Wat vind jij ervan?

Condor met WideTrackPlus

12


Extra grote spoorbreedte
Agrifac is producent van landbouwspuiten, bietenrooiers en drainreinigers. Als specialist voor zelfrijdende landbouwspuiten breidt Agrifac haar leveringsprogramma verder uit met een zelfrijdende Condor met een maximale spoorbreedte van 320 cm: WideTrackPlus. Ook deze “brede” Condor is ontwikkeld volgens het “4e’s for growers” concept. Efficiënt, Economisch, Ergonomisch en Ecologisch, daar staan deze vier E’s voor.
Door alle ontwikkelingen te toetsen aan deze 4e’s loopt Agrifac voorop met ontwikkelingen en innovaties.

Speciale gewassen vragen om speciale oplossingen
De zorg voor speciale gewassen en teelten vraagt vaak om specialistische oplossingen. Specialistische oplossingen waarvoor u bij Agrifac aan het juiste adres bent. Agrifac heeft vele jaren ervaring als dé specialist bij uitstek voor de meest uiteenlopende spuittechnieken. Jarenlange ervaring die voor u wordt ingezet om net dat stapje extra te zetten om u een voorsprong te geven.


Grotere spoorbreedtes tot 320 cm mogelijk
Onlangs introduceerde Agrifac al een zelfrijdende spuit met een 200 cm grote bodemvrijheid, de Condor ClearancePlus. Nu staat de volgende ontwikkeling al weer klaar: WideTrackPlus. Met een variabele spoorbreedte van 225 - 300 cm (75 cm traploos verstelbaar) òf 245 – 320 cm* op de Condor, kunt u uitstekend uit de voeten in een systeem van 300 cm brede rijpaden of bedden in het geval van uien, aardappelen, bloembollen, etcetera!

WideTrackPlus: de ideale oplossing voor vooruitstrevende telers!
Met WideTrackPlus breidt Agrifac haar programma zelfrijdende spuiten uit met spoorbreedtes tot maximaal 320 cm. Het verschil wordt hierbij gemaakt door het verbrede StabiloPlus onderstel. Spuittechniek, spuitbomen en bedieningscomfort zijn identiek aan alle andere Condors. Een 300 cm spoorbreedte is ideaal in bollen en uien en in combinatie met cultuurwielen tevens ideaal in aardappelen zonder rijpaden. Een tweede mogelijkheid is een spoorbreedte van 320 cm in aardappelen in combinatie met een afstand tussen de aansluitrijen van 95 cm. Dit maakt het mogelijk om met brede banden te rijden (480 of zelfs 520), met geringe insporing, een zo stabiel mogelijke spuit, een zo groot mogelijk teeloppervlak en een optimale maatsortering voor aardappelen!


WideTrackPlus: alle voordelen op een rij:
1. Keuze tussen spuitsporen met cultuurwielen en rijpaden met brede banden
2. Een gemaximaliseerd teeltoppervlak, zelfs met rijpaden
3. Veel minder last van wielen die tegen de ruggen aanlopen
4. Alle ruggen zijn even makkelijk te rooien
5. Optimale maatsortering voor poters
6. Geen last meer van spuitsporen bij het aardappelrooien doordat altijd met 4 rijen onder de spuit gereden kan worden
7. Er kan met brede banden gereden worden zonder aardappelruggen weg te laten
8. Meest ideale situatie ontstaat in combinatie met RTK-GPS poten en automatische besturing
9. Automatisch aanpassen van de rugafstand in combinatie met RTK-GPS mogelijk


Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Laatste reacties

 • gerrit coppens
  Panellid

  Even kijken wat voor evenwicht er op de markt ontstaat. Nu laat ik nog behoorlijk wat mest komen. Mijn voordeel daarbij is dat het ook nog geld oplevert. Als een deel van die mest een andere markt op gaat, komt er een nieuw marktevenwicht met mogelijk andere prijskaartjes

 • henk fledderus

  Even een vraagje, wat is nou de bedoeling van deze verwerking? ik ben de draad een beetje verloren na de mineralen balans. een overschot in je bedrijf moet je afvoeren of voor betalen als ik het goed heb. nou kunnen de mineralen van het ene naar het andere bedrijf als dat ruimte heef. b.v mest transport.
  mijn punt is een beetje waar gaan die mineralen heen naa verwerking. en waarom de verplichting?
  zal niet iedere ondernemer de meest kost effective manier zoeken om van zijn mineraaltjes af te komen?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Henk, ik heb de wet niet bestudeert en de discussie rondom de wet niet echt gevolgd. Ik heb echter wel een vermoeden waarom die verplichting. Jaren terug heeft de toenmalige NCB geïnvesteerd in een mestverwerkingsfabriek in Helmond. Dat is een flop geworden, deels omdat er onvoldoende aanvoer was. Simpel omdat afzetten in Helmond op dat moment duurder was voor overschotbedrijven dan afzetten bij akkerbouw. Nu zijn er diverse mestverwerkings installaties gereed, voor een deel gebouwd met overheidsgeld (SDE, belastingmaatregelen). NCB kon destijds de boeren niet de leveringsplicht opleggen met kapitaalvernietiging installatie tot gevolg. De overheid kan wel een leveringsplicht opleggen en weet daardoor dat de installaties, door hen medegefinancierd niet nutteloos staan weg te roesten

 • gerrit coppens
  Panellid

  Overigens met bovenstaande suggereer ik niet dat ik tegen die installatie ben. Door de verwerking is het goedkoper om mineralen op grotere afstanden (buitenland) te vervoeren. Dierlijke mest kan daardoor beter de concurrentie aangaan met kunstmest. Ik denk dat de overheid haar financiële belang in de kunstmestindustrie (DSM) wel afgebouwd heeft, dus de overheid heeft er minder last van dat nieuwe marktevenwicht kunstmest met verwerkte mest.

