Wat vind jij ervan?

Condor met LiquidPlus

1


High density vloeistoffen spuiten
Agrifac is producent van landbouwspuiten, bietenrooiers en drainreinigers. Als specialist voor zelfrijdende landbouwspuiten breidt Agrifac haar leveringsprogramma verder uit met een zelfrijdende Condor die vloeistoffen met een hoger litergewicht en een hogere viscositeit kan verspuiten, LiquidPlus. Ook deze veelzijdige Condor LiquidPlus is ontwikkeld volgens het “4e’s for growers” concept. Door alle ontwikkelingen te toetsen aan deze 4e’s loopt Agrifac voorop met ontwikkelingen en innovaties.

Precisie bemesting op de hedendaagse boerderij
Door het gebruik van (kunst)meststoffen kunnen gewassen zich beter ontwikkelen. Om op de boerderij van tegenwoordig nog efficiënter, effectiever en economischer te werken met mineralen wordt er gebruik gemaakt van vloeibare (kunst)meststoffen. Deze vloeibare (kunst)meststoffen kunnen worden aangebracht tijdens het zaaien, door middel van rijen bemesting, of er wordt gekozen voor volvelds bemesting. Voor de bemesting met (kunst)meststoffen kan er gekozen worden voor een vloeibare variant of er wordt gewerkt met korrels. Het grote voordeel van het werken met vloeibare (kunst)meststoffen ten opzichte van korrels is dat er een nauwkeurigere dosering vastgesteld kan worden en de afwerking van de kanten en kopakkers is uiterst nauwkeurig uit te voeren naast deze voordelen levert het ook nog eens kostenbesparing op.

De laatste jaren vindt er een explosieve groei plaats op het gebruik van vloeibare meststoffen . Door het nauwkeuriger kunnen werken en het kunnen afstemmen van de middelen op de behoefte van het gewas wordt er gestreefd naar een optimaal groeiproces van het gewas.

Verduidelijking: water heeft een litergewicht van 1,0 kg. Globaal gezien verspuit een ‘normale spuit’ vloeistof met een litergewicht van maximaal 1,3 kg en een hogere viscositeit. In vele gevallen beteken een hoger litergewicht een hogere viscositeit. Hoe dikker de vloeistof hoe hoger de viscositeit.

Eerste machine naar Engeland
In Engeland is het gebruikelijk dat aan de hand van bodemmonster wordt vastgesteld welke (kunst)meststoffen er gevraagd worden door de bodem. Door het samenstellen van deze gevraagde meststoffen ontstaat er een kleiachtige substantie met een litergewicht van 1,6. Met de geleverde Condor LiquidPlus is het verspuiten van deze kleiachtige substantie geen enkel probleem. De Condor LiquidPlus is een standaard machine waaraan enkele onderdelen zijn toegevoegd; een extra centrifugaalpomp, leidingwerk met 3 duims leidingen (75 mm diameter), speciale spuitdoppen en een stevigere tank om zo het zwaarder litergewicht aan te kunnen. Dit alles leidt er toe dat er tot een litergewicht van 1,6 verspoten kan worden en dat er tot maximaal 2000 l/ha verspoten kan worden. Ook zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals de bescherming van het ijzerwerk met een coating en een opvangbak onder de spuitboom, wanneer deze ingeklapt is. Het bedieningscomfort waar de Condor bekend om staat is identiek gebleven.

Multi-inzetbare Agrifac Condor
Een groot voordeel van de nieuwe Condor LiquidPlus is dat het gebaseerd is op een normale, standaard Condor zelfrijdende landbouwspuit. De Condor LiquidPlus kan dan ook gebruikt worden voor het verspuiten van gewasbeschermingsmiddelen én via het andere circuit vloeibare (kunst)meststoffen met een litergewicht tot 1,6. De mogelijkheid om nu vloeistoffen te kunnen verspuiten tot een tot een litergewicht van 1,6 zal lijden tot het vaker gebruik van de machine waardoor het aantal draaiuren per jaar aanzienlijk zal stijgen. Ten opzichte van de machines die nu gebruikt worden voor het verspuiten van deze vloeistoffen heeft de LiquidPlus het voordeel dat het door het unieke onderstel met grotere boombreedtes kan werken, ter vergelijking nu wordt vaak gewerkt met boombreedtes van 24 meter, terwijl de machine in Engeland is uitgevoerd met een boom van 36 meter.


Het StabiloPlus onderstel: voor ongeëvenaarde stabiliteit
Net als zijn voorgangers kenmerkt ook de nieuwe Condor met LiquidPlus zich door het unieke StabiloPlus onderstel. Dit pendelende chassis effent moeiteloos alle oneffenheden weg waardoor een uiterst stabiele enzeer comfortabele spuit ontstaat, zowel op de weg als in het veld. Een groot voordeel voor de stabiliteit van despuitbomen, zowel horizontaal als verticaal.


Condor LiquidPlus: alle voordelen op een rij:
1. Multifunctioneel inzetbaar (standaard en LiquidPlus spuiten)
2. Gebruiksintensiteit van de machine kan per jaar enorm stijgen
3. Gescheiden systemen voor spuitvloeistof en vloeistoffen met hogere dichtheid. Op het gebied van reiniging levert dit tijdwinst op.
4. Capaciteitsvergroting door het kunnen spuiten met grotere boombreedtes. Dit is te danken aan het StabiloPlus onderstel (zorgt voor een stabielere boom).

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, plaats dan hieronder uw bericht.

Eén reactie

  • HIMSTER

    Een zeer terechte Algemene Kampioen van deze NRM:Ze is een mix van fraaiheid en kracht met daarbij een super sterk uier en beste benen welke ze best gebruikt,ook de draaier zit centraal......topkoe.

Of registreer je om te kunnen reageren.