Wat vind jij ervan?

Manitou Group
Bedrijf

Verreiker met automatische versnellingsbak

0


Manitou brengt als eerste verreikerconstructeur een volledig automatische versnellingsbak met inching onder de naam M-shift op de markt.

Deze M-shift automatische transmissie is het resultaat van een intense samenwerking tussen Dana Spicer en Manitou en werd dan ook gebreveteerd door Manitou.

Voor het eerst op een verreiker :
- Automatische powershift transmissie met koppelomvormer
- Inching mechanisme op een transmissie met koppelomvormer

Werking : 2 modes (werkwijzen)
- Automaat : het automatisch schakelen van de Powershift versnellingsbak is afhankelijk van het beschikbaar koppel en de gevraagde rijsnelheid zodat steeds in het meest gunstige werkgebied koppel/snelheid gewerkt kan worden.- Manueel : De chauffeur kan indien gewenst overschakelen naar een manuele werkwijze waarbij hij zelf het op en afschakelen van de Powershift versnellingsbak kan bedienen.

Conclusie : de M-shift versnellingsbak heeft het comfort vergelijkbaar met de hedendaagse automatische transmissies gebruikt in de automobiel industrie. Met als belangrijkste eigenschappen :
- Dynamisch : zeer vloeiende schakelingen en dus optimaal rijgedrag
- Comfortabel : chauffeur hoeft niet meer te schakelen en heeft dus alle aandacht vrij voor het pure handelingswerk
- Snel : door het automatisch schakelen wordt de werksnelheid opmerkelijk verhoogd. Interne testen bij manitou tonen aan dat met deze transmissie tov de klassieke powershift versnellingsbak het handelingsrendement tot 13 % stijgt.

Technische kenmerken M-shift
- Automatische powershift
- Met koppelomvormer
- Voorzien van inching ventiel+koppeling
- 5 versnellingen voorwaarts/3 achterwaarts
- Max snelheid 40 km/u
- Geïntegreerde haakse overbrenging (manitou patent)
- Lock-up functie in 4 de en 5 de versnelling (overbrugging van de koppelomvormer) waardoor in transport een duidelijke brandstofbesparing bekomen wordt. De versnellingsbak heeft dus door de 5 versnellingen + 2 lockups in principe 7 schakelstappen.

Inching
Met behulp van een speciale koppeling + aansturingstechniek wordt het rijgedrag van de klassiek inching bij een hydrostaat geëvenaard.

- De bestuurder kan dankzij het inching mechanisme aangestuurd door het rempedaal de rijsnelheid volledig onafhankelijk laten worden van het motortoerental, waardoor hij steeds de ideale rijsnelheid in combinatie met hydraulische snelheden voor de bediening van de telescoop of accessoire kan bepalen.

Algemene conclusie :
Manitou brengt met zijn nieuwe automatische powershift transmissie met koppelomvormer en inchingfunctie een nieuwe generatie verreikertransmissie op de markt.
De M-shift in de nieuwe MLT 840 combineert het rijcomfort van een hydrostaat met trekkracht van een transmissie met koppelomvormer met als extra de volledige automatische schakeling.

Heeft u vragen of interesse in dit product plaats dan onderstaand uw bericht.


Of registreer je om te kunnen reageren.