 • jan1968

  liever minder dan meer als 500 toeren

Of registreer je om te kunnen reageren.