Wat vind jij ervan?

'Aangevreten' kuilvoerplaat

6


Een boer vroeg me wat hij kon doen tegen zijn kuilvoerplaat dat is aangevreten door perssappen. Het gaat om een betonnen kuilvoerplaat. Wie heeft tips? En welke bedrijven kunnen hem helpen?

Laatste reacties

 • arjan@vleeskalveren.nl

  Je kunt de bovenlaag eraf laten frezen en er zuurbestendige asfalt in laten leggen. Dit werk in ons geval erg goed. Je moet er wel aan denken om dit te laten doen tot aan de afvoerput van de perssappen omdat de beton daar anders weer verder uitgevreten wordt. Avema is een bedrijf die dat bij ons snel, netjes en goed heeft gemaakt.

 • Bobjuh

  Asfalteren is een goede maar dure oplossing, informeer eens bij je Schippers-adviseur naar de mogelijkheden die er zijn met coating! Op www.schippers.nl kun je bij 'Coating Systems' informatie vinden.

 • RijkersFarm

  Let op met een coating, op een ruwe vloer gaan er veel kg produkt op en toch is het een dun laagje, dus kwetsbaar bij beschadiging. Wij hebben 4 vloerplaten laten asfalteren , 2 door avema en 2 door BAM en de door BAM geasfalteerde zijn nogal wat beter van kwaliteit! Het kost wat maar dan kun je er heel veel jaren tegen ( de oudste liggen al 10 jaar en hebben nog erg weinig geleden! Ook zitten er wat lichte beschadigingen van de bak van de shovel op maar dat maakt bij asfalt niet uit!
  Succes met je keuze!

 • Berkterheide
  Bedrijf

  Aangetaste beton kan voorzien worden van coating waarvan bij grote beschadigingen inderdaad veel materiaal verbruikt wordt. Q/POL is geschikt is om beton te egaliseren. Q/POL versterkt de onderlinge hechting van cement Het kan dienst doen om een beschermlaag aan te brengen maar ook om gaten in vloeren te repareren. Q/POL kan in verschillende verhoudingen gemengd worden afhankelijk van het gewenste resultaat. De verhouding is afhankelijk van de ruwheid van de ondergrond.
  Een dunne beschermingslaag wordt verkregen uit een mengsel van Q/POL met water en pure cement. Om gaten te vullen en oneffenheden te uit te vlakken kan extra zand en/of grind toegevoegd worden.
  Q/POL is eenvoudig zelf aan te brengen wat kostenbesparend werkt. Voor meer informatie kijk op www.berkterheide.com

 • jstut

  zuurbestendig astfalt is de beste oplossing. Anders bijlft het prullen

 • melkkoeienboer

  kuilplaatrubber erover.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.