 • henk fledderus

  Dank je gerrit ik vermoede al eenbeetje dat het die kant op ging. eerst een mineralen overschot probleem creeren, dan een te duure oplossing neerzetten en die laaten draaien op de verplichte afzet. lekkere bedrijfs voering is dat.
  wordt dit dan een directe concurent van b.v ferkooyen's verwekings instalatie of is een ieder " vry"om te kiezen?

 • gerrit coppens
  Panellid

  Er zijn diverse lokale en regionale mestverwerkers. Overschotbedrijven zullen wel op zoek gaan naar de voor hen beste oplossing

 • RijkersFarm

  Als we als totale sector genoeg mest buiten de Nederlandse landbouw af kunnen zetten dan ben ik er van overtuigd dat de totale mestafzet kosten voor de veehouders zullen dalen! Het is toch te gek voor woorden dat we waardevolle meststoffen met ook organische stof erbij gratis of met geld toe naar de akkerbouwers brengen! Moet je eens kijken wat er totaal aan waarde in een m3 rundveemest of varkensmest zit! Ook word er door export van verwerkte mest de mineralen kringloop beter gesloten, want er word veel europees graan tot veevoer verwerkt!
  Belangrijk blijft dat iedereen mee moet doen want anders gaat het weer fout en worden er veel euro's weggegooid!! Het is tot nu nog steeds zo: heb je als veehouder nooit nergens meegedaan of verantwoorde mestafzet te regelen dan ben je nog steeds financieel het beste af! (het word tijd dat dit veranderd om een duurzame veehouderij over te houden!)

 • lepercheron 46

  Het is toch te gek voor woorden dat iemand die zorgt voor goede afzet en niet vervuild , betalen moet voor een groot bedrijf met slechte afzet en dus een groot vervuiler.

 • RijkersFarm

  @peng 16, je betaald ook als je de eigen afzet goed geregeld hebt nog steeds te veel! Door de onderlinge concurentie op de plaatselijke mestmarkt word nog steeds voor de afzet betaald, maar er zou betaald moeten worden voor de waardevolle meststoffen die in de mest aanwezig zijn! Het heeft dus niks te maken ofdat je groot of klein bent, als je een mestoverschot op je bedrijf hebt zul je dit verplicht een percentage buiten de Nederlandse landbouw moeten afzetten en dat vind ik een goede regeling want zo kunnen de mestafzet prijzen een stuk gaan dalen! en dit komt iedereen ten goede of je nu een groot of een klein bedrijf hebt!!

 • janversteegen

  @RijkersFarm, zodra er een vragende mestmarkt ontstaat zal de afname richting de akkerbouwers behoorlijk afnemen. Er ontstaat dan een nog hoger fosfaatoverschot dus zal er meer van deze mineralen verwerkt/vernietigt worden dus meer kosten voor de producenten groot of klein. Zodra de mest geexporteerd moet worden zal hier ook een prijskaart aan hangen de vraag is of dat in vergelijk staat aan de vergoeding die de ontvanger ontvangt.
  Buiten dit verhaal is het exporteren een goede optie alleen zal het fosfaat zo geconcenteerd moeten worden dus het aantrekkelijk wordt het verder te brengen als bijv. Duitsland.

 • naphof

  ik ben al 25 jaar werkzaam in de landbouw en er wordt al langer over een mestoverschot gesproken maar waar is dat overschot dan? het is nergens opgeslagen?? wat soms wel met andere producten uit de landbouw gebeurd ,elk jaar gaat alle mest weer naar een afnemer dichtbij of ver weg met helaas te veel geld toe betalen, maar ik kan op de bedrijven (rundvee of varkens) geen mestoverschot van jaren vinden dus waarom verplicht verwerken als de buurman plaatsingruimte heeft het geeft onnodig gesleep van mest

 • KnedoStables.nl
  Panellid

  De overschotten van mest die er zijn, zijn ook enkel op bedrijfs en regionaal niveau. Wanneer je op nationaal (of zelfs mondiaal) niveau gaat kijken zal er wellicht zelfs (een groot) te kort zijn aan meststoffen. Maar ja, dan rijst weer de vraag is het mileuvriendelijk/CO2 neutraler om onze mest hier 'regionaal' te verwerken en eventueel dan pas te transporteren.
  Waarom wordt er sinaasappelconcentraat vanuit derden landen geïmporteerd en hier tot 'verse' sinaasappelsap opgewaardeerd? Het gehele proces van indrogen van sinaasappelsap tot concentraat maakt het mogelijk om op een efficientere manier meer 'sap' voor de zelfde transportprijs uiteindelijk aan de andere kant van de plas te krijgen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.